Madotuskin onnistui

Meillähän oli ongelmia tuon madottamisen suhteen. Sheriffit eivät kestäneet jostain syystä Axiluria ja sen antaminen kolmena perättäisenä päivänäkin tuntui jo käyvän työlääksi. Päädyin sitten Jonen kasvattajan, Hannan, suosituksella kokeilemaan Drontal Comp:a.

Lääke ei ollut kalliskaan. Paketissa oli kaksi tablettia ja hinta noin 8 €. Tabletin koko kylläkin tuotti vähän ongelmia. Tabletti piti laittaa pirstaleiksi ja upottaa juustoon sekä loppu sotkea maksalaatikkoon. Molempiin koiriin se kuitenkin saatiin syötetyksi.

Jimille tuokin valmisti aiheutti ällötyksen. Niinpä se oksenti illalla kaiken päivän mittaan syömänsä. Onneksi se oli kuitenkin yhden illan kestävä oksentelu ja vain toisella. Tätä valmistetta taidamme siis käyttää jatkossakin.

Lisäksi Jonen maha näyttää olevan kunnossa. Sehän aloitti reistailemaan tuossa Pääsiäisen aikoihin. Tavaraa tuli sitten molemmista päistä eikä pelkkä maitohappojen antaminen näyttänyt tuottavan tulosta. Kävin ostamassa viikko sitten Jonelle Hill's:n nappuloita jotka ovat tehty herkkävatsaisille. Nyt poika näyttää syövän hyvin ja tuloksenakin on suhteellisen kiinteä shaisse. Vieläkin kaverilla näkyy kylkiluut ja ripulin & oksentelun uudelleen alkaessa kiidämme suoraan eläinlääkärille. Sitten otetaan röntgenit sekä verikokeet ainakin. Onneksi nämä on vakuutettu, joten voimme pienimmässäkin ongelmassa kääntyä elkun puoleen. Onneksi harvoin on tarvinnut ja ehkä tämäkin nyt ratkeaa nappulan vaihdolla. RC:lla olisi myös herkille koirille tehtyä nappulaa, mutta ensimmäiseksi tuli mieleen tuo Hill's. Elkulla on todella herkälle vatsalle kehitettyä Hill's:n nappulaa myytävänä joten luultavasti siirrymme seuraavaksi siihen.


Koko oli miinusta

Hyvin piilotettuna edes koko ei ollut ongelma

9 kommenttia:

5. toukokuuta 2010 klo 22.32 Marja J kirjoitti...

Melläkin madotetaan DrontalCompilla (välillä myös Axilurilla), eikä mitään ongelmia ole ollut. Helppoa, kun selviää yhdellä tabletilla per kuono. Meillä ei ole koskaan ollut ongelmia lääkkeiden kanssa, kaikki menee kun laittaa vaan tabun kuppiin.

Nyt mietityttää nuo punkit yms. öttiäiset.... Pyryllä on jo teholääkitys nahkassa, kun poitsu taisteli kapisen ketun luolassa. Pitänee kohta myrkyt laitella muillekin niskaan.

6. toukokuuta 2010 klo 12.43 Sunan kirjoitti...

Mäkin kokeilen tällä kertaa tuota tablettia, mutta meillä selvästi pysytään siinä tahnassa mitä tähän asti on syötetty, sillä tuon ottamisen jälkeen ei mennyt kauaa niin koko aamun ateria tuli ulos :/ Mutta niinhän se on, mikä sopii yhdelle ei välttämättä ole hyvä toiselle :)

Onneksi Jone voi nyt hyvin :)

6. toukokuuta 2010 klo 22.04 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Marja: Meilläkin oli jossain vaiheessa helppoa tuo madotus. Nyt molemmat osaavat lonia tabletit tavallisen ruokansa seasta niin, että ne jäävät kupin pohjalle.

Meidän pitäisi kanssa laittaa punkkipannat, niitä iljettäviä elukoita on jo liikkeessä. Toivottavasti Pyry saa nahkan ja turkin kuntoon.

Sunan: Kaikki valmisteet eivät todellakaan sovi kaikille. Onneksi kuitenkin kokeilemalla löytyy sitten se suosikki.

Onneksemme Jonen maha on nyt pysynyt hyvänä. Kaveri on jo välillä vaihtanut takaisin entiseen ruokaan. Hill's ei ilmeisesti maistu niin hyvältä kuin RC. Kieltämättä ärsytys ja huoli oli suuri, koska maha reistaili kolmatta viikkoa.

7. toukokuuta 2010 klo 17.05 nakkila kirjoitti...

Meillä nakit madotetaan aina pastalla ja ahneina pötköinä ne lipitetään ihan sormenpäästä..koskaan ei ole ollut yökkäilyä tms. Muksaa viikonloppua!

7. toukokuuta 2010 klo 17.16 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Nakkila: Meillä sitä pastaa käytettiin pentuaikana. Voisikin varmaan toisen vuoden aikana tehtävistä madotuksista hoitaa sillä. Siitä ei nimittäin tullut mitään ongelmia.

Mukavaa viikonloppua!

7. toukokuuta 2010 klo 17.56 Marja-Leena kirjoitti...

Meillä Axilur ei ole aiheuttanut vatsaongelmia. Sen kolmen tabletin syöttäminen kylläkin. Sellaista herkkua ei ole olemassakaan johon tabletin saisi piilotettua joten syöttäminen on tehtävä vain ja ainoastaan työntämällä ne tabut kurkkuun ja sitten jotain päälle, että varmasti tulee nieltyä.

Viime kerralla ostin jotain sellaista matolääkettä ettei tarvinnut antaa kuin yksi tabu. Ja tänään muutoin poistin ensimmäisen punkin joten X-spotit otettava käyttöön... Hyviä viikonloppuja toivottelevat Ossi ja M-L

7. toukokuuta 2010 klo 21.26 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Marja-Leena: Tosiaankin tuo Axilur kävi jotenkin ahdistamaan. Aikaisemmin sain sen sotkettua sen maksalaatikkoon, mutta tänä keväänä se ei enää onnistunutkaan. Talven tullessa tämä piinaava vaihe olisi taas edessä...

Punkkeja todellakin näyttää olevan. Jonen selällä kävelee jokaisen lenkin jälkeen vähintäänkin yksi ällötys. Vielä ei kummassakaan ole ollut kiinnittyneenä, mutta sitä ennen tarttee varmaan ostaa ihan pätevät punkkipannat. Scalibor ollaan todettu meillä hyväksi.

Mukavaa viikonloppua!

8. toukokuuta 2010 klo 0.19 Nelli kirjoitti...

meilläkin madotettiin eilen kyseisellä aineella. Ei tullut mitään oireita, tosin Nelli on muutenkin niin sekaisin juoksujen takia, ettei neidistä ota selvää.

Meillä vaihdellaan merkkiä aina aika ajoin. Edellisen kerran annoin flubenolin tahnaa.

8. toukokuuta 2010 klo 11.16 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Nelli: Tuon Drontalin hyvä puoli todellakin on, että se annetaan vain yhtenä päivänä. Jos tuleekin oireita ne tulevat vain yhtenä päivänä. Axilur sai moneksi päiväksi rutiinit sekaisin.

Toivottavasti Nelli selviytyy juoksuista piakkoin!