Herra Dragulat valmiina talveen

Tässä hiljakseltaan täytyy totutella ajatukseen, että talvi on ehkä kohta tulossa. Viime talvesta viisastuneena aloitin tekemään koiruuksille jo kesälomallani pukuja. Pian saattaa olla aika jolloin puvut täytyy kaivaa ihan oikeasti päälle. Tällä hetkellä mittari näyttää plussaa ja ulkona sataa vettä, sinne menee siis taas jälleen nämäkin lumet.

Oikeita pakkaskelejä odotellessa esittelemme teille valmistuneet pukumme. Nämä ovat vielä prototyyppejä ja tehty julmasti matkimalla Back on track -mantteleita. Ostin yhden ja sitä pyörittelemällä ja mittailemalla sitten tein herroille puvut. Isännän mielestä Sheriffit muuttuvat pukiessaan takit ylleen Herra Draguloiksi. Ehkä niin, tai ehkä se oli tarkoitettu kohteliaisuutena.

Takeissa on materiaaleina käytetty tuulta ja vettä pitävää kahisematonta ulkokangasta. Sitten lämpöeristeenä on vatiinia, joka muistuttaa harsoa jolla suojataan kasvit yöpakkasilta. Vuorena on paksu fleece.

Uusvanhana tuttavuutena löysin Eurokankaasta kanttinauhan. Olen tapellut sellaisen kanssa joskus käsityön tunneilla ja tappeluksi sen kanssa meni nytkin. Kieltämättä ryhdikkyyttä sillä sai varsinkin helmaan.

Kunhan testaamme näitä kovassakin käytössä ja teemme tarvittavat muutokset, ilmoittelemme kuinka meidän kävi. Vanha Husqvarna on laulanut ja rutissut, kun olen tehnyt muitakin koiraharrastukseen liittyviä juttuja. Haaveeni oli joskus ompelija ja nyt kun olen tutkaillut eläinkaupan valikoimaa olen todennut, että osasta tuotteista saa maksaa aika kovaa metrihintaa. Jatkossa siis esittelemme lisää tuotantoamme. Mistäs tuon tietää jos jossain vaiheessa ryhdyn tekemään näitä juttuja ihan sarjassa :) Ehkä ensi jouluksi aukeaa Sheriffit -puoti. Voi kun olisi joskus mahdollista elättää itsensä vaikka noin. Voih... unelmia on hyvä olla.


Puku edestä

Takaa, kauluksessa on reikä hihnaa varten

Sivulta

Tuplaten edestä

Hei tän kaa voi syödä keppiäkin!

7 kommenttia:

1. joulukuuta 2011 klo 9.10 Anonyymi kirjoitti...

Jeps... kaupan vaatteet ovat hirmuhintaisia. Edelliselle koiralle äitini teki muutaman todella hyvin istuneen ulkovaatteen. Tulivat "käytettyä loppuun". Omistaisipa ompelukoneen, sillä saisi tehtyä vaikka mitä.

1. joulukuuta 2011 klo 10.33 Paloma kirjoitti...

Ihanat liivit!!! Ikimetsässä nautitaan tänä aamuna muutaman asteen pakkasesta ja siitä että tassut ei kastu ;) rapsuja!

2. joulukuuta 2011 klo 12.15 Anonyymi kirjoitti...

Voi vitsi kun itekki jaksais opetella ompeleen vaatteet. Verhot ja pöytäliinat menee kun tarvii vaan suoraa hurruutella :) Mutta hienot on puvut herroilla ja pienet dragula vibat tulee kun aiheesta mainittiin :D mutta ainoastaan positiiviset!

Sansai

2. joulukuuta 2011 klo 23.27 Veera + Milo & Breci-mäykyt kirjoitti...

Ompa hienot! Osaisinpa itsekin käyttää ompelukonetta... tai edes sukkapuikkoja.Mutta kun näissä kätösissä ei pysy.. Olis kai vaan pitänyt sillon joskus aikoinaan koulussa valita rättikässä eikä puukässä... Tässä sitä sitten ollaan.. Ihaillaan toisten tekeleitä ja ollaan kateellisia :D Tulis varmaan vähän halvemmaks ite tehdä vaikka vaatiihan sekin rahaa kankaisiin ja tietysti aikaa.

Just pistin Brecille Hurtan Pro sadetakin tilaukseen kun sai -40%, vajaa 30€ jäi hintaa. Tosin nyt menee kyllä vähän hassusti kun Milolla on se Hurtan Lifeguard sarjan pinkki sadetakki ja Brecille tulee vihree :D

4. joulukuuta 2011 klo 18.28 Marja-Leena kirjoitti...

Aivan mielettömän hienot puvut pojilla. Jos alat tekemään noita myyntiin niin voipi olla, että me sitten liitytään Ossin kanssa mittatilausjonoon. Terveisiä Kirkkonummelta M-L ja Ossi!

5. joulukuuta 2011 klo 9.00 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Kaunis Nelli: Lisäksi osa kaupan vaatteista istuu todella huonosti mäyräkoiran vartalolle. Tietyt kohdat kuten rintakehä kun täytyy olla joustavaa kangasta. Muutaman kokeilun jälkeen sitten yleensä löytyy juuri oikea malli :)

Paloma: Kiitti, olen jo herkistellyt varsinkin Jimin pukemista. En kylläkään vielä pääse laittamaan manttelia, kun asteet taas jälleen kerran luiskahtivat plussalle. Jasulle varmaan pitää olla noin -20 astetta, jotta se tarttee pukua. Pitkäkarvaiset tuntuu olevan niin lämminveristä sakkia :)

5. joulukuuta 2011 klo 9.06 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Anonyymi Sansai: Itseäni tympii ommella verhoja ja liinoja. Se tylsä suoruus on niin hermoja raastavaa ja siinähän näkyy heti jos suoraan tulee mutkia :)

Veera, Milo ja Breci: No ei niiltä koulunkässän tunneilta juuri mitään käsiin jäänyt. Parhaimmat opit tulevat ihan vaan yrittämällä. Eli rohkeasti yrittämään. Nykyisin kun on ihan kaavojakin koiran vaatteisiin. Tosin nuukuudessani en ole niitä ostanut. Tuo vaatteiden teko tulee halvemmaksi varsinkin jos tekee enemmän kuin yhden. Kunnon kankaisiin kun saa yllättävän paljon uppoamaan rahaa.

Marja-Leena ja Ossi: Täytyypä pitää tuo mittatilausjono mielessä. Muistaakseni Ossi oli kutakuinkin samaa kokoa kuin meidän herrat. Silloin pääsisi samoilla kaavoilla. Tosin sitten on ihan erilaiset onnistumisen tuomat paineet :)