Jonen siedätyshoito osa 2


Saimme jälleen lunta ja pakkasta Karjalan kunnaille

Ajattelin kertoilla jälleen Jonesta, en tiedä kiinnostaako ketään, mutta nämä siedätyshoitoon liittyvät jutut ovatkin lähinnä itselleni päiväkirjan korvike. Eilen siis annoimme Jonelle hoidon kolmannen pistoksen. Annostus on vielä melkoisen pieni (0,4 ml), mutta se on iso siihen nähden mistä lähdettiin (0,1 ml).

Eilinen pistokseen valmistautuminen ei mennyt ihan kuin strömsössä... Asettelin neulaa ruiskuun ja testailin mahtoiko se olla paikoillaan. Samassa neulan suojus luiskahti ja tuloksena oli syvä ja vuotava haava sormeen. Tästähän sitten isäntä ja Sheriffit innostuivat ja saivat aihetta kyseenalaistaa "ammattitaitoni". Ensin meinasimme houkutella Jonen suljettuun huoneeseen makupalojen kanssa. Se aiheutti jo hiukan kierrosten nousua. Lisäksi isännän ajattelemattomuus aiheutti lisää negatiivisuutta. Hän meni syöttämään Jonen palkkion jo ennen kuin mitään pistosta oli keretty antaa.

Vaihdoimme sitten paikkaa keittiöön ja kun Jone ryhtyi seuraamaan katseellaan isäntäänsä tyrkkäsin pistoksen salaa niskaan, kaikki ruiskussa ollut tavara meni nätisti nahkan alle. Samantien pistoskohtaan nousi patti joka rupesi hiukan itseäni huolestuttamaan. Patti laski jonkun ajan päästä eikä Jone näyttänyt siitä huolestuneen. Tänään kaveri on mielestäni rapsuttanut itseään, korvia ja huulia, runsaasti. Pelkään pahoin, että joudumme ottamaan hoidossa takapakkia ja pienentämään annoksia. Jos niin käy niin sitten käy.

Toisaalta tuosta rapsuttelun syytä ei voi varmaksi sanoa. Sen voi aiheuttaa joku kotona oleva asia esim. pöly, hoito tai sitten ruokavalio. Jonehan ei saisi syödä mitään muuta kuin RC:n Hypoallergenic -nappuloita tai sitten Hill'sin Hypoallergenic purkkiruokaa. Nappuloita voidaan syöttää, mutta tuosta purkkitavarasta en oikein tiedä sanoa mitään. Kyllä kait sitä koira nälkäänsä syö, mutta se on törkeän kallista. Ensinnäkin sitä täytyy tilata eläinlääkäriltä erikseen ja 12 purkin lava (1 purkki = 370g) maksaa 39 euroa. Tuolla hinnalla saa esim. Kennelrehulta aika paljon hyvälaatuista lihaa. Siispä kokeeksi olemme nyt ostaneetkin Jonea ajatellen poroa, lammasta ja hevosta. Lisäksi perheenjäsenet ja työkaverit ovat kaivelleet pakasteistaan syömättömät hirvenlihat. Toivotaan nyt parasta, että Jone pystyy syömään noita jatkossa.

Ruoka-aineisiinhan tuo siedätyshoito ei tehoa. Kuulin työkaverin lapsen siedättyneen pienenä monille ruoka-aineille pikkuhiljaa esim. kokeilemalla eri kasviksia. Niinpä esitin teoriani tästä myös eläinlääkärille joka ei pitänyt ideaa ihan humpuukkina. Eli Jonella on rinnakkain kaksi erillistä siedätystä. Toki tilanteen mahdollisesti pahentuessa siirrymme takaisin ainoastaan teollisesti tuotettuun ja jatkojalostettuun nappulaan ja purkkiruokaan.

Tällä hetkellä kaveri vaatii pallopelejä isännältään ja kainaloihinkin alkaa kasvaa muutama haiven karvaa eli toiveita paremmasta huomisesta on. Ylihuomenna on jälleen pistospäivä, annos isonee jälleen (0,6 ml), toivottavasti tuleva kerta menee paremmin kuin edeltäjänsä.

