Jimmy vaihtuu lyhytkarvaiseksi vai vaihtuuko?

Sain tänään aikaiseksi soittaa Suomen kennelliittoon ja kysäistä tuosta Jimin karvanlaadun vaihtamisesta. Asia on mietityttänyt jo jonkun aikaa ja kysyessäni asiaa kasvattajilta sekä mäyräkoiria harrastavilta ihmisiltä olenkin kuullut monia mielipiteitä. Täysin varmaa kantaa ei kukaan ole vielä osannut sanoa. Ajattelinkin viisastuttaa itseäni ja varmistua siitä häviääkö Jimin koetulokset vaihtaessa karvanlaatua. Ei olisi pitänyt...

1) Soitto - Ensinnäkin jouduin kuuntelemaan sen monivalinta tiedotteen ja yritin valita oikean vaihtoehdon. En osannut, sillä mikään kategoria ei käynyt. Soitin sitten suoraan neuvontaan.

2) Asiakaspalvelu - Aluksi palveltiin kohteliaasti ja tunnuttiin jopa kuuntelevan kysymykseni, joka siis oli: Miten tapahtuu mäyräkoiran karvanlaadun vaihtaminen? Miten tämä vaikuttaa koiran ansaitsemiin tuloksiin?

3) Lisää asiakaspalvelua - Kysymykseni aiheutui turhan vaikeaksi. Aloinkin epäillä neuvonnan nuorta tyttöä harjoittelijaksi tms. Hän luki minulle tekstin jonka olen itsekin löytänyt netistä; Rodunsiirron tapahduttua koiran aiemmin saamat näyttelytulokset mitätöidään. Ja sitten tämä tyttönen (tod.näk. saman ikäinen kuin itse olen) jankkasi tuota lukemaansa lausetta. Kyseinen vihko tuntui olevan hänelle raamattu, välissä hän kysyi vielä joltain vieressä olevalta neuvoa. Kysyessäni mitätöityykö myös koetulokset, onko karvanlaadun vaihtaminen rodusta toiseen vaihtumista edes rodun vaihtamista ja onko riittävä T näyttelytulos luolakokeisiin, meni tytöltä sormi suuhun. Tunsin asiakaspalvelijan panikoituvan ja silloinhan on kaikkein parhainta lyödä pökköä pesään. Myönnän olevani armoton, varsinkin ärsytettynä, mutta sellaisen minusta on pitkälti tehnyt muutamassa työpaikassa tekemäni vaihteenhoitajan työ. Eli tiedän mitä herkkua se on, ja osaan kostaa :)

Joka tapauksessa miten tuo henkilö voi jankuttaa rodun vaihdoksesta mikäli ei tiedä edes vaihtuuko rotu karvanlaadun vaihdoksesta vai kokoluokan vaihtumisesta? Entäs mitä tuossa hänen käyttämässään "raamatussa" sanotaan näyttelytuloksista, onko se T riittävä tulos vai ei? No näihin kysymyksiin saisin kohta vastauksen. Minut luvattiin yhdistää Lohjalle.

4) Jonotusta Lohjalle - Tyttönen sai minut yhdistettyä, kai. Ainakin puhelinpalvelun musiikki rupesi soimaan ja kuulin hintatiedot. Olin lepyttelemässä itseäni ja ajattelin Jimin "kohtalon" selviävän rattoisasti omien töiden lomassa.

5) Lisää jonotusta - Olin kuunnellut sinfonioita jo tovin ja tunsin jälleen kiihtyväni. En kuitenkaan katkaissut puhelua ensimmäisen viiden minuutin jälkeen. 10 minuutin jälkeen luovutin, sillä tuntui ettei Lohjan suuri ja mahtava piste tulisi vastaamaan minulle. Lisäksi tilaamani pizza oli noudettavissa ja mahassa kurni.

6) Johtopäätös - Olen edelleen yhtä tietämätön kuin ennen soittoani kennelliiton neuvontaan. Mitä tämä kertoo Suomen kaikkitietävästä kennelliitosta? Ainakin kehnoa asiakaspalvelua, ainakin minun kohdalla. Vaikka asiakas on pihalla, ei asiakaspalvelijan tarvitse olla. Ei ole soittajan tehtävä tarjota valmiita vastauksia. Miksi tyttö ei voinut antaa luuria vieressä istuvalle, kun kuitenkin siltä vastauksensa kysyi?!

Puheluni varmaan tallennettiin, sillä tiedotteessa sanottiin, että puhelut saatetaan tallentaa. Eli ei taida olla ihan varmaa osaako kukaan painaa sitä rec -nappiakaan. Jos puheluni nyt sitten nauhoitettiin toivon sitä käytettävän opetustilanteissa. Tiedän, että minä suivaantuneena voin olla paha, mutta entäpäs sellainen turhan tärkeilevä ja piikittelevä keski-ikäinen mies, ne taitavat kuitenkin viedä vielä voiton.

Tosin viisastuin puhelusta niin paljon, että taidan ottaa yhteyttä nyt sitten asian varmistamiseksi sähköpostitse niin kenneliittoon kuin mäyräkoira liittoonkin. Jäädään sitten odottelemaan mitä vastaus sanoo. Tosin ennen Lieksan näyttelyä sitä ehkä on turha edes odottaa, eli taitaa jäädä ne näyttelyt ainakin Jimin osalta väliin.

Pahoittelen käytöstäni kyseistä asiakaspalvelijaa, keski-ikäisiä miehiä sekä kaikkia blogissa negatiiviseen sävyyn mainittuja henkilöitä kohtaan. Komean Jimin puolesta taasen harmittaa koko näyttelyistä poisjääminen, mutta tuskinpa se itse niistä juuri nauttisikaan. Kevennykseksi tarjoan tänään otetun videon poikien leikinnästä. Sen myötä oikein ihanaa kevään ja Pääsiäisen odottelua!







6 kommenttia:

26. maaliskuuta 2010 klo 22.11 Kirsi N kirjoitti...

Kyllä taas kerran pojat saivat hymyn hyytyneille huulilleni. Ihan sama onko Jimi luokiteltu. Mie saan näistä kamuista eloa ja iloa itselleni. Siitä huolimatta tietenkin, toivon että The Big J saa luokituksensa sekä pitää tähän asti suurella työllä ja vaivalla (niin E kun J) ansaitemansa saavutukset.Jones oli kanssa niin lutunen tuossa pätkässä, I love him, too.

27. maaliskuuta 2010 klo 13.24 Sunan kirjoitti...

Hyvä kun varoitit tuosta kennelliiton puhelinpalvelusta niin osaan jo valmiiksi virittäytyä taistelutunnelmaan kun pitäisi itsekin sinne soitella :D Toivottavasti saatte vastaukset sähkopostila pian :)

28. maaliskuuta 2010 klo 16.46 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Kikka: Mukava kuulla, että autoimme löytämään kadonneen hymyn. Videoita onkin otettu useita, täytyy kattoo onko missään julkaistavaksi asti aihetta.

28. maaliskuuta 2010 klo 16.49 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Sunan: Se oli tosiaankin pöyristyttävää, mutta toivottavasti siellä on myös osaavia ihmisiä. Eniten inhottaa se ettei tuo kyseinen ihminen osannut sanoa varmaksi mitään.

30. maaliskuuta 2010 klo 15.22 Tuula kirjoitti...

Hassu tuo tilanne, että "rotu" vaihtuu... tai no mikä nyt sitten loppujen lopuksi vaihtuukin ^^. Jimille itselle onneksi ihan sama. Video oli taas arkisuudessaan mukavaa katseltavaa. Koiramaista hammastelua ja etutassujen pyydystelyä ^^.

30. maaliskuuta 2010 klo 21.31 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Tuuluska: En enää ittekään tiiä mikä vaihtuu ja mikä ei. Onneksi Jimi vähät välittää mitä sillä papereissaan lukee. Jos välittäisi pitäisi meidän varmaan lahjoja ja lohduttaa sitä ihan kunnolla. Onhan se nyt tavallaan kaikista karvanlaaduista väliinputoaja ja sinällään arvoton. Onneksi koiran arvo mitataan tässä talossa ihan jollain muulla kuin menestyksellä. Kivaa sekin tosin on.