Kurjat pakkaset iskivät jälleen

Jone on opettanut isoveljelleen pallottelun saloja. Valitettavasti Jimi on vieläkin monta astetta kehityksessä jäljessä, mutta nyt sentään riittää yritystä yhteisiin peleihin.

Hetken jo saimme nauttia suhteellisen kivasta -10 asteen pakkasesta. Nyt kuitenkin olemme joutuneet kärvistelemään näissä kohtalaisen raikkaissa -25 asteen keleissä. Ulkoilu on kuitenkin sujunut olosuhteisiin nähden aika kivasti. Tosin lenkit ovat lyhentyneet radikaalisti, joka tarkoittaa sitten kaiken muun aktivoinnin lisäämistä. Tuleva kevät näyttää näyttelyiden suhteen mukavalta, joten olemmekin harjoitelleet vähän hienoa hihnassa juoksua sekä seisontaa. Ulkona olen asettanut itselleni (jälleen kerran) tietyt rajat mitä haluan koiriltani. Tämä tarkoittaa taas kertaalleen sitä ettei hihnoissa ryntäillä, enimmät räyhäämisetkin yritetään unohtaa ja muutenkin uusi vuosi aloitetaan puhtaalta pöydältä. Olenkin yllätyksekseni huomannut taskussa olevien nakkien motivoivan kummasti näitä nelijalkaisia nakkeja. Valitettavasti Suomea parhaillaan vavisuttava jääkausi saa nakit jäätymään jopa lyhyemmällä lenkillä. Onneksi nakit ovat vielä niin maittava uutuus, että ne näyttävät maistuvan jopa jäisenä.

Eilen teimmekin todellisen läpimurron ja sain pidettyä yli-innokkaan Jimin sekä epäilevän Jonen kontaktissa erään naisen ohituksessa. Olin niin innoissani tapahtuneesta ja kehuin sekä riemuitsin suurta voittoani kiljuen & pomppien. En huomannut ollenkaan, että nainen oli jäänyt seuraamaan meitä siihen viereen...todella noloa, en vaan tiedä kenen kannalta. Sain pidettyä pojat kiinnostuneena itseeni (siis kouralliseen nakkia) ja vielä täti seisoi siinä haltijoituneena. Sitten hän uskaltautui juttelemaan, tai siinä vaiheessa olin jo kuulolla, aiemmin musiikki oli pauhannut korvissani joten en ollut oikeesti kuullut, jos hän oli jotain kommentoinut. Siinä hän sitten ihmetteli miksi en anna koirien tulla moikkaamaan. Selittelin sitten ummet ja lammet; treenataan kontaktia, pentu on epäileväinen sekä keskittyy kaikkeen ympäröivään paitsi minuun jne. Mikään vastaus ei näyttänyt tuottavan tulosta ja sitten annoin periksi naiselle, annoin kuuliaisille koirilleni luvan mennä tervehtimään. Siihen asti ne olivat napittaneet ja tapittaneet minua kuin suurinta pyhimystä. Vähän harmitti, sillä hieno kontakti pilaantui sitten ulkopuolisen tekijän takia, mutta toisaalta sehän tapahtui luvallani. Toisaalta ymmärrän, että entinen koiranomistaja haluaa seurustella koirien kanssa ja kaikki uudet tuttavuudet ovat Jonelle hyvästä.

Tänään sitten käveltiin vain sellainen pyrähdys, mutta ihan hukkaan ei mennyt sekään reissu. Jouduimme tallustemaan Sulon takana, ja Sulollehan on aina kiva räyhätä. Jimi ei onneksi viitsi, mutta Jone kiljuu sitten sitäkin enemmän. Olenkin antanut Jimille vapaata ohituksissa, sillä tiedän kultaisten käyttäytymissääntöjen olevan tallessa siellä jossain. Toivon suuresti, että löysä hihna saa Jimin muistamaan jälleen kuinka hihnassa ollaan ohittaessa ja samalla toivon sen suuresti tarttuvan Joneenkin. Saa nähdä kuinka tämä tekniikka toimii, mutta muutaman kokemuksen perusteella voin sanoa sen toimineen aika hyvin. Jimin kanssa lenkkeillessämme ei tarvinnut välittää kuin ajokoirista (en tiedä mistä inho kyseiseen rotuun on tullut), mutta Jonen kanssa olen oppinut siihen, että kaikkea tulee jännittää. Jännitys sekä stressi säteilee suoraan hihnan toiseen päähän, eli aiheutan omalla käytökselläni jo koiralle ns. tilanteen. Olen tiennyt tuon asian koko ajan, mutta ihminen on erehtyväinen ja vain tarkkailemalla sekä myöntämällä omat virheensä voi oppia. Saisi vain nuo pakkaset vaan vähän lauhtua, että päästäisiin kunnolla treenailemaan. Sitä odotellessa voidaan harjoitella ihan rauhassa hihnassa juoksua, seisontaa sekä hampaiden esittelemistä, se onkin tarpeen mikäli mennään kaikkiin seuraaviin näyttelyihin tässä lähistöllä:

Eno 7.2. tuomarina Paavo Mattila
Pyhäselkä 27.3. tuomarina Paavo Mattila
Lieksa 9.5. tuomarina Esko Nummijärvi
Joensuu 29.5. tuomarina Zidy Munsterhielml-Ehnberg
Kuopio 7.8. tuomarina Jose Homem de Mello (Portugali)

