Talvi on tullut iloksemme!

Kohta on aika ripustella jouluvalot ja kyntteliköt ikkunoihin. Joululahjoja on jo ostettu usealla kympillä. Jimille on tulossa aktivointileluja Koiratuotteelta, ja Jonelle löytyi HauHaun vinkuleluja Wihoselta (siis aivan sikahalvalla). Herkut ja muut lisukkeet käydään sitten lähempänä pyhiä kaupasta. Lumi on tuonut todellakin joulun tuntua ja odotusta elämään.

Eilen oli tarkoitus tehdä molemmille koiruuksille omat puvut, mutta minut valtasi todellinen inspiraation puute. Ajattelinkin luovuttaa ja tilata kavereille Hurtan mallistosta manttelit. Kalliiksihan se tulee, mutta en näköjään saa itsestäni irti sisäistä muotisuunnittelijaa. Lisäksi konekin temppuili... Etsin sopivaa kauppaa netissä, mutta en oikein saanut selvyyttä mitä kokoa manttelin tulisi olla. Täytyy siis varmaankin ottaa suunnaksi jonain iltana eläinkauppa ja viedä äijät näytille. Tai sitten otan riskin ja tilaan manttelit ihan mututuntumalla, netistä ne kuitenkin saisi halvemmalla.

Eilinen käsityö sessio meni siis itse tavoitteen suhteen reisille, mutta jotain sain aikaiseksi. Tein makupaloille sellaisen pussukan, joka kiinnitetään vyölenkkiin. Toinen koiramainen käsityö oli aktivointilelu vanhasta pussilakanasta. Nina Ottossonin mattoa jäljitellen tuli tehtyä siis ihan toimiva juttu. Tosin kuosi olisi voinut olla vähän parempi, mutta mitäs väliä sillä on. Koirahan käyttää nenää etsiessään namuja, tuskin se välittää ruusujen kuvista. Jimi testasi eilen tuota teosta, ja oli oikein otettu. Jone ei ole vielä mattoa nähnytkään, se on jälleen ollut niin keskittynyt tennispalloonsa. Jimi kuitenkin näytti nauttivan maton tuomasta puuhasta ja viihtyikin sen kanssa yllättävän pitkään (noin viisi minuuttia, ja se on paljon se).

Hmm, mitäs tuo Einstein oikein tuossa näyttää kieltään, kyllä mie ne namut löydän...

Tässäkö ne nyt sitten olivat?

7 kommenttia:

15. marraskuuta 2009 klo 21.45 Anonyymi kirjoitti...

Hei
miten toimii tuo Nina Ottosonin matto? olis ylimääräisiä kankaita joista vois rakentaa

16. marraskuuta 2009 klo 16.20 Nelli kirjoitti...

Me haettiin vkl se Hurtan mantteli mustista ja mirristä. Kannattaa kyllä käydä kokeilemassa, sillä se 42 koko, mitä olin Nellille ajatellut oli auttamatta liian suuri. Lopulta sopiva koko olikin 36! Eli tosi paljon pienempi. Välttyy kovalta palautuskierteeltä. Ja jos on se kantiskortti niin siinä saa jo 10% alennusta.

Hienon pelin olette askarrelleet sheriffeille!

16. marraskuuta 2009 klo 16.21 Nelli kirjoitti...

Piti vielä kysyä että mites tuo Koiratuote, oletteko tilanneet sieltä ennen? onko toimiva pulju?

17. marraskuuta 2009 klo 21.51 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Hei Anonyymi! Ensinnäkin on vaikea selvittää miten tuo matto tehdään, siis tekeminen ei ole vaikeaa. Riittää, että osaa ommella koneella suht´suoraa saumaa. Eli kankaat ommellaan kiinni kerroksittain, niin että jokaisen kerroksen reunan alle pystyy piilottamaan nameja. Kannattaa katsoa seuraavat linkit ja laittaa Singeri hurisemaan:

http://www.youtube.com/watch?v=6viL254ZCSc&feature=related

http://koiratuote.fi/tuote.php?ryhma=ottosson&koriid=TFWPAZD461603

17. marraskuuta 2009 klo 21.59 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Moi Nelli!
Kiitos vinkistä, suuntaamme Mustiin ja Mirriin. Itsekin ajattelin kokoa 42, mutta varmaankin on ihan hyvä käydä katsomassa sitä ihan livenä. Ja täytyypä mainita kanta-asiakkuudesta, meille ei ole ikinä sitä tarjottu, vaikka rahaa on siihenkin puljuun laitettu. Kauppiaan asiakaspalvelua ei voi kehua, mutta toivottavasti sattuu joku kiva tyyppi jolla riittää hermot sovittamiseen.

Koiratuotteesta ollaan kerran aiemmin tilattu ja tuotteet tulivat ihan ajallaan perille ja homma toimi. Tosin ei ole tarvinnut palauttaa sinne mitään, ja uusi tilaus on vielä heillä koottavana. Eli nykyisestä palvelusta ei ole vielä kokemusta, mutta varsinkin sen ollessa huonoa infoan teitäkin =)

18. marraskuuta 2009 klo 1.10 MM kirjoitti...

Vaude, teillähän näyttää jo ihan oikealta talvelta! Meidän talvi muuttui takaisin tutuksi sateiseksi ja tuuliseksi syyssääksi viime viikolla. :(

Voihan sitä manttelia käydä sovittamassa jossain eläinkaupassa ja sitten tilata netistä halvemmalla, kun sopiva koko on tiedossa. ;)

Täytyy itsekin askarrella Maurille tuommoinen matto. Törmäsin joskus eläinkaupassa siihen "aitoon ja alkuperäiseen" ja sen hinta siellä oli ihan törkeä (useampi kymppi)! Hurjasti halvemmalla pääsee kun tonkii läpi omat jämäkangasvarastonsa ja surauttaa koneella muutamat saumat. On vaan päässyt unohtumaan koko mattohärdellin olemassaolo. Täytyy varmaan askarrella Maurille pukinkonttiin. :)

19. marraskuuta 2009 klo 19.28 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Moi Mauri! Eipä näytä enää talviselta meilläkään... eilinen vesisade vei suurimman osan lumesta. Oltiin juuri valmistauduttu pakkasiin ostamalla ne manttelit ja nyt mittari näyttää plussaa. Se aito matto on kyllä todella hintava matskuun nähden. Yhdestä pussilakanasta tuli hyvän kokoinen ja toimiva matto.