No voihan Kajaani!


Tässä heti joulusta selvittyä olin asennoitunut jännittämään tulevaa Kajaanin Tamminäyttelyä 9.-101.2010. Molemmat Sheriffit ilmoitettiin, sillä tuomari näytti suosiolliselta. Jimi oltiin ilmoitettu käyttöluokkaan ja Jone ikänsä puolesta junioriin. Tänään saimme sitten postia Showlinkiltä, ja ilo vaihtui hyvin äkkiä suureksi pettymykseksi. Portugalilainen tuomari Pedro Sanches Delurue oli vaihtunut lyhytkarvaisten osalta Kirsti Lummelammeksi. Jimihän on ilmoitettu karkeakarvaisena ja oli tarkoitus vaihtaa ennen kehän alkamista lyhytkarvaiseksi, ja mitä eksoottisempi tuomari kohdalle sattuu sitä suuremmalla todennäköisyydellä saattaisimme saada sen H:n (siis kaikkien tähtien tulisi olla oikeassa asennossa ko. päivänä). No suomalainen Lummelampi ei pahemmin kuulosta eksoottiselta, joten turha mennä Kajaaniin asti nolaamaan itteensä. Ilmeisesti edes rahojamme emme saa takaisin, sillä milläs sen todistaa, että olisimme juuri tässä näyttelyssä vaihtaneet karvanlaatua.

Jone oltaisiin voitu viedäkin Kajaaniin, mutta kasvattajan kanssa jutellessa ehkä on parempi jättää ajamatta noin 400 kilometriä. Kokemushan retki olisi, mutta täytyy muistaa tuo tuleva Enon näyttely 7.2. Jonen kohdalla rahatkin saadaan takaisin. Onneksi keväällä on tulossa vielä tähän lähistölle Joensuun näyttely.

6 kommenttia:

31. joulukuuta 2009 klo 2.20 MM kirjoitti...

Itse muistelisin lukeneeni jostain näyttelysäännöistä, että tuomarinvaihdos oikeuttaa näyttelystä poisjäämiseen, ja näin rahat saisi takaisin. Kannattaa ottaa yhteyttä näyttelynjärjestäjään.

Suomalaiset tuomarit ovat ainakin omalla mututuntumalla tosi tarkkoja (joka on tietenkin hyvä asia), joten Jimin menestys todnäk tyssäisi siihen karvaan/väriin,
mutta me halutaan ehdottomasti Jone sinne näyttelyyn!

Maurillekin on suunnitelmissa jo kaksi näyttelyä ensi vuodelle. Onneksi ne on ihan omalla paikkakunnalla, niin ei tartte reissaamista ressata. :D Onko tässä hommassa muuten mitään järkeä? Emäntä taitaa olla jonkin sortin vajokki, kun vieläpä maksaa siitä, että saa pari tuntia heilua muiden tölläiltävänä, kyrpä juurtuneena otsaansa. Ja palkintona on pari hassun väristä muoviliparetta ja joku paperinpala. Ei auta, sinne on pakko päästä silti.

31. joulukuuta 2009 klo 17.27 Suvi ja Eppu kirjoitti...

No voihan itku! Hyvä suunnitelma meni sitten mönkään...
Meillä treenailtu myös näyttelyyn, muistin virkistykseksi. Miehikkälään 6.2. olis tarkotus mennä kokeilemaan, vaikka T. Eerola onkin tuomari, ERIä kuulemma turha toivoa.
Mutta hyvää uutta vuotta vaan ja jatkakaa harjoituksia, sopiva näyttely varmasti löytyy:)
Meilläkään ei lähellä näitä kovin usein ole, tonne helmikuun juttuun on n.40 km. Aina pitäisi mennä Helsinkiin päin.

31. joulukuuta 2009 klo 19.40 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Mauri: Rahat tosiaan saadaan pois vain Jonen osalta, koska sitä tuomarinvaihdos liikuttaa. Jätin kirjeen kylläkin postittamatta. Täytyy viikonloppuna etsiä tietoa karvanlaadun vaihdoksesta. Toisaalta vois etsiä myös trimmaajan joka suostuu ajamaan Jimin niskasta karvat pois. Koneellinen trimmaus nimittäin pilaa karkeakarvaisen... sitten jäis vaan enää virheellinen väri joka kaiketi on jossain määrin ymmärrettävää. Jostain olen lukenut, että lyhytkarvaisia voi olla myös riistana juuri jalostuksen takia. Tiedettä tämä harrastus kyllä on. Ja sitten pitäisi vielä osata käyttäytyä ja esiintyä. Luultavasti joudutte pettymään kovasti ja unohtamaan myös Jonen tulevan shown. Onneksi uusia tapahtumia on tulossa!

31. joulukuuta 2009 klo 19.49 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Suvi ja Eppu: Kerrankin meillä tuntui olevan nerokas suunnitelma. Minkäs tälle mahtaa, mutta harmittaa kyllä. Täytyy nyt vielä selvitellä asioita. Pelottavinta on kyllä tuo tuomarin valitseminen. Itse varsinkin on tottunut mejän kanssa luottamaan koiransa taitoihin ja näin ollen kokeen tuomarilla ei ole ollut väliä. Näyttelyissä tunnutaan puolestaan voittamaan vain oikeilla valinnoilla eikä itse koiralla, tuntuu liian hurjalta ollakseen totta.

2. tammikuuta 2010 klo 4.15 MM kirjoitti...

No niinpä tietenkin, ajattelin tietenkin että lk ja kk tuomarina on sama henkilö. Vois ehkä opetella lukemaan vähän paremmin (tai sitten mennä nukkumaan aikaisemmin). :D

2. tammikuuta 2010 klo 12.40 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Mauri: Äh, ehkä tarinan kertomisessa on parantamisen varaa.