Topatut mäykyt

Pakkanen hipoo valitettavasti jo toista viikkoa peräkkäin -22 asteen tienoilla. Lenkkeilystä on siis jouduttu karsimaan aikaa ja matkaa, mutta vaatteista emme tingi. Ajattelinkin piristää teitä edellisen, jokseenkin surullisen, kirjoituksen jälkeen. Mainittakoon tässä vaiheessa, että joko pakkaset ovat tylsistyttäneet Jonen tai sitten DAP-panta sekä Serene-UM ovat jo tuottaneet tulosta, poika on selvästi rauhaisampi. Paljon on kyllä vielä edessä, molemmilla Sheriffeillä, Jimikin saa kokea pieniä vihjailevia muutoksia tavoissaan. Valitettavasti suurimmat opiskelut olemme joutuneet jättämään sisätiloihin, mutta onneksi kirpakasti purevaan pakkaseen olemme löytäneet vähän helpotusta.

Jimi esittelee hienoja H&M:n Superman -sukkiaan

Näistä sukista on varmaan jokainen poika kateellinen. Parantelin sukkien pysyvyyttä pujottelemalla varteen kuminauhan ja joka sukasta löytyy kiristysklipsi. Sukat pysyivätkin hyvin jalassa sisällä sekä takapihalla, mutta lenkillä vimmatessa eivät. Täytyy siis keksiä parempi keino miten ne saa pysymään jaloissa. Sitten vasta voi aloittaa itse sukkien tuunauksen, jolla niihin saisi paremman pidon sekä lämmöneristyksen. Tassuvahaa Sheriffit eivät juurikaan ylistä. Ensinnäkin voitelussa vierähtää tovi ja toisekseen varpaita näytti kylmäneen enemmän vahan kanssa.

Tontut puvuissaan


Pääsimme erääseen sisäpiiriin josta saimme tilattua suoraan Hurtan maahantuonnista älyttömän halvalla vanhan mallin fleecejä. Niinhän me kokeeksi otimme tämmöiset. Nämä olivat sellaiset haalarit, mutta miehisyyden nimissä leikkasin puvusta kokonaan pois takajaloille tarkoitetut lahkeet. Etutassuja ei saanut millään survottua pukuun aikaisemmin, joten otin hihoista pois resorit. Näin pukemiseen ei tuhlaannu liikaa kallista aikaa.

Ja sitten fleecen päälle mantteli

10 min ähkimistä ja ollaan valmiita ulos

Fleece itsessään jo tuntuu olevan lämmin, mutta huolehtivainen emäntä toppaa koiransa kunnolla. Niinpä puemme vielä manttelin suojaamaan viimalta. Täytyy myöntää, että koirista tulee melkoisen raskaasti topattuja, mutta näin eivät näytä tärisevän ulkoillessaan -22 asteessa ½ tuntia. Tosin silloinkin täytyy pitää vauhtia ja unohtaa turhat haistelut ja kaivamiset. Kyllähän sitä oikeesti ähkii itsensä hikeen joka kerta pukiessa koiruudet, mutta on se sen arvoista sitten. Meiltä uupuukin enää kunnon tossut ja pipot, sitten ollaan valmiita vaikka hurjimpiin pakkasiin.

9 kommenttia:

25. tammikuuta 2010 klo 22.44 Arttu kirjoitti...

Arttu ei siis olekaan Suomen ainoa kerrospukeutuva koira ;D))
VÄlillä hävetti, kun kovilla pakkasilla tungin fleecen ja manttelin päällekkäin, mutta jopas löytyi kohtalotovereita ihan kaksin kappalein. Fleecen punteista otin myös resorit pois, mutta takalahkeista ei luovuta, kun just sieltä kankkulihaksista meillä koira tärisee, kun on vilu.

26. tammikuuta 2010 klo 0.09 MM kirjoitti...

Huh huh, onpas pojilla vermeet! Ei pitäisi tulla kylmä tuolla toppamäärällä. Mitenköhän päin noita sääjumalia pitäisi rukoilla, että hivenen hellittäisivät noiden pakkasten suhteen?

Helpottaisiko sukkien päällä pysymiseen jonkinlainen nauha/naru/kuminauha, joka kulkisi selän päältä ja päät olisi kiinnitetty sukkiin? Tai no, mäyräkoiran tuntien tällaiseen viritelmään suhtauduttaisiin erittäin epäileväisesti. :D

26. tammikuuta 2010 klo 7.17 Aikku kirjoitti...

