Kesäksi huippukuntoon

Kesällä aloitettiin kunnon parantaminen kickbikellä, vauhdista hurmioituneena talvella olemme potkuroineet. Jokunen aika sitten kävin kymmenisen vuotta säilytyksessä olleen potkurini meille. Potkuri on kyydinnyt äitiäni nuorena ja minä kuljin sillä lapsena kouluun. Sen jälkeen meidän tiemme katkesi, mutta nyt suhteemme on lämminnyt uudelleen. Ja veikkaan ettei potkuri ole kokenut ihan äskettäin tuollaisia reissuja kuin mitä viime aikoina on saanut.

Maalipinnat ovat huonossa kunnossa ja jalakset ihan ruosteessa, mutta hyvin se luistaa ja pysyy kasassa. Jos se vaan kestää talven kanssamme tulee se saamaan kesällä hionnan, uuden maalin sekä muuta tuunausta, ehkä heijastimet.

Äskettäin käytiinkin hakemassa hiki tuolta reippaasta -15 asteen pakkasesta. Puut ovat kauniisti kuurassa ja ulos uskaltautuneet ihmiset hyväntuulisia. Monet tallensivat kauniin maiseman muistikortille, me verkkokalvoille. No muutama poseeraus maltettiin ottaa kotipihalla ja sitten vähän tietoja Sheriffien lenkeistä, sillä tällä kertaa nokialainen ja Sports Tracker tekivät yhteistyötä tallentaen kaikki kolme lenkkiä.

Lenkkeilijä nro 1 - Jimmy


Jimin vauhti on kohtalaisen taloudellista, nopeastikin mentäisiin, mutta mihin kiirehtiä valmiissa maailmassa? Ihmeellistä, sillä juuri tällä kyseisellä koirallahan on normaalisti kiire. Jimi pitää huolen itse alkulämmittelyistä ja vauhti kiihtyy loppua kohti, kunnes on taas loppulämmittelyjen aika. 5,26 kilometrin matkaan meni 37 minuuttia. Keskinopeus 8,4 km/h ja huippunopeus 26,0 km/h. Muutamat koirat piti ohittaa joten aikaa tuhrautui myös siihen. Suorituksena hyvä ja varma, myös yhteistyö toimi ja korvat kuulivat komennot vasen, oikea sekä seis.


Lenkkeilijä nro 2 - Jones



Täysin päinvastainen suorittaja, mitään ei säästellä ja jo pelkkä potkurin näkeminen pihalla aiheuttaa hirmuisen haukunnan. Joku onneton pikkutyttö tulee vastaan, ohitamme sen sujahtaen sekä haukkuen. Huoh. Muutamalla tauolla Jone kipittää koko matkan vailla lämmittelyjä. Jokaisen pakollisen pysähdyksen (suojatie) aikana herra käy kuumana; haukkuu ja hilluu. Kiitän korkeimpia voimia ettei kukaan ollut samaan aikaan ulkona ja saimme irrotella Jonen kanssa kunnolla. 5,26 kilometrin matkaan meni 34 minuuttia. Keskinopeus 9,1 km/h ja huippunopeus 23,7 km/h. Kannustin Jonea hurjasti, mutta ilmeisesti kova vauhti vei voimia eikä huippunopeus noussut enää tuosta. Joka tapauksessa hieno suoritus. Jonekin kuuli käskyt sekä tsemppauksen ja pisteitä tulee yhteistyöstä.

Lenkkeilijä nro 3 - Jazzmendaali


Vaatteet hiestä märkänä täytyi minun käyttää vielä viimeinenkin koiruus lenkillä. Sehän oli ollut kiltisti muiden lenkkien ajan. Kieltämättä oma kunto alkoi olla jo lähtiessä koetuksella, mutta Jasun kannustuksesta jaksoin lähteä matkaan. Enhän voinut estellä sen menohaluja. Aloitus olikin repäisevä, yksi haukahdus ja heti ensimmäisen potkun jälkeen tunsin voimakkaan vedon. Jasu siis ihan oikeasti vetää minua potkureineni. Muutama onneton sattui tulemaan vastaan, mutta eipä tuo vauhtia haitannut. Ohitukset menivät hienosti ja ihmiset näyttivät nauraneen meille. Onko muka ihmistä vetävässä mäyräkoirassa jotain huvittavaa?! Vauhtia piisasi ja vilkaisinkin välillä puhelinta paljonko keskinopeus mahtoikaan olla. Minun olisi pitänyt jaksaa juosta, mutta lenkki oli jo kuitenkin kolmas peräkkäinen... Keskeytin mittaamisen 4,72 kilometrin kohdalla, sillä en oikeasti jaksanut itse pysyä tahdissa. Kilpailuhenkisenä ihmisenä en tahtonut sössiä koiran suoritusta joka oli ihan selvästi nopein. Jasu juoksi tuon matkan 28 minuuttiin ja keskinopeus oli 9,8 km/h maksiminopeuden ollessa 28,2 km/h. Kiitokset Jaskalle yhteistyöstä, se oikeesti jaksoi kirittää minua, harmi ettei oma kunto kestänyt. Ensi kerralla täytyy sen päästä ensimmäisenä koirana matkaan.

