Kesä maistuu marjalta


Oma maa mansikka, muu maa mustikka... mikäs vadelma sitten on?!





Miksi hillottaa marjat, jos ne maistuvat parhaiten heti kerättynä? Hienosta kesästä huolimatta omat omenapuut päättivät olla kukkimatta ja kantamatta hedelmää. Seuraavaa kesää odotellessa keräämme kaiken muun sadon talteen.

12 kommenttia:

1. elokuuta 2010 klo 17.51 Arttu kirjoitti...

Nams, onpa taas hauska kuva teidän parivaljakosta :)
Jossain omassa postauksessa kai kerroinkin, että Arttu yllätti syömällä mustaviinimarjoja. Nirsoilijalle ei kelpaa tänä kesänä edes mustikat...

1. elokuuta 2010 klo 18.17 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Mai: Tänä kesänä pyritään käyttämään mahdollisimman paljon luomu- ja lähiruokaa. Joka ilta tulee laskettua tomaattien raakileet ;)

Marjat näyttävät kuuluvan Sheriffien herkkuihin. Eilisellä lenkillä iski kova mustikan himo ja siellähän sitä kohta pusikossa kolmestaan pyllötettiin.

Täytyykin etsiä jostain viinimarjoja ja kokeilla niiden suosiota. Veikkaan niiden olevan liian kirpeitä, sillä puolukatkin jäävät meiltä syömättä.

1. elokuuta 2010 klo 18.45 Anonyymi kirjoitti...

Meillä emmä koluaa kaikki lähi vattu puskat...heh heh ärsyttää ku sinne jää jumimaan ulkona käydessä..:Sakke ei tuollaisissta terveys vaikutteisista niin välitä..heh heh vaikka ulkonäöllisesti luulisi että se se vasta välittää;)

Anne Ja Sakke

1. elokuuta 2010 klo 21.20 Nelli kirjoitti...

Meilläkin rakastetaan vadelmia, muut marjat eivät niin kelpaakaan. Viime syksynä tietämättöminä jätettiin Nelli samaan autoon vattuämpärin kanssa. Jäi niitä juuri ja juuri yhden pakasterasiallisen verran! :D

1. elokuuta 2010 klo 22.25 Marja J kirjoitti...

Meillä maistuvat marjat todella hyvin Noralle ja Mirolle, mutta Pyry vain nuuskaisee, eikä edes maistele.

Nora tarkastaa päivittäin ruukussa kasvavan kuukausimansikan, olisko syötävää. Mustikoita annan kaikille ruuan seassa, tekee mahalle hyvää. Myös puolukka maistuvat ja hapan on hyväksi jos on vaikka hiivavaivoja.

Ja herneistä tykätään kovasti! meidän edesmennyt seropi Teri söi herneet suoraan puskasta ja kävi jopa naapurissa hernevarkaissa :)

2. elokuuta 2010 klo 13.50 Sunan kirjoitti...

Ihania kuvia! :)
Meillä marjat ovat ilmeisesti sen verran uusia tuttavuuksia, että niitä pitää ensin pyöritellä pitkin lattioita ja mattoja, mutta sitten kyllä maistuu. Paitsi mansikat, mistä lie johtuen...

2. elokuuta 2010 klo 19.37 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Anonyymi-Anne ja Sakke: Hienoa jotta tyttö hyödyntää antimet. Kyllähän Sakenkin pitäisi! Ehkä sille täytyy vinkata miten hyvää ne tekee kropalle ;)

Nelli: Uhups, mutta tottahan se on että marjat maistuvat tuoreina huomattavasti paremmalta :) Meillä kaikki syödään ilman käsittelyjä, vain emäntä tarvitsee ripauksen sokeria ja lorauksen vaniljakastiketta marjoilleen.

Marja: Ruokaan voitaisiinkin sekoittaa marjoja, kiitti vinkistä. Nyt Sheriffit ovat syöneet tekemääni risottoa innolla, sillä Jonekin on oppinut tykkäämään herneistä. Uutena herkkuna on myös pinaatti ja seuraavaan annokseen taidan laittaa ripauksen nokkosia. Kyllähän koirat meillä syö hyvin, itse tyydyn pitkälti Saarioisten tarjontaan.