Kaikki keinot ovat sallittuja pakkassäässä. Tassuvaha kannattaa laittaa hyvissä ajoin, ainakin puolituntia - tunti ennen ulkoilua.

26. tammikuuta 2010 klo 21.05 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

No onneksi emme ole ainoa kerrospukeutuva koirakko. Kylän ainoa varmaankin olemme. Pakkasien jatkuessa täytyy käyttää kaikki keinot ensinnäkin jo siihen, että ulkona tarkenee. Toisekseen siihen, että koirat saa pidettyä tyytyväisenä vähäiseen liikuntaan. Ihmeen vähän ihmiset ovat katselleet peräämme ulkoillessa (johtuneeko siitä ettei juuri ketään näy ulkona), mutta eilen yhdeltä mieheltä näytti menevän hetkeksi pasmat sekaisin. Koirat oikeesti näyttävät todella topatuilta kaikissa vermeissään, mutta toisaalta ovat tyytyväisiä.

Sukkiin täytyy kehitellä jokin systeemi jaloissa pysymiseksi, sillä niitähän ei pueta tuolla lenkillä uudestaan jalkoihin. Meidän äijillä on hyvin mäykkymainen asenne kaikkeen uuteen; "no laita, mutta nämä vermeet eivät saa haitata lenkkeilyäni".

Tassuvahaa täytyykin kokeilla laittaa vähän enemmän ja vähän aiemmin. Kyllä se ainakin tuntuu pehmentäneen anturat. Tassut vaan ovat sellainen ns. arka kohde kun niiden sörkintä kutittaa.

27. tammikuuta 2010 klo 10.50 Kisu kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Minäkin haluan sisäpiiriin ;)

27. tammikuuta 2010 klo 19.27 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Kisu: Tää sisäpiiri taitaa tahtoa pysyä pienenä, mutta jos uusia jäseniä etsitään kauttani otan yhteyttä. Omakin jäsenyys taitaa olla vielä mietinnässä : ) Tieto tilauksesta tulee mutkan kautta ja yleensä yllättäen.

28. tammikuuta 2010 klo 14.13 Kisu kirjoitti...

Ok :) Pakkasesta vielä: Säätiedotus lupasi tänään Tampereelle -20 astetta ja erään mittauksen mukaan se tuntuu -30 asteelta, koska tuulee. Eli mittarin lukema ei kerro kaikkea. Hyrr!

31. tammikuuta 2010 klo 0.22 Edgar kirjoitti...

Aikanaan ihmisille suositeltiin pakkasilla "pakkasvoiteen", esim. Vitaliksen jynssäystä nassuun. Sittemmin tutkimukset kuitenkin osoittivat(siis ihan oikeat, ei omakohtaiset), että naamalle jäätyvä vaseliini tai muu tökötti aiheuttaa kahta suuremman vaaran paleltumille, tämä sama pätee myös tassuvahaan. Kovettuneisiin anturoihin tassuvaha tai -rasva auttaa, mutta se kannattaa levitellä kylmillä säillä ilman ulkoilutarkoitusta. Pelkkiin tassukarvoihin hierottuna vaha taas tekee ns. kalvon karvojen pinnalle ja saattaa ehkäistä lumen paakkuuntumista jonkin verran. Relaxant-merkiltä oli juuri julkaistu joku uusi lemmikkisarja jossa oli myös tassurasvaa, tosin suolaiseen hintaan 35€/pullo.

31. tammikuuta 2010 klo 17.27 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Edgar: En ole ikinä ymmärtänyt vaseliinin hierontaa poskiin. Mieluummin olen kylmättänyt naamani muutaman kerran vuodessa ja onpas hyvä saada ihan tutkittu kanta sen hyödyttömyydestä. Tassuvahaa emme ole suurista puheista ja lupauksista vaan saaneet aikaiseksi laittaa tassuihin. Luultavasti Sheriffit ovat olleet tästä lähinnä hyvillään. Kyseinen vaha maksoi noin 10 euroa, mutta kyllähän tuo tuubi tulee jossain vaiheessa käytettyä. Jos ei koirien anturoihin niin omiin kantapäihin sitten ;)