Chesthill's Korona - lk mäyräkoira 7.8. alk.

Eihän tätä olekaan vielä vatvottu kuin kolmisen vuotta, mutta nyt alan olla päätökseni tehnyt. Sain Kennelliitosta vastauksen ja sen perusteella emme ole hävinneet vielä mitään.

Viestini SML:n ja Kennelliittoon oli tämmöinen:

" Hei,
ryhdyin kyselemään virallista vastausta siihen mitä ja miten mäyräkoiran karvanlaatu vaihdetaan. Eli minulla on normaalikokoinen mäyräkoira karkeakarvaisen papereilla. Koiralle ei kuitenkaan ole ilmestynyt karkkarin merkkejä vaan tämä muistuttaa lyhytkarvaista. Karva tietenkin on karkeampaa ja värikin riista, mutta parta ja muut karkkarin tunnusmerkit puuttuvat.

Koira on menestynyt mejä -kokeissa ja tällä hetkellä on VOI-luokassa. Saimme näyttelyissä tuloksen T, joka mahdollistaa luolakokeisiin osallistumisen sekä siirtymisen mejän VOI-luokkaan. Miten käy näiden käyttöpuolen tulosten, mikäli koira vaihdetaan lyhytkarvaiseksi joissain näyttelyissä? Näyttelytulos ainakin mitätöityy, mutta mitä sanovat käyttöpuolella? Koirahan tietysti rekisteröidään uudelleen joten koirako aloittaa elämänsä ns. puhtaalta pöydältä? Kyselen tätä ja tahtoisin saada virallisen vastauksen ennen kuin vaihdan rotua, sillä en tahtoisi aloittaa kaikkea jälleen alusta. "

SML ei ottanut suuremmin kantaa vaan välitti viestin Kennelliittoon. Ilmeisesti kuitenkin sieltä viesti laitettiin oikealle henkilölle, sillä vastaus tuli suhteellisen nopeasti. Jännää sinällään oli etten saanut vastausta lähettäessäni kysymyksen omasta henk.koht. sähköpostista vaan vasta sitten molemmat tahot heräsivät, kun laitoin sen työpaikan sähköpostista. Lieneekö työsähköposti sitten jotenkin arvokkaampi, tai työnantajalla on valtaa?! No joka tapauksessa koe -ja kilpailusihteerin vastaus meni tähän tapaan:

"Koiran koetuloksille ei tapahdu mitään. Sillä on yhä osallistumisoikeus rodun muutoksen jälkeenkin tuohon koemuotoon (avoin kaikille roduille). Ainut huomioitava asia on se, että rodun muutoksen jälkeen on sinun mentävä koiran kanssa näyttelyyn ja saatava sieltä tulos jotta saat jatkossa osallistua VOI-luokkaan Mejässä."


Jimi onkin ilmoitettuna tällä hetkellä 7.8. Sawo Show:n. Tapahtuma ei ilmeisesti ole mikään pieni torikokous vaan ihan isompi kolmen päivän juttu. Tuomarina on portugalilainen Jose Homem de Mello. Kuulostaa todella eksoottiselta ja sitähän tässä haettiin. Nyt toivotaan sitten sitä H:ta lyhytkarvaisena. Samahan se on mitä niissä papereissa lukee ja näyttelykoiraa Jimistä ei varmasti saada leivottua, harmillista sinällään, sillä useampi kasvattaja on kehunut kroppaa ja luonnetta. Kaikkea ei ilmeisesti voi saada samassa paketissa... Noh, saadaanpahan reissusta ainakin kokemusta.

Jone ei kyseiseen tapahtumaan ole osallistumassa, ainakaan vielä. Ajattelin tarjota Jimille hienon päivän ilman perskärpästä. Lisäksi kaverukset ovat jokseenkin riippuvaisia toisistaan, Jonen itkeässä Jimi herpaantuu jopa koulutuskentällä ja sen täytyy rientää pelastamaan pikkuveli. Sawossa emme ota sitä riskiä, että Jone on kehän reunalla ruikkasemassa toisen perään.

En ole suuri näyttelyiden fani, mutta näin tässä sitten taas kävi...

5 kommenttia:

25. toukokuuta 2010 klo 12.08 nakkila kirjoitti...

Heips, olihan tuo kuitenkin kiva että jotain vastausta sentään sait. Ei muuta kun tsemppiä kehään=)Aurinkoisia päiviä sinne seriffeille=)

26. toukokuuta 2010 klo 7.14 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Ihan hyvä vastaus tuli, huolestutti niiden käyttötulosten mahdollinen katoaminen. Nyt saadaan touhuta kesän mejät rauhassa ja sitten olla kehässäkin. Aurinkoista ja lämmintä puuhakesää teille!

27. toukokuuta 2010 klo 14.02 MM kirjoitti...

Hyvä, että saitte viimeinkin vastauksen. Eikä ne näyttelyt nyt niiiin hieno asia loppujen lopuksi ole, vaikka Jimin kaltaisia mäykkyjä näkisi kyllä mielellään kehässä. ;) Toivotaan, että tuomari katsoo vähän sormien välistä Jimin väriä ja ymmärtää H:n tärkeyden.

Tyhmiä nuo valioitumissäännöt. Eikö sen pitäisi riittää, että on näyttelyistä edes joku tulos T:n ja ERI:n väliltä? Kennelliitto ja sen säännöt on ihan bebasta. :D

28. toukokuuta 2010 klo 9.57 nakkila kirjoitti...

Nakkilanväki toivottaa mukavaa viikonloppua=)

28. toukokuuta 2010 klo 12.09 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Mauri: Tuo oli oikeesti aika helpottava vastaus. Toivottavasti muutkin kuin tämä yksi henkilö on Kennelliitossa samaa mieltä.

Harmittaa vieläkin todella paljon "epänormaalisuus", sillä täydellisellä karvalla varmasti ravattaisiin kehissä Jimin kanssa. Kaverin luonne ja rakenne on mitä mainioin, vaikka itse sanonkin. Toisaalta se on meille parhain koira juuri tälläisellä karvallakin. Ja onhan meillä Jone noita kehiä ajatellen...

Nakkila: Samoin teille oikein mukavaa viikonloppua! Meillä huominen meneekin tuossa Joensuun näyttelyssä Jonen kanssa. IIK!