Kolmen kimppa

Sheriffit

Harmittaa niin kovasti etten ole saanut aikaiseksi kirjoitella tiheämmin kuulumisiamme. Jasu on tuntunut kasvavan hurjasti ja näyttää jo pieneltä aikuiselta mäyräkoiralta. Eikä senkään pentuajasta ole montaa kuvaa vielä tänne blogiin saatu laitettua. Tosin siihen on ihan hyvä syykin, kaveri ei ole malttanut juurikaan poseerata, mutta tähän näyttää tulleen jo hiukan muutosta (kiitos nakin ja erään käskyn). Jatkossa kuvissa saattaa siis näkyä muutakin kuin häntä, ja onneksi tätä pentuilua on vielä jokunen kuukausi jäljellä.

Jone odottaa edelleen tuloksia koepalasta sekä allergiatesteistä. Odottaminen tuntuu olevan piinaavaa ja rapsuttaminen tuntuu säälittävältä. Jotain apuja tähän kohta jo tarvitaan. Jone on keksinyt mitä ovelampia keinoja nuolla itseään ja niinpä iho onkin punainen kuin joulupukin posket. Niin monesti on ollut itku kurkussa hoitaessa ihoa sekä laittaessa talkkia kainaloihin lenkille lähtiessä. Onneksi tyyppi itse on valloittava höppänä ja antaa lohtua iloisuudellaan emännälleen, joka pelkää testeistä löytyvän jotain aivan kamalaa. Aloittamamme agility on sujunut ihan kivasti. Tosin minulle ohjaajana liikkeet ovat varsin vaikeita. On niin monia asioita jotka pitää muistaa. Kun vain itse pidän huolen että kroppa varpaita myöten näyttää oikeeseen suuntaan, tekee Jone työtä käskettyä. Olemme saaneet treenata tyhjässä hallissa, sillä osallistujia on ollut vähän. Se on suuri asia, sillä muutoin keskittyminen herpaantuu turhaan räyhäntään.

Esimerkilliset istunnat

Jimi on puolestaan vajonnut jonkin sortin kaamosmasennukseen, eikä siihen auta edes puolikiloa juustoa päivässä. Kylmä ja lumi tuntuvat jokseenkin inhottavan, eikä Hurtan manttelikaan lämmitä tarpeeksi. Hetkittäisen ilon kaveriin saa treenaamalla vähän tottista sekä muutamia koiratanssi liikkeitä. Tarkoitus olisi keväällä julkaista meidän oma esitys blogissamme, mutta ei kannata odotella ihmeitä. Tällä hetkelle liikkeitä ei ole vielä montakaan, kiitos oman mielikuvituksen puutteen.

Takan äärellä

Siispä videota ja kuvia olisi tulossa jatkossa. Jasun olisi tarkoitus esitellä kaikki hienot temppunsa (maahan, istu, seuraa, sivulle, odota), ne tehdään kädellä avustetusti, mutta se ei liene suuri moka koiran ollessa kolme kuukautta. Olen haaveillut Jasusta tokoilijaa, sillä noutokin näyttää onnistuvan. Saa nähdä mitä meistä tulee ja mihin aika sekä omat rahkeet riittävät. Hienoa, että jokaisella on oma lajinsa ja jokaista osaa motivoida oikein. Mäyräkoirakin oppii, mutta ei ehkä samassa tahdissa kuin toiset rodut :o)

14 kommenttia:

23. marraskuuta 2010 klo 23.09 Wiivi kirjoitti...

Onpas Jasu kasvanu :O

Naurattaa nuo sun viimeiset sanat.. Niin nappiin osu. Meidän Manulla meni valehtelematta melkeen 4 vuotta oppia kierimään, mut nyt sujuu ku vettä vaan! ;)

24. marraskuuta 2010 klo 14.36 Aikku kirjoitti...

Mäyräkoira oppii omaan tahtiinsa, hitaasti ja varmasti. Silloin kun itse haluaa oppia.

Pojista ei näköjään saa muita kuin hyviä kuvia. Jonen ilme on sitten aina yhtä muikea. Ja edelleen toivomme Jonen karvattomuuden syyn selviämistä parhain päin. Ollihan on kärsinyt ihan samasta ongelmasta kuin Jone ja jopa "elefanttitautiakin" epäiltiin yhdessä vaihessa. Näin vaan vuosien myötä karvat ovat rintaan kasvaneet uudelleen.

25. marraskuuta 2010 klo 16.41 Virpi P. kirjoitti...

Komia sarja! Viimeinen toteamus nauratti täälläkin: me olimme sanoneet, että meidän koira on vaan kiva, mutta tyhymä!

25. marraskuuta 2010 klo 20.04 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Wiivi: Jasun piti jäädä pieneksi tai näin luulimme sen tullessa meille. Tällä hetkellä näyttää, että siitä tulee talon isoin koira.

Meillä ei mitään temppua ole opeteltu noin pitkään, olemme luovuttaneet melko helpolla :o) Minun itseni pitäisi luopua käsimerkeistä, sillä huomaan vielä joskus auttavani jopa Jimiä niillä.

