Jone show elkulla

Odottava asiakas

Helteinen kesä ja ryplääminen vesissä kostautui Jonelle ihotulehduksena. Jo keväällä huomasimme Jonen kainaloista lähtevän karvaa, mutta emme pitäneet sitä vakavana. Kesän kuluessa uimista treenattiin & vahvistettiin ja samaan tahtiin näyttivät karvat häviävän kainaloista. Nahka jo rupesi muuttumaan mustaksi (parkkiintuneeksi) ja siinä vaiheessa kun Jone alkoi nuolla itseään transsissa eikä perusvoiteet saati Bepanthen auttaneet, päätimme tilata ajan eläinlääkärille.

Ilmatäytteinen kauluri ja oikeassa kainalossa pilkottava laikku

Maanantaina ajoimme Jonen kanssa elkulle ja veikkaanpa ettei vierailumme jäänyt keneltäkään huomaamatta. Ensinnäkin ovesta astuessamme Jone alkoi rähisemään näkemälleen koiralle ja samalla se kaatoi vesikupin siinä touhutessaan. Tiskille päästyämme kaveri oli jo rauhoittunut, ilmeisesti 34 astetta lämmintä vaikuttaa Joneenkin. Päätimme kuitenkin odottaa ulkona varjossa. Elkku tuli kohta hakemaan meitä ja marssimme pienen haukunnan kanssa hoitohuoneeseen. Jonen noustessa pöydälle alkoi välittömästi huutaminen. Jone päätti tehdä kaiken hankalaksi, vaikka elkku vasta tutki karvaa ja nahkaa. Päätin ottaa Jonen syliin jotta elkku sai otettua ihosta näytteet teippiin. Eläinlääkäriä hieman huvitti, sillä Jone parkui kuin syötävä välittömästi hänen lähestyessä koiraa. Samainen eläinlääkäri tutki aikaisemmalla kerralla Jimin ja totesikin ettei tämä koira taida ollakaan ihan yhtä rauhallinen käsiteltävä. Jonella oli ihan selvästi kova show menossa. Jos olisin tiennyt otettavaksi tuon ihonäytteen teippiin olisin voinut tehdä sen kotona ja olisimme säästäneet aulassa odottavien korvia.

Jimin Aqua coolkeeper maastoutuu hyvin helttoihin

Noh tuloksia odotettiin 10 minuuttia ja näytteistä löytyi ihotulehdus sekä hiivaa. Jonen kainaloissa iho on kovilla, sillä kaveri kävelee ihmeellisesti vippaillen ja niinpä sillä on aina ollut ohuempaa karvaa siellä. Sitten on tullut nämä älyttömät helteet ja olemme uittaneet Jonen muutaman kerran päivässä, tietenkin kuivaamatta. Niinpä vesi on jäänyt sitten muhimaan kainaloihin ja vesien lämmetessä niissäkin piilee omat bakteerit. Tänä kesänä koirilla on elkun mukaan useita ongelmia juuri liiallisen uimisen takia.

Viilentävät liivit lenkillä (malli BF-heijastinliivistä)

Jonen tulehdusta hoidetaan nyt sitten kahdesti viikkoon Malaseb vet -pesulla ja lopettamalla uinti vähäksi aikaa. Lisäksi saatiin lääkäriltä kauluri mukaan, sillä kaikki nuoleminen pitäisi estää ettei tulehdus pahene tai leviä. Kauluri on ilmennyt aivan mahdottomaksi normaaleissa askareissa. Ostin sitten ilmatäytteisen kaulurin (muistuttaa pelastusrengasta), mutta senkin käyttöä pyritään minimoimaan. Mikäli pesusta huolimatta oireet eivät lopu joutuu Jone tarkempaan syyniin ja testeihin.

Liivit ovat käteviä myös sisällä

Tuntuu pahalta olla uittamatta koiraa, mutta tälläkin hetkellä ulkona on +34 astetta joten emme selviäisi ilman taukoja edes tuonne rantaan. Ompelinkin koiruuksille pyyhkeestä viilentävät liivit ja ne ovat osottautuneet hyviksi. Kastelemalla ne kylmässä vedessä pysyvät liivit parisen tuntia viileinä ja helpottavat oloa. Lisäksi ostin sen Aqua coolkeeperin ja sitten on tehty "mehujäätä" koiruuksille. "Mehujäät" tehdään ½ litran pakasterasiaan johon laitetaan lihapullia, nakkeja tai muuta herkkua ja sitten vettä päälle ja pakkaseen. Niitä on sitten mukava sulatella ulkona nuoleskellen ja pureskellen. Nappulatkin on laitettu jääkaappiin, sillä ne näyttävät maistuvan paljon paremmin kylmänä. Muutenhan meidän koirien ruoka yleensä tarjoillaan lämmitettynä :)

Joka tapauksessa tästäkin käynnistä saadaan taas tehdä paperit vakuutusyhtiöön, sillä Jonen käynti teki lähes 70 euroa ja shampoo maksoi 28 euroa (250 ml). Onneksi koiruudet ovat vakuutettuja ja onneksi Fennia on tähän asti toiminut oikein hyvin. Jimin aikaisemmat käynnit korvattiin mukisematta, tosin erikoisruoka ei kuulu korvauksen piirin. Ihan ymmärrettävää.

