Buongiorno!

Mainos Rooman metroasemalla. Onkohan tämä Jonen sukulainen?

Käytiinpä tässä lomailemassa isännän kanssa viikko Roomassa. Lämmintä, katsottavaa, ihmeteltävää ja ihmispaljoutta riitti, tuota viimeistä lähinnä riesaksi asti. Omatoimimatka oli mukava kokemus ja ensimmäinen kerta jolloin olimme erossa koko laumasta pidemmän aikaa.

Isännän vanhemmat tulivat asumaan tänne meille hoitojakson ajaksi ja täällä olikin pärjätty hienosti. Ohjelmassa oli ollut lenkkeilyä, aktivointia, pihatöitä ja koti olikin siivottu & järjestelty paraatikuntoon. Viikon ajan oli jopa pidetty päiväkirjaa, mikä olikin erityisen kiva ylläri.

Roomassa tuli kyllä katseltua paikallisia koiria aika tarkasti. Ja mikäs oli katsellessa sillä enemmistö oli mäyräkoiria! Nähtiin jokunen sekarotuinen, mutta lähes kaikki puhtaat olivat mäykkyjä. Se taitaa olla siis suosittu ja sopeutuvainen rotu. Siellä ne taapertivat omistajansa kanssa ihmisvilinässä johon en omia koiriani uskaltaisi ihan heti viedä. Yksi oli lentokentälläkin ilmeisesti matkaan lähdössä. Hauskinta oli myös seurata niitä shoppailevia koiria, jotka kulkivat trendikkäästi vaatekaupoissa, vetämättä ja rynnimättä. Eräänä aamuna kyllä piti hieraista silmiä isännän kanssa, sillä näimme mäykyn aivan irti kadulla. Vieressä oli vilkas autotie ja koira oli irti liikkeen edessä. Sillä ei ollut edes pantaakaan, mutta ei se näyttänyt mihinkään lähtevän. Seurasimme hetken tilannetta, kun ihmiset kävivät silittelemässä sitä, aivan uskomaton kaveri.

Mäykyt olivat todella pieniä ja siroja, mutta eihän ne italialaiset ole mitään isoja itsekkään. Tulikin villi ajatus, että jos vielä joskus erehdymme ottamaan mäyräkoiran haemme sen Italiasta. Ne näyttävät olevan todella huolettomia ja riistavietittömiä.



10 kommenttia:

29. syyskuuta 2011 klo 20.35 Arttu kirjoitti...

Heh, piti ihan vilkaista, onko Arttu tallella ;) Siellähän se näkyy Italian vilinässä säilyttävän sitä rauhallisempaa persoonaansa ;D)
Ihanaa, että pääsitte lomalle! Kotiin majoittuvat hoitajat ovat kivoja, kiitos vinkistä...

29. syyskuuta 2011 klo 20.58 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Mai: Kieltämättä Arttu tuli mieleen! Loma oli kiva paussi arkeen ja se aurinko teki hyvää, vaikkakin suurkaupunki oli tämmöisille maalaisille ihan liian iso.

Kotiin saapuvat hoitajat ovat paras vaihtoehto ja meillä ainoa sellainen. Ainakin meillä hoitajat olivat aivan haltioissaan poikien seurasta.

29. syyskuuta 2011 klo 23.14 Marja-Leena kirjoitti...

Loma Roomassa kuulostaapi hienolta. Mikäs siinä kun koiratkin saivat hyvän hoidon. Siellä on varmaan vielä toosi lämmintä.Muistan kun mieheni kanssa oltiin siellä marraskuussa 19 vuotta sitten,jolloin odotin tyttöämme ja siellä oli ihan t-paitakeli.Ostin ensimmäisen vauvanvaatteenkin juuri Roomasta. Mintunvihreän collegepuvun ja se on ihan muistona säilytetty:) Terveisin M-L ja kuorsaava Ossi

30. syyskuuta 2011 klo 20.41 Taija kirjoitti...

Oi, itsekin juuri kattelin lentoja Roomaan.. Vain matkakaveri puuttuu :D Hauskaa, en olisi uskonut, että mäyräkoira on niin suosittu rotu Italiassa! Eräs kasvattajatuttuni itseasiassa juuri ostaa lk kaniininartun Italiasta, ja oikein ihanan näköinen tyttö niille on tulossa. Shoppailumäykyistä sen verran: olen ollut myös Hipun kanssa kauppakeskuksessa shoppailemassa ja Hippu niin nautti huomiosta! Kipitti nätisti vierellä ja oli rauhallisesti. Meni jopa äitini kanssa sovituskoppiin katselemaan, että mitä siellä tapahtuu ;) Olihan se Hipulle uuvuttavaa ja nukkui shoppailun jälkeen päiväunet, mutta ei se selvästikään stressannut. Käytiin jopa kahvilassa Hipun kanssa :DD

1. lokakuuta 2011 klo 14.22 Aikku kirjoitti...

Jone Italiassa, oli meidän ensimmäinen ajatuksemme. No, ei sentään, vaikka kyllä se Jone tuolla muiden koirien joukossa olisi päivässä oppinut italialaisille tavoille.

Itsekin olen nähnyt mm. Saksassa ja Ruotsissa omistajansa kanssa irti kulkevia mäyräkoiria. Siinä ovat tepsutelleet kaikessa rauhassa, pysähtyneet merkkaamaan tai nuuskuttamaan ja sitten juosseet kotiväen rinnalle takaisin. Eipä onnistuisi meillä.

Mekin lähdettäisiin siis mielellään Italiaan ostamaan mäyräkoiraa, kaupunkikelpoista gentlemannia.

2. lokakuuta 2011 klo 19.23 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Marja-Leena: Lämmintä oli 25-29 astetta, eli ihan kivasti. Onneksi kuitenkin vain tuon verran niin jaksoi tutustua nähtävyyksiin. Me ei juurikaan löydetty Roomasta ostettavaa, mutta tutustuttiin ruokaan. Tulikin syödyksi itsensä aamusta iltaan ähkyyn asti :( Onneksi kotimatkalla poikettiin Ikealle ja saatiin matkarahat tuhlatuksi.

Taitu: Ehkä Hippu lähtee reissuun mielellään. Sillähän on jo kokemusta shoppailustakin. Olisivat italialaiset ihan haltioissaan.

Olli: Jonen luonteella olisi varmasti Italiassa pärjättykin, sille kun ei ole niin väliksi onko aikataulut ihan just ajallaan. Kaikki tehdään fiiliksen mukaan, myös Jasu sopeutuisi huolettomaan elämään vallan mainiosti. Ainoastaan Jimille ja isäntäväelle tuollainen lunkkius ottaisi pidemmän päälle koville. Jimi on ehkä luonteeltaan kurinalainen saksalainen :)

12. lokakuuta 2011 klo 20.28 Iina Vee kirjoitti...

Meidän blogissa olisi teille pieni haaste... :)

18. lokakuuta 2011 klo 11.13 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Nelli ja Fanni: Juu me ollaankin täällä jo aloitettu ajatustyö. Toteutus tapahtunee viikonlopun aikana :)

19. lokakuuta 2011 klo 12.52 Paloma kirjoitti...

Meidänkin laumalle on teille tunnustuspyyntö, mutta menee varmaan samaan tunnustukseen tuon Nellin ja Fannin kanssa :)

19. lokakuuta 2011 klo 20.46 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Paloma: Kiitti, yllättävää nähdä kuinka tunnustus kiertää :)