Otetaan yhteys taloon!

Jälleen tänä syksynä suomalaiset saavat nauttia Big Brotherista kolmen kuukauden ajan, siis lähes kyllästymiseen saakka. Sheriffit ovat jo tässä muutamien viikkojen ajan totutelleet valvovan kameran läsnäoloon, asentaessamme kotiimme langattoman web kameran. Isäntä sai vekottimen toimimaan moitteettomasti yhden unettoman viikon jälkeen. Nyt on siis mahdollista ottaa kuvayhteys kotiin työkoneella sekä kännykällä. Kesken työpäivän onkin ollut ihan mukava vilkaista välillä kotiinkin. Laitteen hankinnan perustelimme omalla uteliaisuudellamme, onhan se kiva nähdä milloin matot juostaan rullalle, tai milloin pieni puutarhuri repii kukkaa tai kukan puuttuessa mattoa.

Suurimman osan kaverukset nukkuvat, mutta joskus on havaittavissa menoa ja meininkiä. Jimi onneksi säilyttää oman roolinsa komentavana isoveljenä, ja pitääkin pienemmän vilpertin kurissa. Tänään kuitenkin pääsi tapahtumaan veljensä vartijalle vahinko... Jone nimittäin hyppäsi istumaan sohvalle. Emännän villasukat olivat unohtuneet sohvan selustalle, ja nehän tietenkin piti ikävissään hakea sieltä. Satuin vahingossa käynnistämään yhteyden kotiimme ensimmäisen sukan kohdalla jolloin Jone istui sukka suussa ja Jimi yritti vetää tuon villikon pois sohvalta, tietenkin vetäen villasukasta. Tämä tepsi hetkisen, kunnes oli aika hakea se toinenkin sukka. Kuvassa näkyy siis Jone joka on juuri heittänyt löytämänsä aarteen lattialle ja ilmeisesti miettii mahtaako hypätä lattialle ollenkaan. Onneksi hyppäsi, sillä muutenhan sohvassa olisi enemmänkin touhutippoja sekä karvoja. Toivottavasti tämä tapaus oli ainoa, sillä valkoinen on aika arka väri. Toisaalta taas meillä on taas pitänyt kiirettä pihatöiden kanssa, joten hyvähän se on, jos joku malttaa joskus sohvalla istua...

5 kommenttia:

28. elokuuta 2009 klo 10.11 Anni kirjoitti...

Voi ei! Mulle kans! Ois aika mielenkiintoista kesken luentojen tsekata mitä Iggis ja Nadja keksivät kotona. Toisaalta jos tekevät pahojaan eikä luentosalista asti sitä voi pysäyttää, niin on ehkä parempi, että sillä hetkellä on vielä autuaan tietämätön kotona odottavasta kaaoksesta...

30. elokuuta 2009 klo 13.06 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Niin no sais tähän kameraan yhdistettyä mikin jolloin voisi komentaa etenä =) Se tosin aiheuttaa sitten jo vähän säätämistä. Meille on riittänyt tuo kuvayhteys vielä tähän asti, sillä eihän sitä voi töiden lomassa muutenkaan koko ajan olla valvomassa mitä kotona tehdään. Yllättävää on ollut kyllä nähdä miten Jimi yrittää pitää Jonen aisoissa, eikä ole itse osallistunut tyhmyyksiin, vaikka varmasti joskus olisi kiehtonutkin. Mites teidän kaverukset Igor ja Nadja ovat aloitelleet kämppäkaveruuden?

6. syyskuuta 2009 klo 13.00 Marja J kirjoitti...

Meillä tuo vakoilu on aktivoitunut aina kun on pentuja = suuri huoli! Mulla on ollut pitkän piuhan päässä nettikamera, joka otti kuvaa esim. 5 min välein ja teki niistä sitten videokoosteen. Näki ainakin, oliko mamma antanut lapsille tissiä.

Pähkäilin samanlaista systeemiä kuin teillä nyt keväällä, mutta olisi pitänyt hankkia uusi kamera jne. Olisiko mahdollista laittaa vielä joku liiketunnistin, jolloin alkaisi kuvata?

Teiltä saa varmaan vinkkiä, kun asia taas aktivoituu? En ymmärrä näistä teknisistä jutuista yhtään mitään....

Ps. koitin kommentoida tätä heti tuoreeltaan, mutta en saanut viestiä lähtemään. Nyt näyttää olevan uusi ja toimivampi systeemi :)

Terkut linssiluteille! Poikien puuhaluja on varmaan antoisaa seurata!

