Punkkeja

Kalenterin mukaan kevään pitäisi olla parhaillaan. Valitettavasti täällä idässä ei juuri keväiseltä näytä tai tunnu. Kuitenkin punkit ovat heränneet jo jokunen viikko sitten. Hyi helevata miten joku elukka voikin olla niin ällöttävä ja sitkeä!

Lähikuva punkista, pitäis varmaan opetella käyttämään sitä järkkäriä. Vanhalla digikameralla tulee tod. sumuiset kuvat...

Jimissä ei punkkeja ole ollut, eivät ilmeisesti kerkeä hypätä valmiiseen kyytiin. Jonen selästä saa karistella noita salamatkustajia melkein jokaisen lenkin jälkeen. Kiinnittyneenä ei onneksi ollut kummassakaan. Eikä Sohvistakaan niitä ole löytynyt, onneksi, siitä karvakasasta onkin vähän vaikeampaa repiä punkkia irti. Tosin eihän Sohvi ole juuri tarennut ulkoillakaan :(

Bio-hyönteispanta

Saimme viime syksynä Kikalta lahjaksi alennuksesta löydetyt hyönteispannat joita nyt päätimme kokeilla. Pantojen sanotaan toimivan hyönteisten kanssa ja epäilen suuresti onko punkki suuressa verenhimossaan hyönteinen. Ilman sen suurempia odotuksia otimme pannat pois paketeista ja voi sitä lemua! Panta varmaankin karkottaa kaikki hyönteiset hajullaan. Koirat ja minä aivastelimme vuorotellen, lisäksi sain päänsäryn tuosta pistävästä hajusta. Hajuhan oli mukavan sitruunainen, lähinnä muistuttaa sellaista itikoiden karkoitukseen tarkoittelua kynttilän hajua. Pannat ovat olleet meillä nyt lähinnä ilmanraikastimina vessassa. Käytössä voidaan kokeilla niitä lenkillä. Epäilen kyllä todellakin tuon tehoa ja taidamme hommata tutut ja turvalliset Scaliborin punkkipannat.

Ei niin tyytyväiset käyttäjät

9 kommenttia:

11. toukokuuta 2010 klo 8.22 Aikku kirjoitti...

No hyi! Ostin viime kesänä punkkipihdit, mutta onneksi emme joutuneet niitä käyttämään kertaakaan, vaikka asumme rannikolla. Itse asiassa en ole ikinä nähnyt punkkia, mutta Ollin Australiassa seikkailevalla emännällä on ollut useamman tunnin iholla ollut ja verta imenyt punkki ja se vasta oli inhottavaa.

11. toukokuuta 2010 klo 13.32 Kisu kirjoitti...

Kuinka tehokkaasti Scalibor estää teillä punkit?

11. toukokuuta 2010 klo 14.06 Suvi ja Eppu kirjoitti...

Scaliborin puolesta tassutellaan täälläkin!

Kahtena kesänä ollut ja yhtään punkkia ei ole ollut koirassa, eikä sitä kautta ihmisissäkään. Naapurin koirilla on kyllä ollut, että niitä ainakin on liikkeellä.

Taidan mennä laittamaan sen pannan heti Epulle, ajattelin odottaa trimmauksen ensin, mutta menkööt. Ostettuna on ollut jo kuukauden...

11. toukokuuta 2010 klo 20.07 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Yhteisesti kaikille: Meillä revittiin tänään Jimistä kevään ensimmäinen punkki sormin. Pihtejä ei ole hankittu, sillä Scaliborin panta on antanut täydellisen turvan. Marssin huomenna apteekkiin ja käyn hakemassa pannat. Tosin kuulin äsken, että kyseinen panta ei ollut sheltillä toiminut vaan koirasta oli kesän aikana revitty 25 punkkia.

11. toukokuuta 2010 klo 20.53 Nelli kirjoitti...