Sunan: Kiitti! Enemmän meilläkin liputetaan mustikan kuin mansikan puolesta. Metsämansikka onkin sitten ihan eri asia. Ai teilläkin ruoka kulkee mahaan selän & lattian kautta... Välillä tyhmyyksissään tulee annettua jotain eksoottista jota sitten saa jynssätä litsattuna matosta. Meidän lattiolta löytyykin välillä todella kummia asioita. Ja meillä kun koirat eivät nuku tai nouse sängylle niin löytyypä sieltä lakonoista sitten pienen Sohvin papanoita, hienoa asua eläintarhassa.

3. elokuuta 2010 klo 10.29 Aikku kirjoitti...

Eipä tule omppuja meillekään, puussa on kaikkiaan 7 hedelmää.

Mukavan marjaisaa elokuuta sheriffeille.

3. elokuuta 2010 klo 13.09 Anonyymi kirjoitti...

Ensimmäinen koirani söi karviaisetkin suoraan puskasta samoinkuin viinimarjat. Koirus piti pistää kiinni marjanpoiminnan ajaksi. Olipa kerran isäni kanssa porkkana maalla ja äkkäsi mistä hänen herkkunsa ilmaantui alkoi myös kiskoa porkkanaa maasta..

3. elokuuta 2010 klo 14.13 Marja-Leena kirjoitti...

Ihania kuvia. Meilläkin Ossi osaa napsia mustikoita suoraan varvuista. Nyt vaan ei mustikoita näy edes Ossille... Terveisin Ossi ja M-L

3. elokuuta 2010 klo 21.13 MM kirjoitti...

Ihania marjastajia! Mauri on suureksi yllätykseksi innostunut viinimarjoista. Viime kesänä vasta harjoiteltiin niiden syömistä, mutta tänä kesänä Mauri on saanut osansa mummolan marjapuskista. Mustikoiden ja vadelmien suosiota emme ole vielä päässeet kokeilemaan, kun ei niitä itse kaksijalkaisetkaan ole vielä saanut maistella.

3. elokuuta 2010 klo 22.12 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Olli: Jopas, mutta toisaalta 7 omenaa on paljon paremmin kuin 0. Täytyy varmaan lukea jokin Omenapuun kasvatus opas.

Anonyymi: Hih! Sehän on ollut melkoinen kasvissyöjä. Täytyykin varmaan laittaa seuraavalle kesälle porkkanat kukkapenkin päähän. Meillä se ei ole raakana kovinkaan haluttua tavaraa syötäväksi, mutta silputtavaksi kylläkin.

Marja-Leena: Tuo mustikan syöminen tympäisee välillä kovastikin, sillä apajilta ei niin vain lähdetä. Varsinkin tiukkaan aikataulutetulla aamulenkillä se on varsin turhauttavaa. Mustikoita näyttää olevan todella vähän, mutta onneksi sheriffit näyttävät vaistollaan löytävän ne suurimmat, voi sitten mennä itse astian kanssa perästä. Toivottavasti myös Ossi löytää oman kätkönsä.

Mauri: Meillä ei ole juurikaan maisteltu viinimarjoja. Pihallamme ei ole yhtään pehkoa. Eikä mummolassa (mökillä) ole myöskään pehkoja :( Täytynee ehkä sujahtaa tuohon villiintyneeseen puskaan joku ilta ja käydä maistelemassa / maistattamassa niitäkin. Ja sitten jos vielä löytäisi jostain lakkoja. Tosin veikkaan ettei nämä marjastajat kovin mielellään lähde suopursuihin hyppimään. Toisaalta jos tietäisivät lakan kilohinnan niin saattaisivathan ne etsiä niitä emännän iloksi. Tokihan koirista kaikki hyöty otetaan irti ;)



Oikein hauskaa ja marjaisaa alkanutta elokuuta kaikille teille!