6. syyskuuta 2009 klo 23.24 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Tässäpä Marjalle infoa kameroista:

Uusissa verkkokameroissa taitaa tulla jo ihan vakiona liiketunnistimet, eli kamera alkaa kuvaamaan silloin kun liikettä on, ja halutessa se lähettää silloin myös kuvia sähköpostiin tai ftp-palvelimelle, ihan kuinka vaan on itse asetukset säätänyt. Meillä kamera kuvaa kokoajan, eli katsotaan suoraa lähetystä. Tallennus ei ole päällä. Kuva päivittyy 30 kertaa sekunnissa, mikä on ihan ok määrä.

Tuossa meidän kamerassa (Zavio F312A) voi määrittää myös useita liiketunnistimia, mikä tarkoittaa sitä, että kuvasta voi vaikkapa "jäädyttää" kohtia joita ei halua liiketunnistimen rekisteröivän. Tai vaihtoehtoisesti voi laittaa kameran näkymästä halutut osat liiketunnistimen alle, jolloin se aktivoituu jos valituilla alueilla on liikettä. Meillä on tuo tapa käytössä siten, että ainoastaan ulko-ovi on rekisteröity liiketunnistimelle. Tällöin saadaan kuvat molempien sähköpostiin, jos jostain syystä ulko-ovi aukeaa. Pojat kun tykkää liikkua kokoajan, niin sähköposti täyttyisi "turhista kuvista" jos koko näkymä olisi liiketunnistimella. Myös tietyin väliajoin voi saada kuvan sähköpostiin, minimi-intervalli on 30 minuuttia ja maksimi 24h.

Kamerassa on myös yökuvaus-moodi, mutta sitä ei ole vielä ollut tarvetta testata.

Noita verkkokameroita on todella moneen lähtöön, ja oikeastaan vain raha on rajana. Todella kalliitakin on tarjolla, ja tokihan ne on laadukkaampia, mutta ainakin meidän käyttöön riitti tuollainen perus-malli. Wlan-ominaisuus nostaa yleensä hintaa, eli silloin ei tarvitse nettipiuhaa vaan kameran saa toimimaan langattomasti. Langattomuus on kyllä hyvästä, kameran voi siirtää milloin vain ja mihin tahansa, ei tarvitse miettiä yltääkö nettipiuha jne. Huom! Modeemissa täytyy olla wlan-ominaisuus, mikäli haluaa wlan-kameran.

Suosittelen tutustumaan markkinoilla olevaan kamera-tarjontaan esim. verkkokaupan sivuilta www.verkkokauppa.com --> sieltä kamerat löytyvät seuraavien valikoiden alta; Muut tuotteet --> Videovalvonta --> Kamerat. Kannattaa miettiä, mitä kaikkea kameralta tarvitaan. Kameroissa on eroja, joten toisessa kamerassa voi olla jokin tärkeä ominaisuus mitä toisessa ei ole.

Kysy vaan mikäli kysyttävää tulee, mikään ammattilainen en näiden tuotteiden kohdalla ole, mutta varmaan jotakin osaan vinkata. Yleensä kameroita markkinoidaan "plug and play"-leimalla, mutta ihan niin helppoa asennus ei yleensä ole. Minulla meni monta iltaa säätäessäni kameraa, ja pari kertaa tuona aikana se oli saamassa kohteeksi lähimmän männyn. Itse kamerassa ei ollut mitään vikaa, vaan meidän modeemi ei millään meinannut suostua yhteistyöhön sen kanssa. Askartelu onneksi palkittiin, sillä nyt suoraa lähetystä voi seurata sekä tietokoneen selaimella, kännykällä että messengerissä. Ja kuvaa pääsee katsomaan vain tunnuksilla, eli rikolliset ei pääse kurkkimaan milloin talo on tyhjänä.

Kommentointi-systeemi oli uuden blogi-ulkoasun myötä hetken rikki, kiitos Nellille & Iinalle jotka laittoivat postia asiasta, niin sain kommentoinnin pelittämään taas.

T: Juha

7. syyskuuta 2009 klo 22.53 Marja J kirjoitti...

Kappas vain - revin päivemmällä verkkokaupan paperimainoksesta sivun, jossa oli kamera Zavio f312 (ilman A:ta kylläkin ilmossa), eikä kovin paha hintakaan! Ajattelin, että käytetään Pyryn "rakkausrahoja" tuohon hankkeeseen.

Täytyypä tutkia vielä asiaa, hankkia laite ja ruveta testailemaan.

Meillä on myös riistakamera, joka tallentaa kuvia muistikortille. Sillä on kuvattu tosi vähän ja saatu talvella kuvaan vain pupu ja joku tipu ruokintapaikalla.

Tästäpä tämä lähtee...

Kiitokset, palailen asiaan varmaan myöhemmin,

terkuin Marja