Olli: Juu mäykkykin oppii nopeasti, mutta palkan täytyy olla hyvä. Lähes yhtä nopeasti se kyllä näyttää myös unohtavan oppimansa tai ainakin sen täydellisen suorittamisen. Kuinkahan moni perusasentomme loppujen lopuksi on suora?! Mutta kuten eräällä sakemannin omistajalle sanoinkin, täytyy jo olla ylpeä mäykystä joka istuu jalan vieressä, vähät siitä onko se suorassa.

Kolmikkomme on oppinut poseeraamaan, mutta samalla kuvista häviää jokin olennainen, ehkä se mäykkymäinen olemus.

Lohduttavaa kuulla, että Olli on saanut kasvatettua karvansa uudelleen. Ehkä näin käy meilläkin. Ja kyllähän karvattomankin koiran kanssa pystyy elämään ja harrastamaan, mutta jatkuva raapiminen tuntuu tukalalta.

Katriina: Komiat kiittää! Äh eihän mäyräkoira missään nimessä ole tyhmä. Sehän on fiksu, kun tietää ettei ihmisen mieliksi kannata poukkoilla, sillä kyllähän sitä nakkia tulee muutenkin. Esimerkiksi olemalla oma viehättä itsensä notkuen sohvan reunalla.

26. marraskuuta 2010 klo 10.15 Aikku kirjoitti...

Ollilla kutinaan auttoi kortisonisuihke, jonka nimeä en enää muista. Voin kyllä kysäistä illalla emännältä, jos hänellä nuorempana muisti toimisi paremmin. Kutina haittasi Ollin nukkumista, koska heräsi vähän väliä raapimaan itseään. Kun alettiin laittaa suihketta ja kutina rauhoittui, koira nukkui kaksi päivää yhteen menoon. Kaikki univelat pois.

26. marraskuuta 2010 klo 22.40 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Olli: Tuollainen suihkehan kuulostaisi taivaalliselta. Otamme tiedon mielellämme vastaan. Relaxant ei ole pitemmällä käytöllä auttanut, alkuun se näytti tehoavan :o/

28. marraskuuta 2010 klo 10.58 Aikku kirjoitti...

Ollin kortisonisuihke oli Cortavance.

http://www.biofarm.fi/content/view/97/lang,fi/

Infektoituneiden ja kutisevien ihosairauksien oireiden mukainen hoito koiralla.

Avattu pakkaus tulisi käyttää 6 kk:ssa, mutta käytimme pitempäänkin. Teho ei lakannut ja todellakin auttoi Ollilla kutinaan.

28. marraskuuta 2010 klo 14.52 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Olli: Kiitos tiedosta! Täytyy kokeilla tätä, ainakin kuulosti luetun perusteella hyvältä. Ja kerran teilläkin tämä on toiminut, niin uskallamme edes toivoa jotain.

Jonen viime yö taisi mennä nuollessa itseään. Nyt raukka on sitten väsynyt ja nukkuu päikkäreitään kuin tukki.

29. marraskuuta 2010 klo 22.30 Aikku kirjoitti...

Kannattaa kokeilla. Olisi myös hauska tietää, jos suihkeesta on Jonelle apua.

30. marraskuuta 2010 klo 22.06 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Olli: Meillä on aika 7.12. elkulle. Tänään soitin kuitenkin sinne ja sain puhelinreseptin tuohon Cortavanceen. Ensimmäiset suihkaukset on nyt iholla ja kaveri nukkuu tyytyväisenä. Katsotaan nyt tarvitaanko lääkitystä vielä tabletein ja piikkeinä, nekin olivat vaihtoehtoina. Suihke on kyllä helpoin vaihtoehto, jos vaan toimii muutoin. Diagnoosi on vielä kesken, sillä allergia tulokset ovat tulematta.

5. joulukuuta 2010 klo 23.42 Unna kirjoitti...

Hienoa että Jasu näyttää tokopojalta! :D Joka rodulla jotakin, meillä kookkerspaanieli sukeltelee kiviä, ja eräs tuttu cockeri leikkii pistorasian kanssa (ärisee, haukkuu, heiluttaa häntää, pomppii...) Järjen jättiläisiä. ;)

7. joulukuuta 2010 klo 23.30 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Unna: Kyllähän kait koirasta kuin koirasta saisi oikealla motivoinnilla, vaikka mitä. Käytiin Jasun (4 kk) kanssa tutustumassa agihalliin ja muutamaan esteeseen, sekä muihin koiriin. Kaveri teki tunnin töitä, opetteli mm. keinua, teki osaamiaan tottisliikkeitä ja palkkana tutustui isoihin koiriin. Näyttäis että siitä kasvaa ihanan luottavainen ja helpohko koira. Tosin eiköhän me sekin saada pilattua jotenkin ;o)

2. tammikuuta 2011 klo 14.15 Anni kirjoitti...

Tästä voi varmasti varastaa muutaman tanssiliikkeen ;)

http://www.youtube.com/watch?v=OtrJTb3sDM0

3. tammikuuta 2011 klo 19.51 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Anni: Me ollaankin ihan itse keksitty noita samoja temppuja, kuusi täysin samaa liikettä löytyi! Siksakit on hallussa joka suuntaan. Peruutuksessa tökkii, mutta kuvakulmilla senkin saa näyttämään hyvältä. Kiitti linkistä!