Arvokas hirvikoira löytyi ammuttuna metsästä Juuassa

Ote maakuntamme lehdestä, Karjalainen 3.10.

Juuan ja Polvijärven maastoissa tapettiin lauantaina arvokas hirvikoira. Omistajat löysivät koiran noin kello 23 Juuassa metsästä 50–60 metrin päässä Tervakankaantiestä.

Nokotin Däsy -niminen koira oli arvokas harmaa norjanhirvikoiranarttu. Koira oli kaksoisvalio.

– Koira on alivakuutettu, sillä vasta kesällä se sai toisen valiomerkinnän. Sitä käytettiin jalostukseen, ja sillä on tehty pentuja, koiran omistaja, juukalainen Mika Juntunen kertoo.

Koiran lauantai oli varattu treenaukselle. Hyvän jahtivainun saanut koira ei ihan helposti isäntänsä luokse palaa. Juntusen koira sai hyvän haukun ja siirtyi päivän aikana maastossa mutkitellen 57–59 kilometrin matkan Martonvaaran läheisiin maastoihin Juuan ja Polvijärven rajamaille. Juntunen ilmoitti koiran liikkeistä alueen hirviporukoille, joten kenelläkään ei pitänyt olla mitään vieraan koiran liikkumista vastaan.

Joka tapauksessa koira tapettiin lauantaina illalla kello 20–21.30. Teon tahallisuudesta ei ole epäilystä.

– Tutkapannan mukaan koira oli jossain vaiheessa liikkunut yli 30 kilometrin tuntinopeudella, Juntunen kertoo.

Koiran maksiminopeus maastossa ei nouse yli 20 kilometriin tunnissa, joten koira sai elämänsä viimeisinä hetkinä auton kyytiä.

Koiran lopetus oli tohelon työtä. Koiran päässä oli pienikaliiperisen aseen reikä kallon yläosassa. Löytöpaikan verijäljistä päätellen haavoittunut koira oli raahautunut pitkän matkan tien laidalta metsään ennen ikiuneen nukahtamistaan. Luodin reiän kaliiperi sopisi pienoiskiväärin luotiin.

Koiran todellinen arvo olisi ollut hyvän matkaa yli 10 000 euroa, jos siitä olisi perjantaina rehellisille kaupoille lähdetty.

Alueella noihin aikoihin liikkuneita ja asiasta jotakin tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä Juuan poliisiin numeroon 071 8755 893 tai 071 8755 894.

9 kommenttia:

3. lokakuuta 2011 klo 22.10 Anniina kirjoitti...

Mua ahdistaa jo lukea näistä otsikotkin, kun tulee aina niin paha mieli. :/ Varsinkin tuo kolmanneksi viimeinen kappale, en vaan jaksa ymmärtää!

4. lokakuuta 2011 klo 15.16 Aikku kirjoitti...

Surullinen juttu. Ja suututtaa tuollainen tahallinen toiminta. Vaikka syylliset saataisiin kiinni, koiraa ei voi mikään korvata. Arrgggghh!

4. lokakuuta 2011 klo 19.56 Marja-Leena kirjoitti...

Ei voi muuta sanoa kuin, että toivottavasti moisen raukkamaisen teon tehnyt tyyppi saadaan jollain konstilla kiinni. Perhe menetti koiran ja isäntä metsästyskaverinsa.Surullista M-L

4. lokakuuta 2011 klo 20.06 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Anniina, Olli ja Marja-Leena: Teko on ollut aivan järjetön ja silmittömän raaka. Koira on kuitenkin suurimmalle osalle perheenjäsen ja olisi todella anteeksiantamatonta, jos jotain tuollaista sattuisi omalle kohdalle. Toivottavasti tekijä(t) saadaan kiinni. Eihän se koiraa tuo takaisin, eikä varmaan rangaistuskaan ole tekoon suhteutettuna kummoinen, mutta edes saisi nimen rekistereihin.

7. lokakuuta 2011 klo 11.46 Paloma kirjoitti...

Voihan V! sanon minä, saunan takana olisi taas paljon tilaa. Kyllä suututtaa...

7. lokakuuta 2011 klo 15.31 Iina Vee kirjoitti...

Hyi kamala!

Kyllä tollaiselle viirupäälle pitäisi itselleen lyödä nappi otsaan ja pistää sen jälkeen metsään harhailemaan - harmi vaan että siitä saa saman kun ihmisestä!

Naapurikateus on kyllä hirveää. :( Tiedän yhdenkin isännän joka on kuulemma kylillä kehuskellut että jos vieras koira tulee metsässä vastaan niin hän hakkaa ilmat pihalle.


Kaiken maailman sairaita idiootteja kyllä riittää.

8. lokakuuta 2011 klo 21.44 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Paloma ja Nelli & Fanni: Toivottavasti tekijä saataisiin edes kiinni, mutta toisaalta eihän sille tule varmaan edes kunnon sakkoja. Ihminen on niin sairas eläin ettei mitään rajaa. Eipä paljon tee mieli enää edes haaveilla ryhtyvänsä ajattamaan koirilla mitään.

19. lokakuuta 2011 klo 14.45 Unna kirjoitti...

Moikka! Minulla oli tällainen tehtävä, ja päätin antaa teille saman. Kyseessä on siis blogitunnustus.---> http://dewilkaakat.blogspot.com/

19. lokakuuta 2011 klo 20.42 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Unna: Tehtävä otettu vastaan, tänks!