Agilityä kotona

Jimi on aloittanut siis syksyllä 2010 agilityn. Siitä innostuneena koira on pudottanut painoaan ja kiinteytynyt entisestään. Lisäksi emäntä on saanut tuntua ilon hetkiä mäykystään joka on pystynyt tekemään ratapätkiä vauhdilla sekä taidolla. Ainoastaan emännän oma hitaus on tuottanut suurimman ongelman. Lisää nopeutta siis tennareihin ja sitähän saa ainoastaan lisätreenillä. Mahdollisuudet kokonaiseen rataan ovat huonot, mutta ohjausta voi harjoitella muutamallakin esteellä. Tarkoitus olisi kyllä tehdä lisää esteitä sekä haalia niitä sopivista kierrätystavaroista.

Tällä hetkellä toiminnassa kuitenkin on vain kaksi hyppyä sekä Ikeasta löytyvä putki ihmislapsille. Jo noilla on päästy pitkälle ja tarkoitus olisikin nyt loman viimeisellä viikolla nikkaroida muutama hyppy lisää sekä tehdä kepit aurauskepeistä.

Siispä tässä hiukan mallia treeneistämme. Lisää on tulossa kunhan saadaan tehtyä lisää esteitä. Pieni koira kun tykkää niistä isoista, kuten A-esteestä sekä puomista. Joten ne ovatkin suunnitteilla, pihallemme ne mahtuisivat, mutta säilytyspaikkaa niille ei valitettavasti voi järjestää. Lisäksi esteet tulisi olla suhteellisen kevyitä, jotta niitä voi yksinkin liikutella. Siispä joudun käyttämään hiukan mielikuvitusta saadakseni Jimille sekä toisille kokonaisen radan. Mitäpä sitä ei koiriensa eteen tekisi ja sisähalliin päästäksemme pitäisi meidän harrastaa lajia ihan tosissaan. Matka hallille on kuitenkin aika pitkä sekä seura on suhteellisen suljettu ja suosittu, joten harjoituspaikkaa joutuisi varmasti odottamaan jonkun aikaa. Lisäksi harjoitukset tehdään sheippaamalla joka puolestaan veisi Jiminkin kohdalla pois koko idean. Se ymmärtää kuitenkin puhetta enemmän kuin on tarjoamassa vaihtoehtoja naksautuksen mukaan.






5 kommenttia:

26. heinäkuuta 2011 klo 17.28 Veera + Milo & Breci-mäykyt kirjoitti...

Muistatko paljon tuolla ikean putkella on hintaa? Meillä oli juhannuksena koirille muutama este ja tuo putki olis kiva lisä siihen. Ne oikein tähän tarkotukseen maksavat vaan maltaita ja ei kuitenkaan usein päästä käyttään... On teillä kyllä mahtavaa kun on tilaa takapihalla tehdä kaikenmoisia juttuja koirien kanssa. :) Kunpa pian itsekin päästäis hankkimaan oktaloa jotta koirille olis kunnon pihat telmiä :)

26. heinäkuuta 2011 klo 21.22 Sunan kirjoitti...

Vau, mahtavan näköistä menoa! :)
Meilläkin on kokeiltu agilitya. Mentiin alkeiskurssille ja ollaankin lähinnä tutustuttu esteisiin ja lähettämiseen. Ainakin laji on rankempi kuin rallytoko, saa emäntäkin hien pintaan kun täytyy ehtiä esteen toiseen päähän nappaamaan koiraa hihnasta, ettei se vain pinkaise karkuun (en luota ettei se syöksyi niiden ihanien tuoksujen perään) :D

26. heinäkuuta 2011 klo 22.35 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Veera + Milo ja pieni mäykkytyttö: Ikean putki muistaakseni oli noin 20 euroa. Mielestäni ihan pätevä hinta. Tosin niitä tarvittaisiin vähintään kolme, jotta saisi jonkin mutkan aikaiseksi. Ne aidot kyllä ovat niin kalliita joten Ikean versio saa riittää.

Meillä on piha kahdessa tasossa ja tällä hetkellä ylätasanne on aidattu koiria varten. Se oli kaikkein paras ratkaisu. Lisätilaa siis saadaan tarvittaessa, jos aidataan tällä hetkellä toimiva hyötykasvi tasanne. Sitten viimeistään mahtuisi kunnon rata. Toivottavasti te löydätte oman talon sekä pihan puuhailuihin.

Sunan: Kiitti! Paljon on tekemistä vielä. Harmittaa suunnattomasti ettei ryhmällämme oli mielestäni tarpeeksi ammattitaitoista vetäjää. Siispä kaikki lajin termistöt on kateissa. Valssi ja persjättö on vasta jotenkin sisäistetty, mutta kuten videoilta näkyy räpellän vain eteenpäin. Laji on kyllä hieno lisä urheiluun ja Jimikin on siihen tykästynyt. Ensimmäisten kertojen jälkeen jopa oli muutama kohta hiukan hellänä :) Mukavia treenailuja teille!

28. heinäkuuta 2011 klo 16.10 Maria, mäyräkoirien ihminen kirjoitti...

Ihan huiput agility-videot! :) Tuota pitää meidänkin kokeilla, samaa putkea olen Ikeassa jo silmäillytkin.

28. heinäkuuta 2011 klo 16.22 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Maria, mäyräkoiran ihminen: No paljon on vielä tekemistä, jotta meidän meno näyttää oikeesti hyvältä. Tyytyväinen kuitenkin pitää olla että mäykky tekee jotain pyynnöstä :)