Onkos teillä vakuutukset olemassa?

8 kommenttia:

28. heinäkuuta 2010 klo 22.35 Kisu kirjoitti...

Tulossa Tapiolasta.

On se aika reppana ton renkaan kanssa... :)

28. heinäkuuta 2010 klo 22.36 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Unohtui ihan nuo hinnat ja tiedot pannoista. Eli ilmatäytteinen kauluri kokoa small Mustista&Mirristä 29 €. Aqua coolkeeper koko 40 cm 15,50 Mustista&Mirristä. Koko olisi voinut ehkä olla 45 cm, sillä panta turpoaa jonkun verran.

28. heinäkuuta 2010 klo 23.12 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Kisu: Hyvä. Vakuutus tuntuu maksavan paljon, mutta hyvin sillä saa korvattuakin jos jostain syystä tarvitsee käydä lääkärillä. Aina on tietysti parempi, jos ei tarvitse elkun palveluita suuremmin, mutta eihän tästä elämästä ikinä tiedä.

Tapiolasta olen kuullut pelkkää hyvää. Lisäksi niiden vakuutuksessa korvauksen saa suoraan maksaessaan käyntiään. Eli homma on tehty todella helpoksi.

Jone muuttuu todellakin apaattiseksi rengas kaulassa. Eihän se mitenkään haittaisi elämistä, mutta onhan se iso kolaus egolle. Ja se jos mikä harmittaa!

29. heinäkuuta 2010 klo 0.18 Arttu kirjoitti...

Onpa ikävän näköinen kainalo, kerrot varmaan jatkossa auttaako se aine, jota ell määräsi.

Kauheat on myös helteenne... meillä oli tänä aamuna puolille päivin asti vajaat 18 astetta, emmekä asu Utsjoella ;D))) Väliinputoajia taidamme olla tämän viikon helteissä... ei oikein kehtaa sanoakaan ääneen, miten vilpoista on monena päivänä ollut, kun toiset kärvistelee yhä kuumuudessa.

Arttu ei ole uinut yhtään räpylänvetoa, mutta kainalot kiusaa tänäkin kesänä. Sen verran se niitä napustelee aina nukkumaan mennessä, että bakteereille on taattu kosteat olosuhteet... Olen yrittänyt sinnikkäästi käyttää Relaxant Animalin seerumia ja hoitovoidetta. Mutta kun ne nuollaan irvistellen pois. Toivon että jotain jää iholle, kun nukkumatti saapuu...

29. heinäkuuta 2010 klo 0.19 Arttu kirjoitti...

Ei ole vakuutusta, harkinnassa kyllä.

29. heinäkuuta 2010 klo 20.01 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Mai: Tarkoitus olisi ottaa Jonesta kuvia ennen ja jälkeen shampoo kuurin aikana. Kovin tujakalta aine vaikuttaa, ainakin nuoleminen on vähentynyt hurjasti.

Hellettä on tänään ollut 37 astetta parhaillaan. Auto on niin ihanan viileä ilmastoinnin ansiosta. Pitäisi muistaa ettei tämä helle voi enää kovinkaan pitkään jatkua ja kohta pimenevien iltojen lähestyessä tulee ikävä näitäkin aikoja.

Toivottavasti Arttu saa lopetettua nuolemisen ajoissa ettei kainalot pahene kuten meillä. Itse olen puhdistanut Jonen kainalot betaldinella ja kaveri näyttää nauttivan käsittelystä. Ei ole kivaa katsoa vierestä lutkutusta, eikä ainakaan ole kiva herätä siihen useana yönä.

Mitä vakuutukseen tulee, suosittelen sitä lämpimästi. Hinta on kova, jos vahinkoja ei satu, mutta jos ja kun jotain sattuu ei tarvitse laskea elkulla kustannuksia. Hädässä tosin eivät eurot paina.

30. heinäkuuta 2010 klo 11.28 Nelli kirjoitti...

Meillä on myös tapiolan vakuutus,mutta toistaiseksi ei ole takaisinpäin saatu mitään, sillä meillä on se korkeampi omavastuu osuus.

Toivottavasti Jonen iho paranee pian! Inhottavia nuo helteiden lieveilmiöt!

Meillä on myös ollut aqua coolkeeper kovassa käytössä. Kyllä huomaa, että siitä on apua: Nelli on automatkoillakin kuin toinen koira! :)

31. heinäkuuta 2010 klo 21.09 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Nelli: Meidän vakuutuksessa omavastuu on 42 euroa. Olen tyytyväinen tuosta omavastuusta, sillä käyntimme menevät aina sen ylitse. Jo pelkkä klinikkamaksu taitaa olla noin 20 euroa ja siihen kun tehdään jokin tutkimus, niin yleensä vakuutusyhtiö jää maksajaksi. Vakuutus on ainakin vielä osottautunut meillä tärkeäksi.

Jone antaa onneksi pestä itsensä todella hienosti ja kutinakin näyttää vähentyneen. Onneksi.

Coolkeeperiimme piti tänään tehdä jatkoa terranauhasta. Panta unohtui lavuaariin ja turposi ehkä liikaakin. Oma kötöstys onneksi auttoi ja panta pääsi taas toimintaan.