Parmesaaniunelmat

Olen oppinut koiruuksien astuessa kotiimme tutkimaan jo kaupassa tuoteselostukset. Useat valmismurkinat ovat jääneet ostamatta koirille sekä itselle. Ihan siitä syystä ettei aineista ole juuri saanut selvää mitä ne oikeasti ovat.

Uusi valtaus onkin nyt jo leipoa Sheriffeille herkkuja. Makupaloja on aiemmin kuivatettu lihasta, mutta nytpäs upotettiinkin kädet ihan oikeasti taikinaan.

Keksit ovat siis nimeltään parmesaaniunelmia, mutta meillä ne muuttuivat edamunelmiksi, sillä kylän K-kaupasta ei löytynyt parmesaanijuustoa, heh. Nämä herkut maistuivat jo leipoessa ja yllätykseksi ne ovat maistuneet myös kypsinä, myös itselle. Tässäpä ohje jos joku muukin tahtoo kokeilla:

noin 40 kpl, säilyvyys paperipussissa noin neljä viikkoa
125 g raejuustoa
75 g parmesaaniraastetta
300 g jauhoja
2 rkl vehnänalkioöljyä
100 g hienoksi pilkottuja hasselpähkinöitä

Kuumennetaan uuni 200 asteeseen. Kaikki aineet sekoitetaan hyvin ja noin teelusikallisen kokoiset kökköset paistetaan leivinpaperilla 30 minuuttia. Uuni sammutetaan ja keksit jätetään vielä kuivumaan jälkilämpöön, noin pariksi tunniksi.

Itse sovelsin ohjetta muussakin kuin juustossa, ohjeet on tehty muunneltaviksi. Käytin ihan tavallista ruokaöljyä ja sitä laitoin noin 6 ruokalusikallista, jotta taikina oli helpommin pyöriteltävissä. Hasselpähkinöitä laitoin noin 50 g ja loput 50 g olivat manteleita.

4 kommenttia:

11. tammikuuta 2012 klo 21.48 Veera + Milo & Breci-mäykyt kirjoitti...

Meinasin juuri yks päivä ostaa sellasen kirjan missä oli koirien herkkuja. Mut en sit viittinytkään kun olisin lähinnä kaivannu just jotain tälläsiä herkkupalojen ohjeita, ne ohjeet kun oli lähinnä aterioita joissa oli mun mielestä hirveesti sellasia juttuja mitä en koiralle mielellään syötä, esim makaronia. Tietty aina voi soveltaa mitä usein teenkin mut sai sit jäädä kuitenkin se pikkuopus kaupan hyllylle.

Mut niin, taas mä vaan sepostan, pointti oli se että tämmösiä meillä kokeillaan mielellään joten kiva postaus, tämmösiä lisää :)

12. tammikuuta 2012 klo 8.41 Anonyymi kirjoitti...

Tätä makupalojen tekemistä olen itsekin miettinyt kun noita "tuoteväärennyksiä" (kummallinen sana muuten)on netin mukaan muitakin kuin se Bento. Mutta peruslaiskana on vielä tekemättä.

12. tammikuuta 2012 klo 10.13 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Veera + Milo-mäykky ja pieni mäykkytyttö: Tämä ohje on Suomalaisesta kirjakaupasta ostetusta kirjasta Leivo koirallesi. Kirjan hinta oli 5,95 ja paketti sis. vetolelun sekä keksimuotin. Ei paha hinta mielestäni. Ohjeita on ehkä reilu 20 kpl erilaisiin kekseihin ja reseptit ovat todella helppoja. Ja niitähän voi rajattomasti muokata.

Kaunis Nelli: Juu ihmisille ja eläimille syötetään kirkkain silmin kaikkea mitä emme tarvitse. Olen kyllä skeptinen myös sen luomun suhteen. Tavoitteena olisi nähdä pian se dokkarielokuva Säilöttyjä Unelmia. Saattaapi olla, että siihen se loppuu säilykkeiden vähäinenkin käyttö.

12. tammikuuta 2012 klo 11.01 Sunan kirjoitti...

Vaikuttaa todella kokeilemisen arvoiselta, ehkä meillä leivotaan viikonloppuna ;) Kiitos ohjeesta :)