Vaatetusta

Vaatteet on mun aatteet! Näin asteiden pudotessa nollaan alkaa jo mäyräkoiran villahousuissa olla vilpoisaa. Olen siirtynyt Sheriffien kanssa jo käyttämään vaatteita, jotkut varmasti pitävät sitä naurettavana, mutta pitäkööt. Lisäänhän itsellenikin lämpöistä ylle, miksen siis tekisi niin myös koirieni suhteen. Jimi varsinkin on melkoinen vilukissa.


Päivällä siis puemme ylle Hurtan manttelin ja kosteilla keleillä Jone laittaa päälleen Hurtan sadepuvun, joka on muokattu herralle sopivaksi. Jimi on ottanut manttelin todella omakseen ja senkin päälle voi pimeällä lisätä vielä lisäturvaksi heijastinliivin. Jonelle puolestaan tuunasin tuon sadepuvun, koska kainalot olisi tarkoitus pitää mahdollisimman kuivana. Puvussa on siis hihat, mutta resorit olen leikannut pois, helpottaakseni pukemista. Myös puvun loppuosa on napsastu pois, sillä puku oli ensinnäkin käynyt pieneksi ja toisaalta sellaista haalaria on hirmuisen hankala pukea koiralle joka on elohopeaa.


Illan tullen sitten turvaudumme Best Friend -heijastinliiveihin. Liiveihin olemme kiinnittäneet pienet led-valot, sillä täällä maalla ei tuo valaistus oikein toimi. Kätevää, valo kulkee aina siellä missä koirakin ja näkee sitten paremmin kaikki mitä ne löytävätkin lenkillä. Hihnoiksi olen ostanut Best Friend:n heijastavat hihnat. Suosittelen todella, hinta ei ole paha noin 15 euroa ja ovat oikein taluttajaystävälliset pehmustetulla kädensijalla. Sitten kun puen itselleni vielä heijastinliivin ja otsalampun, olemmekin valmiita näkymään kaikille ja näytämme jokseenkin yli-innokkailta. Ei ole vissiin ihme, kun meiltä jäädään aina kysymään tietä ja muuta lähitienoon infoa.

6 kommenttia:

28. lokakuuta 2010 klo 7.53 Aikku kirjoitti...

Se on totta, että jotkut ihmiset karsastavat vaatetettuja koiria, mutta myös meillä on ajateltava koiran selviytymistä ankarista olosuhteista. Käytössä on fleecepuku ja -tossut (vasta tosi pakkasilla), tuuli-sadetakki ja heijastinliivi. Tuollainen heijastinhihna täytyy hankkia, kiitos vaan vinkistä. Eikä se led-valokaan mikään turha kapistua ole. Taidetaan hankkia sellainenkin, vaikka kaupungissa asutaan. Hämärä aika on vasta alkamassa.

Tänä aamuna ulkoiltiin ensimmäistä kertaa lumituiskussa. Ollille lumisade sopii kuitenkin paremmin kuin vesisade.

Mukavia ja lämpimiä ulkoilureissuja!

28. lokakuuta 2010 klo 13.21 Raisa+Funi+Dana kirjoitti...

Minä olen alkanut pukea myös kylmillä (ja sateisilla) säillä Funia, koska kylmissään se myös liikkuu hyvin kankeasti. Varmasti kai ihmiset ajattelee meistä (lähinnä kai minusta) vaikka mitä, mutta ajatelkoot. Pääasia että koirallakin on mukava olla!

Ja samoin vuoraan lenkille lähtiessäni niin koirat kuin itseni heijastimi. Niin paljon näkee niitä "pimeitä" liikkujia.. :)

28. lokakuuta 2010 klo 14.14 Arttu kirjoitti...

Näin eilen lenkillä koiran, jolla oli "pusero". Siis sellainen, missä oli etuhihat, ja melko tyköistuva pusero loppui jo ennen vyötäröä. Tuli vaan mieleen samalla hetkellä sekä Arttu että Jone, se suojaisi lämpimillä keleillä juurikin sopivasti kainalot ja rintakehän, mutta ei näyttäisi niin "puetulta" jos on 7 astetta plussaa kuten tänä aamuna. Pitäisi alkaa muokata kaavaa, ja tehdä nippu vedenpitävästä kankaasta...
Toinen juttu tuli mieleen, kun Saimi sai sen tulehduksen. Jos koiranomistajilla on otsalamput, saisipa melkein olla koirillakin. Näkis heti pimeässä, mitä siinä kuonon edessä on, kun alkaa epäilyttävä massutus kuivien lehtien seassa! Ei sieltä erota isompaakaan pökälettä tässä vaiheessa, kun kaikki on ruskeaa!

28. lokakuuta 2010 klo 14.29 Sunan kirjoitti...

Kyllä meilläkin puetaan jo koiria, ajatelkoot muut siitä mitä lystäävät :D Kylmässä merituulessa ei emäntä raaski hetkeäkään katsella tärisevää koiraa.

Te olette kyllä esimerkilliset, näytte hyvin pimeällä tiellä! :) Olen jo vaikka kuinka kauan aikonut ostaa heijastinliiviä mutten jotenkin ole vain raskinut, nyt pitää kyllä teidän esimerkistä reipastua! Musta koira kun ei pimeällä kovin hyvin näy.

30. lokakuuta 2010 klo 15.07 Anni kirjoitti...

Asiallista! En todellakaan ymmärrä ihmisiä, jotka ulkoilevat pimeinä koiriensa kanssa. Meilläkin molemmat käyttävät heijastinliivejä, siihen lisäksi vielä muita heijastimia ja vilkkupantoja... Kävelevät joulukuuset siis ;D

31. lokakuuta 2010 klo 12.21 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Kaikille yhteisesti: Kiva kuulla, että olette kanssamme samaa mieltä! Nyt emme todellakaan häpeile pukujen ja heijastinliivien käyttöä, vaan kannamme niitä ryhdikkäästi.

Kannatan itse ehdottomasti toimivien vaatteiden käyttöä. En voisi kuvitellakaan pukevani koiruuksille sellaisia nuken vaatteita muistuttavia vehkeitä niskaan. Arvostan pukemisen helpoutta sekä vaatetuksen tuomaa suojaa. Moni varmasti pitää plussakeleillä puettuja koiria ja niiden omistajia jokseenkin kajahtaneina.

Sadepuku on tuonut helpotusta Jonen iho-ongelmiin, joten minusta se on todellakin kannattavaa pukea päälle ulkoillessa. Jimi puolestaan vinkuu ulkona vähemmän, kun sillä päällä mantteli.

Led-valot on jo moneen otteeseen huomattu toimiviksi. Valoa pimenevissä illoissa ei voi olla ikinä liikaa. Omaan otsalamppuunkin pitäisi ostaa uudet patterit niin näkisi vielä vähän kauemmas.

Mukavia reippailu hetkiä!