Näyttelyitä on siis tulossa kivasti. Olen joskus vannonut etten höpsähdä siihen lajiin ollenkaan, enkä tiedä todellakaan niitä nauhojen värejä tai mitään lyhenteitä. Sen tiedän, että Jimille tahtoisin sen H:n, ja sitä lähdetäänkin yrittämään tuonne Kuopioon. Jone raukka puolestaan varmaan joutuu käymään nuo kaikki lähistön näyttelyt. Tuo Pyhäselkä voidaan jättää väliin tai sekin riippuu sitä mikä tuomio tulee tuolta Enosta. Mikäli se on pelkkää ylistystä tietysti mennään kokeilemaan myös Pyhäselkää. Saa nähdä ensin millaiseksi painajaiseksi tuo Eno muodostuu kaikkine valmisteluineen sekä esityksineen, sitten vasta päätetään lopullisesti jatkuuko uramme näyttelyjen saralla ja onko päämääränämme jo vuoden 2012 Crufts.

ps Löysin äsken itseni Eukanuban sivuille. Kyseisestä valmistajasta ei ole mitään kokemusta mutta rekistöröidyn sivustolla ja nyt sieltä onkin tulossa kokeiluannos ruokaa pennulle (pentumme kyllä täyttää tulevalla viikolla vuoden, mutta kannattahan sitä kokeilla) lisäksi löysin infoa mäyräkoirasta. Mitään uuttahan tuossa ei ole jo mäykyn omistavalle, mutta onhan se kiva lukea aina omasta rodustaan. Ruokinta puolestaan on tehty mainostajan näkökulmasta, mutta tekstin puolesta voisihan tuotakin merkkiä kokeilla. Edelliset kokeilut (nimeltä mainitsemattomia nimekkäitä merkkejä) ovat syömättä, eivät kelpaa, ne vaan syljeskellään suusta, joten kovin ahneena en rotua pidä.

6 kommenttia:

8. tammikuuta 2010 klo 22.00 Marja J kirjoitti...

Meillä ei ole päästy tämän vuoden puolella oikein kunnolla edes lenkkeilemään, kun pakkasta on ollut niin julumetusti - pahimmillaan -35! Hermoja kyllä koittelee kaikilla!

Nuo vanhemmat kyllä osaavat ottaa jo rauhallisesti ja viihtyvät vilttien alla, mutta Pyrde käy välillä silppuamassa vaikka lehden jos pitkästyttää. Nameja on piiloteltu virikkeeksi. Jospa olis Pyryllä virtaa kertynyt tulevaan A-kokeeseen.....

Jospa nämä kelit kohta helpottavat!

terkut teille, Marja ja lauma

8. tammikuuta 2010 klo 22.47 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Kävimmekin blogissanne lukemassa, että teillä on ollut paljon kylmempään. Todella harmillista, eihän tuollaisia asteita kukaan kestä.

Toivottavasti Pyry tosiaankin keskittää kaikki voimansa tulevaan kokeeseen, ja tulee hieno tulos!

8. tammikuuta 2010 klo 23.44 Tuula kirjoitti...

Tuo toiselta koiralta omaksuminen on varmaan aika toimiva tapa joissakin jutuissa. Meillä oli vähän aikaa nykyisen Onnikoiran kanssa myös vanha Tatukoira, joka oli jo ihan kuuro. Se ei koskaan rynnännyt ovelle vastaan kun joku tuli eikä haukkunut, kun ei kuullut. Se tapa tarttui Onniinkin. Ei se tajunnut että voisi mennä katsomaan ja tohisemaan kuka tulee...

Näyttelyistä en ymmärrä oikein mitään, mutta teille toivotan onnea tuleviin ^^.

9. tammikuuta 2010 klo 9.55 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Tuuluska: Valitettavasti meillä tuo penska taitaa olla se joka saa vanhemmankin pauloihinsa... Tosin meillä kävi kanssa onnellisesti tuon ovikellon kanssa; Jimi ei ole ikinä haukkunut sitä, Jone taas tultuaan haukkui. Jone kuitenkin omaksui haukkumattomuuden tuossa tilanteessa ja niinhän ne nyt molemmat odottavat vieraita ovella itkien. Takapihalla tilanne on sitten kääntynyt toisin, Jone saa Jiminkin haukkumaan, vaikka tyhjään metsään, niin tahtoessaan. Jimin pitäis vaan oma päänsä ja olla se varma kaveri unohtaen pienemmän suojelu.

9. tammikuuta 2010 klo 18.18 Suvi ja Eppu kirjoitti...

Heippa!

Eppulikin ilmottautui joskus pikkupentuna tuonne Eukanubaan, eväiden toivossa... Pentukirjanen tuli ja alennuskuponki jos ostaa 20 kg ruokaa kerralla:(

Eipä sitten ostettu kun oltiin kasvattajalta saatua ruokaa jatkettu. Toivottavasti teidän "pentu" saa maistiaisia!

10. tammikuuta 2010 klo 16.04 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Suvi ja Eppu: Ahaa se homma etenee niin. No katsotaan mitä sieltä tulee, olis alennusta edes 3 kilon säkin ostoa varten. Se on sellainen sopiva koko kokeiluun, niitä tuleekin aina vaihtelua varten ostettua. Osan kuitenkin raati hylkää armotta tai toiset kelpaa vain sekoitettuna maksalaatikkoon.

Meillä ei kumpikaan syö kasvattajan syöttämää ruokaa. Jimi tympääntyi omaan merkkiinsä ja Jonen puolestani halusin syövän samaa kuin Jimi. En tiiä nappuloiden ravintoarvoista, mutta ainakin Royal Canin nappulat näyttää maistuvan ja koiratkin näyttävät terveiltä. Tosin nyt ne ovat innostuneet Pedigreen napuloista, ja niitä tuleekin annettua lisukkeena.