Ei siis liene epäselvää kuka on nopein koiramme ja ketä kannattaisi treenata siihen canicrossiin. Hiukan itseäni pelottaa tuo juoksutus, mutta täytyy vaan seurailla ettei kukaan näytä kipeytyneen siitä. Nyt on jokainen pitänyt lenkin jälkeen tuota Back on Track -manttelia päällä ja illalla täytyy vähän hieroskella kavereita. Koira on tehty liikkumaan ja nämä juoksevat täydestä ilosta. Kuitenkin pitää muistaa kohtuus kaikessa ja siksipä meillä juostaan kerran viikossa. Nuoremmat koirat saisivat myös opetella säännöstelemään vauhtiaan. Pidemmän päälle kun tuo kova vauhti syö aika paljon energiaa. Kaikkein onnellisin olen Jonen puolesta, sillä on niin paljon patoutunutta energiaa jota ei voida enää pelkällä palloleikillä purkaa. Se aivan selvästi nauttii juoksusta ja onneksi tassut ovat kestäneet. Jone juoksee Hurtan fleecepuku päällänsä, sillä nuo Husky valjaat hankaisivat muutoin kainalot auki. Samat Huskyn vetovaljaat soveltuvat kaikille ja hihnana käytämme 2,5 metrin juostavaa TopCaniksen hihnaa. Itselleni ehkä saisin hankkia tekniset alusvaatteet :) Tänään Jimi ja Jasu saavat extrana nauttia siankorvat ja Jonelle tarjotaan poroa, isäntäväki syventyy lautapeleihin.

Mukavaa pakkasviikonlopun jatkoa!

9 kommenttia:

28. tammikuuta 2012 klo 16.07 Veera + Milo & Breci-mäykyt kirjoitti...

Aivan mahtavaa :)

Mä oon ainakin kateudesta vihree, sillä täällä "kaupungissa" asuessa ei tollastakaan oikein pysty harrastaan. Tai ehkä pystyis mutta tuntuu että kaikki tiet on aina hiekotettu tms. Mullakin olis potkukelkka äidillä varastossa. Tässä sais sekin käyttöä. Oon kai vähän tyhmä jos ajattelen että en kehtais mennä mäykyn ja potkukelkan kanssa... ? :D

Muistan aina kuinka mummun ja papan mäykky Aapo, veti mua potkukelkalla :) Siitä on jäänyt ihanat muistot ja tuskin ikinä unohdan. <3

Uskoisin että Milon kanssa meillä yhteistyö sujuiskin tossa hommassa :)

28. tammikuuta 2012 klo 16.28 Arttu kirjoitti...

Mahtava postaus, sulla on sana hallussa :)
Mutta kyllä alkoi tehdä mieli potkurilenkkejäkin, kulkupeli vaan puuttuu. Kiva kuulla, että Jonellakin "suksi luistaa" paremmin, oikein hyvä mieli tuli siitäkin :)
Ja "pikku" Jazzuli, kaikkein nopein, uskomatonta :))

28. tammikuuta 2012 klo 16.29 Aikku kirjoitti...

Miten kiva juttu poikien potkukelkkalenkeistä! Kun pakkaset hellittävät, lähden Ollin kanssa potkukelkkailemaan. Ehkä se Olli lähtisi nytkin, mutta astmaatikkoemäntä ei kyllä pysty kovin vauhdikkaisiin lajeihin näillä pakkasilla.

28. tammikuuta 2012 klo 17.43 Sunan kirjoitti...