Haju noissa yrttipannoissa on kyllä melkoinen, mutta laimenee päivässä parissa. Meilläkin asennettiin tänään punkkipanta.

Noissahan tarkoituksena on että sitä pidetään jatkuvasti ja suojan syntymiseen menee pari päivää eli sen aikaa kun öljy siirtyy turkkiin.

11. toukokuuta 2010 klo 22.25 Pau kirjoitti...

Samaa kuullut - kultsulla oli punkkeja Scaliborista huolimatta. Noi BF-tuotteet on pettäneet moneen otteeseen "laadullaan", me kierretään kaukaa...

Seurasaaressa kuulemma tutkimuksen mukaan on borrelioosipunkkeja tod. tiheässä, joten me laitetaan liuosta niskavillaan tuikitiuhaan...

11. toukokuuta 2010 klo 23.26 MM kirjoitti...

Iik! Iho meni kananlihalle tuon ensimmäisen kuvan nähtyäni! Punkit on jotain niin kuvottavaa, että ajatuskin sellaisesta omalla iholla saa oksennusrefleksin aikaiseksi. Meillä ei käytetty viime kesänä punkkipantaa, eikä Mauristakaan tarvinnut irroittaa onneksi kuin kaksi punkkia. Tosin loppukesästä oltiin lääkityksellä nenäpunkkiepäilyn vuoksi ja turkkiin levitettävä lääke toimi ulkoistenkin punkkien karkoitukseen.

Täytyy toivoa, ettei tänä kesänä tarvitse olla pikkunilkkien kanssa tekemisissä. Eräs ihmistuttuni sairastui pari vuotta sitten (puutiais)aivokuumeeseen, eikä ole vieläkään kunnolla parantunut. Sääliksi käy, kun nuori ja muuten terve ihminen romahtaa moneksi kuukaudeksi sänkypotilaaksi yhden pikkuötökän takia. :(

12. toukokuuta 2010 klo 22.20 Anonyymi kirjoitti...

Noissa yrtti pannoissa huono puoli on se että kun se tuoksuu niin voimakkaalle, niin saattaa koiran hajuaistiin vaikuttaa.....SCALIBOR on hyvä. Meillä 4 kesänä ollut ja ei punkin punkkia;)

Anne Ja Sakke isukki;)

13. toukokuuta 2010 klo 12.10 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Nelli: Haju tosiaan on hiukan haihtunut, mutta kyllä se vieläkin aika tujakka tuntuu olevan. Markkinoilla on kyllä usean sorttisia yrttipantojakin joten joku niistä varmaan osaa olla hyväkin. Yleensähän ne ovat edullisempiakin. M&M:n uusimmassa mainoksessa näyttikin muutama uusi tuote olevan.

Pau: Ehkä Scalibor tehoaakin hyvin näihin lyhytturkkisiin, sillä meillä se on ollut kahtena kesänä pettämätön suoja. Hinta tosin on hiukan korkeampi, mutta kyllähän se kestääkin koko kesän. Tippoja olen vierastanut, ehkä sen takia kun niitä saa olla lisäämässä useasti.

Mauri: Oikeesti nuo on todella ällöttäviä ja mitähän virkaa tuollakin elukalla mahtaa olla? Ja kauhea on tuo sen levittämä tauti. Eräällä opettajalla oli punkin puremasta kaikenlaisia niveloireita. Saa oikeesti tarkkailla ettei kanna niitä itse mukanaan. Tänään lenkin jälkeen eräs kiipeili lahjetta pitkin.

Anne ja Sakke: Scaliboriin mekin luotamme. Tosin eilen unohdin käydä ostamassa ne ei nyt mennään ilman mitään suojaa. Lisäksi se on hyvä lisäsuoja, pantaan kun saa kirjoitettua puhelinnumeron. Jos käy niin, että normaali panta pettää lenkillä jää edes numerolla varustettu punkkipanta jäljelle. Nim. vahingosta viisastuneet.