Mukavaa alkanutta talvista viikkoa!

6 kommenttia:

9. tammikuuta 2012 klo 22.46 Veera + Milo & Breci-mäykyt kirjoitti...

Meitä ainakin kiinnostaa kovasti Jonen vointi ja mihin suuntaan tämä kehittyy..

Milolla on harventunut karva todella paljon. Esim pepussa kun on ne pyörteet niin ns puolet pyörteestä on "tuhoutunu" ja alemmas mentäessä karva on tosi harvaa. Milo kyllä jonkun verran "kalvaa" itseään mutta en ole pitänyt sitä mitenkään epänormaalina... Mietin että onkohan tähän nyt joku järkevä syy vaiko onko kyseessä joku allergia miks kalvaa ja karvat putoo..

10. tammikuuta 2012 klo 1.43 Hanne kirjoitti...

Voihan surkeus sitä Jonea, osaan ymmärtää allergisen koiran kanssa elämistä. Meidän Vilillä oli käytössä ns. rotaatiodieetti, siitä löytyy juttua meitin blogissa, jos kiinnostaa. Kuulemma allergisilla lapsilla käytetään sellaista siedätyshoitona eri ruoka-aineisiin.
Lykkyä tykö nyt noissa allergia-asioissa, että Jone alkaisi pärjäilemään paremmin. Toivoa on.

10. tammikuuta 2012 klo 11.05 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Veera + Milo-mäykky ja pieni mäykkytyttö: Allergiat ja yliherkkyydet ovat vaikeita. Koskaan ei voi tietää onko kutiamisen syy jostain sellaisesta ja jos on niin mikä sen aiheuttaa. Meillä vaihdettiin pesuaineet ja käytiin kaikki elämäntavat läpi sekä mietittiin jopa olisiko meidän kotimme hometalo, kun yksi oireilee niin vakavasti.

Aamulla puhdistaessani Jonen kainaloita huomasin, että niissä on tosiaankin jo pieniä haivenia. Tosin pitkään menee siihen, että karvapeite on ehjää.

Toivottavasti Milon ongelmiin saadaan selvyyttä. Suosittelen allergiatestiä, vaikka sen luotettavuus ei ihan täysin 100 prosenttinen olekaan. Silti se on hyvä runko. Ainakin saisi karsituksi ruoka-aineet.

10. tammikuuta 2012 klo 11.07 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

HooPee: Täytyypä käydä lukaisemassa juttu ja kuulumisenne. Laitoin teidän blogin "seurantaan", mutta en ole saanut syystä tai toisesta päivitettyjä kirjoituksia. Toivottavasti teillä on postitiivisia asioita, jotta saamme puhtia jatkaa pitkällä ja kovinkin kivikkoisella tiellä.
Kaikkea hyvää alkaneeseen vuoteen!

10. tammikuuta 2012 klo 12.11 Suvi ja Eppu kirjoitti...

Toivotaan siedätyksen tehoavan! Jaksamista sinne vaan.

Luulen, että meidän Eppu ei ole enää vehnälle allerginen, mille oli pentuna. Siedätyshoitoa on tullut pikkuhiljaa, kun on saanut välillä vehnällistä ruokaa. Korvat eivät oireile enää, vaikka Eppu on syönyt vehnäleipääkin yms.

Epulla ei tietysti ollut noita iho-ongelmia, kun jo pienenä tiedettiin vehnästä, ei sitä annettu. Korvaan kertyi vaan heti töhnää jos oli vehnästä maisteltu:)

Mukavaa vuoden alkua!

11. tammikuuta 2012 klo 8.54 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Suvi ja Eppu: Kiitämme koko hoitohenkilökunnan ja potilaan toimesta :)

Täytyy toivoa, että myös ikä tuo vastustuskykyä, niinkin on käynyt monissa tapauksissa. Kiva kuulla, että Eppu on siedättynyt kotikonstein.

Kaikkea kivaa alkaneeseen vuoteen!