Jimin hieno suoritus konekarhun kanssa

Eilen aamulla ajelimme kohti Alavin kylätaloa. Konekarhu Penu oli tullut vierailulle ja tottakai me kävimme katsomassa tätä kummastusta. Ensinnäkin karhun koko hieman huvitti, luulin karhun olevan todella iso, mutta tämä näytti melkoisen pieneltä. Hyvähän se on naureskella koneelliselle karhulle kaukalon toiselta puolelta, saattaisi metsässä kuitenkin säikähtää tuommoista elävää eläintä.

Osallistujia oli kuulema 30 koirakkoa, mutta paikalla oli meidän saapuessamme aika vähän sakkia. Oikeita karhukoiria ei ollut paikalla ollenkaan, mikä harmitti, sillä kyllähän olisi ollut kiva nähdä sellaisen ammattilaisen suoritus. Testipaikalla olikin useampi chowchow ja laumanvartioita sekä tietenkin kaksi mäyräkoiraa; tuusniemeläisen Annen Sakke ja meidän Jimi.

Ennen nakkeja tasan yksi koira oli saanut tuloksen ja kello oli jo siinä vaiheessa 11.15. Ajattelin ettei Jimi todellakaan pärjää tuollaisen hökötyksen kanssa vaan lähtee karkuun, mutta erehdyin pahasti. Jimistä tuleekin karhukoira! Aluksi piti tietenkin vähän ihmetellä vekotinta, mutta pienen kehotuksen jälkeen joudin pois kaukalosta, kaveri osasi asiansa. Ja siellähän se haukkui komeasti näyttäen pienen koiran rohkeuden. Vautsi! Jimi oli siis päivän toinen koira joka sai diplomin ja 62 pistettä.

Sitten kohta tulikin Saken ja Annen vuoro astua kaukalolle. Veikkasimme Saken käyvän kiinni Penuun, mutta niin ei kuitenkaan käynyt. Sakke painosti tosi hyvin karhua ja sai päivän kolmannen diplomin 64 pisteellä. Siinäpähän jäivät muut miettimään suorituksia, jotta hoidettiin ammattitaidolla :)

Tutustuminen

Hyökkäys

Saken tyylinäyte




Vertailun vuoksi voitte käydä katsomassa Penun sivuilta tuloksia, pääset tässä sinne.

10 kommenttia:

26. syyskuuta 2010 klo 13.20 Aikku kirjoitti...

Hieno suoritus Jimiltä!

Jos konekarhu tulee tänne pohjoiseen päin niin ehdottomasti täytyy lähteä testauttamaan, mitä Olli sanoo karhusta.

26. syyskuuta 2010 klo 13.30 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Olli: Kiitos! Toivottavasti saatte konekarhun sinne seuduille niin pääsette mukaan kokeilemaan. Itse odottelen tässä konehirveä Jonea varten ;o)

26. syyskuuta 2010 klo 15.17 Marja-Leena kirjoitti...

Hieno soritus. Tosi tilanteessa olisi kyllä parempi johdatella se emäntä ja isäntä visusti toiseen suuntaan! Olen muutoin kyllä ihan varma, että älykkäät koirat hoksaavat, että Pena ei ole elävä. Näin sitä käsiteltävän viime vuonna kesällä Riihimäen erämessuilla. Terveisin Marja-Leena ja Ossi

26. syyskuuta 2010 klo 17.42 Sunan kirjoitti...

Vau Jimihän suoriutui todella hienosti!

Itseäkin kyllä kiinnostaisi tuo karhu-testaus sitten joskus...

26. syyskuuta 2010 klo 19.18 Nelli kirjoitti...

Vautsi!
näyttääpäs hurjalta!Oliko Jimi liinassa kiinni koko ajan? Onnea vain hienosta suorituksesta!

27. syyskuuta 2010 klo 20.54 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Marja-Leena, Sunan ja Nelli: En itsekään arvannut Jimin olevan noin hieno karhukoira. Tosin metsässä karhuun törmätessä saattaisi isot luulot kostautua Jimille. Kaiken kaikkiaan hommasta jäi hyvä maku, vaikka kyllähän fiksu Jimi varmasti tiesi haukkuvansa moottoroidulle karhulle. Suosittelen lämpimästä kokeilemaan, mäykyllä on hyvät mahkut. Tosin 60 euron hinta vähän hirvitti :-) Jone odottaa konehirven saapumista kaupunkiin. Jimin pään menoksi puolestaan voisi ilmottautua luonnetestiin jos vain sellainen lähistöltä löydetään. Harrastuksia ja viritelmiä pitää olla.

27. syyskuuta 2010 klo 20.57 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Nelli: J työskenteli liinan kanssa. Minun olisi pitänyt älytä ottaa se heti alussa pois, mutta eipä tuo haitannut ja kovimman haukun aikaan en tosiaankaan viitsinyt mennä repimään hihnaa irti häiriten suoritusta.

27. syyskuuta 2010 klo 21.18 Unna kirjoitti...

Onnea vielä Jimille hienosta suorituksesta! ;D Olisihan tuo mielenkiintoinen nähdä Mantastakin miten reagoi. Ehkäpä joskus...
Meillä on tuo blogi vielä alkutekijöissään, mutta ompahan kuitenkin. (;

27. syyskuuta 2010 klo 22.50 idatoi kirjoitti...

Jimi on kyllä mahdottoman hyvä esimerkki mäyriksien monipuolisuudesta! :) Onkos virallinen ammatti nyt sitten karhukoira, joka tekee sivutyökseen postinkantajan hommia? ;)

28. syyskuuta 2010 klo 22.01 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Unna: Kiitokset. Jimistä (tuosta maailman innokkaimmasta lipokielestä) ei ehkä uskoisi löytyvän paukkuja moiseen suoritukseen. Mäykyt kohtaavat aika paljon pilkkaa elämässään, niin monet aliarvioivat rodun. Onneksi nekin henkilöt pyörtävät puheensa nähdessään työskentelevän mäykyn, olipa laji mikä tahansa.

Idatoi: Näin on. Olen niin ylpeä tästä vanhimmasta ja viisaimmasta koirastani. Tosin taso taitaa käytöksen suhteen vähän olla laskussa.

En ole vielä kysynyt haluaako Jimi olla karhunmetsästystä harrastava postinjakaja vai karhukoira joka jakelee postia silloin kun metsästä joutaa.