Jimin kontrolli


Aloittaessani kesälomani Jimi siis aloitti oksentamaan sappinestettä. Saimme tähän vaivaan kahdet lääkkeet ja nyt molemmat on syöty, kävimme eilen uusinta verikokeissa. Poika antoi ottaa verikokeet hirmu hienosti ja aiheutti jälleen käytöksellään emännässä suurta ylpeyttä. Jälleen koko henkilökunta oli iloissaan tästä pirteästä ja lipovasta höppänästä, joka ei eläinlääkäriä pelkää. Eläinlääkärissä hoitaja ihasteli Jimin lihaksia ja kroppaa ja eläinlääkäri Jimin hajuaistia. Huoneessa oli jossain vaiheessa päivää ollut kissa ja Jimi kuulema käveli taidokkaasti samoja jälkiä. Elkku ehdotti, että tästä tulisi hyvä jälkikoira ja tähän sainkin sanottua koiran jo olevan sitä. Myös odotellessamme aulassa Jimi pysyi suhteellisen hiljaisena eli ei vinkunut jokaisen perään, vaan oli tyytyväinen jotta emäntä rapsutti niskasta ;)

Jimin maksa-arvot olivat koholla viimeksi ja siksipä oli lääkitys. Nyt lääkityksen jälkeen arvot ovat edelleen koholla, eli muutosta ei juurikaan ole tullut. Maksa-arvo on koiralla normaali jos se on 10-100 väliin. Jimillä oli ensimmäisellä kerralla 129 ja nyt 128. Saimme ohjeeksi vaihtaa ruokintaa ja nyt on RC:n hepatic ruokaa ostettu nappuloina ja purkissa. Lisäksi kaiken syötävän tulee olla hyvin sulavaa ja mahdollisimman ystävällistä maksalle. Täytyy siis googlata ihan kunnolla mitä vanhemmalle sheriffille voi syöttää, mistä syystä arvot voisivat olla koholla ja mitä ne pidemmän päälle aiheuttavat. Eläinlääkärin mukaan ei tarvitse olla vielä huolissaan, sillä arvot eivät ole vielä kovin paljon koholla, mutta itse kyllä mietin asiaa.



Kahden tai kolmen kuukauden päästä on jälleen uusi kontrolli jossa katsotaan mitä arvot sitten ovat. Maksa-arvot ovat voineet olla jo pitkään koholla tai sitten ne ovat nousseet siitä oksentelusta, eivätkä ole vielä normalisoituneet. Myös sydänvika voi aiheuttaa maksa-arvojen nousua, mutta vielä syy on selvittämättä. Toivotaan että se selviää ruokavaliolla ja ajan kanssa ihan itsestään. Nyt täytyy vaan täyttää paperit vakuutusyhtiö varten ja toivoa, että kaikki kuitit hyväksytään ja korvataan sellaisenaan.

ps Eläinlääkärin vaa'alla selvisi Sheriffien viralliset painot; Jimi painaa 11,1 kiloa ja Jone kaikkien yllätykseksi 11,5 kiloa. Kumpaakaan ei pidetty lihavana eikä lukemaa kauhisteltu, vaan molempia pidettiin lihaksikkaana joten sanokoot näyttelytuomarit nyt sitten mitä vain, me emme hätkähdä.

4 kommenttia:

8. heinäkuuta 2010 klo 22.49 Sunan kirjoitti...

Toivottavasti ne maksa-arvot lähtevät nyt laskuun :) Tuo ruoka näyttää tyyriiltä, mutta totta kai sitä syöttää koiralla vaikka puhdasta kultaa, että se paranee :) Tosi hienosti Jimi oli kyllä käyttäynyt eläinlääkärissä, oikein mallikansalainen :)

9. heinäkuuta 2010 klo 16.44 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Sunan: Ruoka on tavallista kalliimpaa, mutta onneksi palkka vielä riittää kattamaan nousseet kustannukset. Koira pitää saada kuntoon, vaikka arvot olisivatkin vain vähän koholla. Täytyy vaan toivoa ettei vaivasta tule isompaa riesaa tai suurta ongelmaa noinkin mainoille ja nuorelle kaverille.

15. heinäkuuta 2010 klo 16.57 Sunan kirjoitti...

Luin vasta lehdestä, että ihmiset ostavat koirilleen jopa laadukkaampaa ja kalliimpaa ruokaa kuin itselleen ja näinhän se on :D Kyllä sitä koiralle raskii ostaa erikoismuonaa, mutta itselle tuntuu jonkin "luksus-tuotteen" ostaminen aivan hirveältä törsäilyltä xD

Varmasti kaikki lukijat toivovat, että Jimi tulee pian kuntoon :)

17. heinäkuuta 2010 klo 13.47 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Sunan: En yhtään ihmette tuota, meilläkin koirat taitavat syödä paremmin kuin me itse. Tällä hetkellä nautiskelevat itse tehdystä luomu risotosta kun itse syömme einestä. Tosin tekemällä koirille sapuskat nappuloiden lisäksi taitaa säästää ruokakuluissa, teenkin aina useamman litran kerralla.

Onneksi Jimillä on hyvä peruskunto, mutta toivotaan nyt tuon ruokavalion muutoksen tuovan tulosta arvojen suhteen.