Tule ihana kesä!

Kesän tuleminen rupeaa pian jo näkymään luonnossa. Koivuissakin on pienet silmut, kukkapenkissä kukkii jokunen krookus. Tosin myöhässä kesän tuleminen on, mutta jospa meitä sitten hellisi oikea intiaanikesä, sitä odotellassa pitää tyytyä pieniin iloihin.


Tiistaina käytiin rally-tokossa. Jimillä meni aivan loistavasti, voi kun olisin saanut sen suoritukset videolle! Seuraavalle kerralle täytyy kinuta joku kameramies paikalle. Niin ylpleä olen omastani! Jonen treeneissä ei kehumista ollutkaan. Se taas keskittyi räyhäämään muille koirille. Hermot meni emännältä sekä koiralta ja Jone saikin keskittyä ihan rauhassa löytämänsä lumipenkan ihailuun. Kauhistuttavaa sillä kohta meillä on se näyttelykin! Iloa voi repiä ainoastaan siitä, että sain sen kävelemään kontaktissa 10 metriä, mutta siihen vaadittiin lihapullaa, vinkulelua ja muihin koiriin piti matkaa olla useampi metri. Tosin onhan sekin jo jotain!


Tänään sitten päätimme vapaapäivän kunniaksi lähteä aamulla lenkille. Se oli virhe. Sheriffit olivat päättäneet tehdä kaikkea typerää, joten emäntä oli jo valmiiksi pingotettu viulunkieleksi eteisessä. Suuntasimme metsään, sillä en tahtonut nähdä ketään rakkaan kauhukaksikkoni kanssa. Harmikseni muutama muukin ihminen oli ajatellut näin. Niinpä törmäsimme suurperheeseen, mönkkäreihin, irtonaiseen koiraan, hihnassa olleeseen koiraan ja juoksijaan. Hävetti suuresti, kun yritin rauhoitella Jonea joka todellakaan ei ottanut käskyä kuuleviin korviinsa. Sitten jo Jimikin hermostui. Pyörähdimme ympäri ja jätimme lenkin kesken. Onneksi Jone tajusi mennä viilentymään järveen ja loppu lenkki menikin hyvin.



Kotiin tultiinkin hyvään aikaan, sillä pieni sade yllätti. Sheriffit ovat tunnetusti kovin laiskoja lenkkeilijöitä vesikelillä. Niinpä tyydyimme katselemaan sadetta kuistilta käsin. En vaan ymmärrä miten vesisade voi haitata jo valmiiksi järvessä kastunutta koiraa?! Tosin ilmeistä voi aistia suuren harmituksen...




Tässä vielä Sheriffien pystypaini näytös. Yleensä ne juoksevat pihalla peräkkäin jahdaten toisiaan, mutta myös paininta on yksi mieluisista leikeistä. Nyt Jonestakin on jo vastusta, mutta se on edelleen heikommilla ja hermostuukin yleensä kun huomaa olevansa huonompi.

3 kommenttia:

13. toukokuuta 2010 klo 14.22 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

ps Unohtui tästä julkaisusta, mutta Motonetistä löysin asiallisen näköisiä pelastusliivejä halvalla. 10 kiloiselle koiralle muistaakseni maksoivat noin 13 €.

14. toukokuuta 2010 klo 12.14 nakkila kirjoitti...

Toivottavasti kevät ja helteet ovat tuleet sinne mös=) Niin se sade..on jotain mistä ei nakit tykkää..pitäisi varman palkata hovilakeija kantaman sateenvarjoja=))

14. toukokuuta 2010 klo 23.54 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Nakkila: Kesä näytti tulleen pelottavan nopeasti. Eihän tämmöiseen helteeseen ole ollenkaan totuttu! Mittarin näyttäessä + 28 astetta täytyi jo pysähtyä istumaan varjoon. Hieno kesä näyttäisi olevan tulossa, mutta eiköhän se tästä vielä vesi- ja räntäsateeksi muuttune. Kesälomaan on kaksi viikkoa joten sitten varmasti tulee takatalvi.