Vau, kuulostaa hauskalta yhteiseltä harrastukselta! :) Ja oli kiva lukea tuo vertailu sheriffien erilaisesta matkanteosta :)

29. tammikuuta 2012 klo 9.58 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Veera + Milo-mäykky ja pieni mäykkytyttö: Ehkä teillä on siellä "kaupungissa" sitten jotain muuta. Me revitään ilo tuosta hiekattomasta tiestä, vaikka ensimmäisillä liukkailla se kauhistuttikin.

Kaivelette vaan potkurin varastosta ja menette sopivalle kiitoradalle. Mielestäni tuossa menossa näkyy hyvin mäykyn virtaviivaisuus sekä tehokas askellus.

Mai: Kiitti, toivottavasti sana oli myös äsken hallussa. Hain koirahierontakoulutukseen :)

K-Rauta mainosti potkureita järjettömän halvalla, tosin laadukkuudesta en tiedä. Jonen puolesta olen tosiaankin onnellinen, se näyttää mielestäni niin paljon paremmalta kuin syksyllä. Muutos on havaittavissa ylimääräisen nesteen poistumisena sekä iloisena höyryämisenä.

Jazzulin ulkomuoto hämää monia, tuon liehuvan turkin ja hienostelevan koiran alla onkin nopea ja periksiantamaton kaveri :)

Olli: Juu potkuroinnissa tulee uusi trendi. Kylällä näin mustaan pitkään nahkatakkiin pukeutuneen hevarin työntämässä pientä punaista potkuria. Ihanan koomista ja tyylikästä :) Meilläkin on pakkasta enemmän kuin koskaan aiemmin tänä talvena. Taitaa olla tänään vaan nopeat pyörähdykset tiedossa...

Sunan: Itseäni huvittaa tuo kilpailuvietti. Jonea kannustin sanomalla, että tulee parempi aika kuin Jimillä. Lieköhän kaveri ymmärtänyt senkin? Kamala ajatella jos nämä olisivat ihmislapsosia. Minkähän takia minun ei pienenä ikinä annettu harrastaa mitään? :)

30. tammikuuta 2012 klo 10.44 MM kirjoitti...

No jopas on Sheriffeillä ollut mielenkiintoiset lenkit. Pitääkin mennä itse penkomaan varastoa, löytyisikö sieltä vielä jotain mummon kummin kaiman veljen potkukelkkaa.

Minkä kokoiset nuo vetovaljaat ovat? Me joskus käytiin sovittamassa Maurille tuommoisia, mutta pienin koko oli liian nafti ja siitä isompi saatavilla ollut koko olisi mennyt huskyllekin. :D

31. tammikuuta 2012 klo 11.40 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Mauri ja Roope: Ei sitä tiedä mitä kaikkea teidänkin varastosta löytyy. Ne kun tuppaavat keräävän kaiken mielenkiintoisen sisäänsä. Mekin kuultiin viikonloppuna, että tuon potkurin on äitilleni ostanut joku Taavi (eli varmaan ensimmäinen poikakaveri). Potkuri sai heti enemmän tunnearvoa ja sitä ei kyllä jatkossa mikään Prisman uuden karhea väline korvaa.

Valjaiden kokoa en valitettavasti muista. Ne on aika isot, mutta Jonelle käyvät hyvin puvun kanssa. Toisia juoksutan normaalisti itseni tekemillä valjailla. Tosin ne ovat parhaillaan korjattavana. Jasu vetäisi ompeleen rikki, enkä laiskuuttani ole saanut sitä ommeltua. Pitäiskö siun laittaa mitat Maurista niin yrittäisin tehdä?

4. helmikuuta 2012 klo 12.39 MM kirjoitti...

Kiitos tarjouksesta! Itseasiassa käytiin eläinkaupassa katsastamassa vetovaljas-valikoimaa ja sieltä vaikuttaisi löytyvän kokoja vähän pienemmillekin vetokoirille. Pitää vielä käydä sovittamassa niitä, mutta jos eivät istukaan niin katsotaan laitanko sulle sitten tilauksen. ;)

5. helmikuuta 2012 klo 12.27 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Mauri ja Roope: No siitä istuvuudesta en tiedä, saattaa olla että paremmin istuvat ne ostetut:) Teen aina yhdet ja sitten niitä korjaillaan tarpeen tullen. Käytössä kun huomaa puutteet ja käyttäjien toiveet. Toivottavasti löydätte sopivat välineet vetoihin.