Kotoisaa ruokaa

Keittiömme käytetyimmäksi koneeksi on valitettavasti muodostunut mikro. Ruokaa ei juurikaan tule tehtyä, ja luultavasti koirat ovat meillä ne jotka syövät kaikkein parhaiten. Luultavasti ruokaympyrän kaikki osaset täyttyvät koiruuksien osalta, mutta omalla kohdalla onkin jo sitten puutteita. Tänään sain jälleen inspiksen tehdä koiruuksille kotoisaa ruokaa, olinhan tehnyt kyseistä risottoa jokin aika sitten kokeeksi.


Risottoon käytin tällä kertaa:
- 1 kg Oscarin koirille tarkoitettua jauhelihaa
- 450 g herneitä, maissia, porkkanoita
- 2 dl puuroriisiä
- hieman suolaa mausteena


Taloudestamme ei löydy tarpeeksi isoa kattilaa jossa risoton voisi valmistaa kerralla. Keitän siis jauhelihan, riisit ja herneet samassa kattilassa. Kypsennän tätä soossia miedolla lämmöllä ettei riisit tartu pohjaan. Maissit ja porkkanat porisevat omassa kattilassaan, ja niiden valmistuminen kestääkin pidempään. En katsonut kellosta paljonko aikaa tähän valmistamiseen meni, mutta arviolta 45 minuuttia. Helpotin ja nopeutin soossien kiehumista keittämällä ensin vedenkeittimellä litran vettä.


Kun vihdoin ja viimein maissitkin olivat pehmentyneet, soseutin maissit ja porkkanat sauvasekoittajalla. Seoksesta tulikin ihanan oranssia ja tuhtia tahnaa. Kannattaa jättää kattilaan vähän keitinvettä niin sose on juoksevampaa. Sitten sekoittelin molempien kattiloiden sisällöt rasioihin. Keitoksesta tulikin ihan mukavasti ruokaa, sitten ei muuta kuin rasiat pakkaseen. Mutta täytyihän sitä risottoa vähän maistellakin nappuloiden kanssa.


Jimillä oli jo vaikeuksia saada silmiänsä kiposta irti, se on aivan höpelö syömään herneitä. Jone puolestaan on tuore herneiden ystävä, ja malttaakin poseerata oikein kunnolla. Joka tapauksessa molemmilla ruoka maistui hyvin. Jos innoistuit kaivamaan kattilat kaapista niin voit tehdä koirallesi lihaisan puuron tai herkkumätön.

0 kommenttia: