Kokeillaan nyt tämmöistä



Meidän hoodeilla on siis aika paljon punkkeja. Ollaan kokeiltu myös aika paljon erilaisia valmisteita estämään punkkeja. 

Tälleen pienen lapsen äitinä sitä on kuitenkin tullut mietittyä mitä myrkkyä pannat ja liuokset sisältävät. Siispä etsin myrkytöntä vaihtoehtoa ja eläinkaupoistamme en löytänyt valkosipulia tarpeeksi halvalla. Muutoinkin valikoimaan oli vasta tulossa kesän uutuustuotteet. Peten koiratarvikkeelta löysin sitten tämmöisen patterilla toimivan hässäkän.

Mainoksessa luvattiin sen toimivan punkkeihin 1,5 metrin säteellä eli koko pesue olisi ulkoillessa turvattu. Tosin en tiedä kuinka pätevä se on, mutta patterin sanotaan kestävän 9-10 kk, tosin sen jälkeen laitteella ei tee mitään, koska patteri ei ole vaihdettavissa. Aiemmin en ole ajatellut punkkien omaavan kuuloa ja hiukan skeptinen olenkin laitteen suhteen. Tosin aamulenkin jälkeen Jasusta ei löytynyt punkkiakaan, joten ei se niitä ainakaan magneettina kerää. Ei laite eikä Jasu ;)

Katsotaan nyt kuinka pitkään tällä selvitään ja onko siitä mihinkään. Toivottavasti. Hintakin on aika hyvä siihen nähden, että 20 eurolla on kaikki suojattu.  Toisaalta kaikkea ei voi ajatella rahassa, varsinkaan kun Evestäkin on jo punkki irrotettu. Se tekikin tästä äidistä hetkeksi hysteerisen, mutta ei lapsen elämää ja ulkoilua voi rajoittaa. Siispä tarkastellaan hänet joka iltasuihkun yhteydessä entistä tarkemmin. Eikä se itsensä syynääminen olisi myöskään pahasta.

5 kommenttia:

26. huhtikuuta 2014 klo 20.29 Marja-Leena kirjoitti...

Kerrohan sitten kesän jälkeen miten laite toimi. Periaatteessahan punkin pitää olla pureutuneena kiinni useampia tunteja, ennen kuin ne borreliabakteerit kerkiävät kulkeutua sieltä punkin peräpäästä leukoihin (punkki.netin) mukaan. Itse kyllä tälläsin Ossille X-spottia heti ensimmäisen punkin löydön jälkeen. Itse nyppäsin kehostani viime vuonna kaksi punkkia eikä onneksi mitään rengasihottumia kehittynyt. Terveisii sinne Itä-Suomeen, M-L ja Ossi.

26. huhtikuuta 2014 klo 20.30 Hanne kirjoitti...

Mielenkiintoista kuulla, miten hyvin se toimii ja estää punkkien kiinnittymisen. Jännityksellä jään odottamaan! Terveisin Hanne ja Wuppe

27. huhtikuuta 2014 klo 17.01 Marjukka kirjoitti...

Täytyy myöntää, että olen kovin skeptinen näitä ultraääni-/magneettikenttä-/höpönpöpönkarkottimia kohtaan, mutta jäämme mielenkiinnolla seuraamaaan miten vekotin toimii.

30. huhtikuuta 2014 klo 13.42 Wiivi kirjoitti...

Nämä punkit saa mut kyl aina raivon partaalle.. Nyt olen kahden päivän aikana poistanut kaksi punkkia..

Aiemmin ollaan käytetty Scalibor -pantoja, mutta Aura on varsin kova roikkumaan Manun kaulassa joten voi olla et pitää keksiä nyt jotain muuta... Liuokset, joita laitetaan niskaan ei ole mielestäni aiemmin meillä toimineet ja taas tulee mieleen se, että Aura (varsinkin juoksuhöyryissä) nuolee Manua ja Ossia mahottoman paljon. Hoitaa siis kuin pentuja...

Kaiken lisäksi, jottei liian hankalaksi mene, pitäis karkotteen olla opiskelijaystävällinen hinnaltaan. :D

Me siis vielä etsitään sitä meidän punkkikarkotetta.. ja ootetaan teidän käyttökokemuksia tästä karkottimesta!

7. toukokuuta 2014 klo 22.28 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Tiedottelen tässä jo jonkun aikaa laitetta ihmetelleenä, että se taitaa jollain tapaa toimia :)

Meillä on tuon vekottimen oston jälkeen poistettu vain yksi punkki! Ja yksi on viskattu kesken lenkin matkalla pois.

Ostin kuitenkin viime viikolla valkosipulijauhetta, ihan vaan varmuudeksi. Tai mistäs minä senkään tehoa tiedän. Mutta siis olemme nauttineet punkittomuudesta. Jahka tästä päästään ihan kunnon plussakeleille katsotaan sitten pitääkö suojus :)

Puuilo myy hevosille tarkoitettua valkosipulirouhetta 1 kg / 8,90 euroa eli ei paha hinta. Haju onkin sitten melkoinen, varsinkin kun sen oikein kivasti sekoittaa kuumaan veteen.