Pimeitä pentuja?

Meillä tuntuu tapahtuneen, vaikka mitä viime kirjoituksen jälkeen. Kunhan vain saamattomuudeltani pääsen tähän koneelle pidemmäksi aikaa kerron kuulumisemme ja lisäilen kuvia iloksenne.

Nyt vain tahdon mainita ilmoituksesta jonka löysin paikallisen sanomalehtemme Karjalaisen rivi-ilmoituksista. Siellä myytiin Novascotiannoutajan pentuja. Koirien hinta oli 600 € kappaleelta (mielestäni liian halpa rotukoiraksi) ja mikä parasta: kotiinkuljetus. Kyllä! Kukapa nyt näinä aikoina jaksaisi pentua lähteä hakemaan, jos kasvattaja voi sen tuodakin. Piruuttani tekisi mieli soittaa ja kysyä vähän taustatietoa. Inhottaa pentutehtailut ja ihmetyttää miten sellainen on tänä päivänä edes mahdollista. Toisaalta kyllähän Suomessa harjoitettiin ainakin vielä jokunen aika sitten koiratappeluita. Voihan olla, että tämä myyjä on tunnollinen kasvattaja, mutta siinä tapauksessa voisi kyllä sitten miettiä miten pentujaan markkinoi.

...nyt katsomaan illan leikkejä...

9 kommenttia:

19. lokakuuta 2010 klo 20.39 Sunan kirjoitti...

Minua ihmetyttää jatkuvasti se, miten muutoin fiksut ihmiset menevät ostamaan pennun pentutehtaasta. Eivätkö ne oikeasti tajua mitään tai seuraa nykypäivän tapahtumia. Tai sitten ne eivät vain välitä :/

Jotenkin kuitenkin huvittaa ajatus kotiinkuljetuksesta. Saahan sitä vaikka pitsaakin kotiin kuljetettuna niin miksi sitten ei koiriakin xD oikeasti ei kyllä ole mikään naurun asia...

19. lokakuuta 2010 klo 21.22 Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Maailmaan riittää kaikenlaisia koirien myyjiä ja alhainen hinta antaa siihen vihjeitä, mutta tuli mieleen että syy kotikuljetukseen voi myös joskus olla se, että halutaan nimenomaan nähdä minkälaiseen ympäristöön pentua ollaan viemässä. Silloin tietty taka-ajatuksena että jos ei hyvältä näytä, ei pentua myös sinne jätetä.

Meidät ainakin skannattiin ihan tietoisesti ekaa koiraa ottaessa, ja haluttiin juuri tuoda pentu meille.

*satu

19. lokakuuta 2010 klo 23.28 idatoi kirjoitti...

Tuo on kyllä omalla tapaansa surullista.. Kuinka joku voi olla niin hölmö, että maksaa paperittomasta pennusta tuollaisia määriä. Surkutellen jo kuuntelen, jos joku tuttu kertoo ottavansa/teettävänsä sekarotuisen koiran.. Eihän noissa yksittäisissä tapauksissa sinänsä mitään "väärää" ole, mutta kun se yksikin tapaus ruokkii tuota pentutehtailua :/ Asia pitäisi mielestäni ottaa mediassa näkyvämpään käsittelyyn samanlailla kun vähän aika sitten nämä sikala iskut.

Rapsutuksia sheriffeille, kuvia odotellessa ;)

20. lokakuuta 2010 klo 11.37 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Sunan: Moni varmasti myös ajattelee tekevänsä hyvää ottaessaan pennun tavallista huonommista oloista. Jos menisin vierailulle pentutehtaaseen olisi varmasti meilläkin enemmän kuin kolme koiraa. Täytyy siis pysyä erossa sellaisista paikoista. Muutoin olisi kyllä aiheellista puuttua toimintaan. Pitäisi vaan rätkäistä kunnon tuomiot sellaisten harjoittajille.

Satu: Kolikolla on aina kaksi puolta, kuten tässäkin asiassa. Kaikenlaista suharia kyllä löytyy Suomestakin. Toki on hienoa, että kasvattaja on tahtonut nähdä olosuhteet ja niinhän sen pitäisi ehkä mennäkin. Mielestäni kuitenkin tarkastus olisi kannattavampaa tehdä ensimmäisen vuoden aikana. Niin moni pitää pennusta kyllä huolen, mutta aikuinen koira tahtookin sitten jo herkemmin unohtua pihan perälle narun jatkoksi.

Idatoi: Niinpä sitä luulee tekevänsä hyvää pelastessaan yhden, mutta samalla antaa mahdollisuuden suuremmalle pentutehtailulle. Minulla ei ole mitään sekarotuisia vastaan, mutta ihmetyttää nämä kahden muotirodun yhdistämiset. Olen kyllä kuullut, että tiettyjä rotuja sekoitellaan metsästyskäyttöön, sillä silloin saadaan koiraan kahden rodun ominaisuudet. Sen jotenkin ymmärrän, mutta en mitään käsilaukkukoiran sekoituksia.

20. lokakuuta 2010 klo 15.10 Raisa+Funi+Dana kirjoitti...

Tuollaisia ilmoituksia näkee ihmeen paljon. Ja ihmiset on tyhmiä ja lankeaa niihin seurauksia miettimättä. Samoin kuin ulkomailta tuotaviin rescue - koiriin...

Minä ihmettelin kanssa muutama vuosi sitten kun eräässä paikallislehdessä joku tarjosi ilmaiseksi chow chow:ta. Myyntiargumentteina jopa niinkin pöyrityttäviä kuin: tyhmä, haisee pahalle ja ei harjattu. Tule hakemaan pois tuo karvakasa!
Järkytyin totisesti!

20. lokakuuta 2010 klo 20.26 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Raisa ja Funi: Ainahan on tietysti hienoa, jos eläin saa hyvän kodin olipa se lähtöisin mistä tahansa. Hyvin suurella todennäköisyydellä kuitenkin huonoista olosuhteista tulevalla on jo huonommat valmiudet terveeseen tulevaisuuteen. Poikkeuksia tietenkin on.

Onhan ollut järkyttävä ilmoitus. Millähän perusteella tuo myyjä on mahtanut aikoinaan chow chow:n ottaa?!

21. lokakuuta 2010 klo 14.00 Pyry-mäyris kirjoitti...

Minullahan sitä on omakohtaista kokemusta tuosta pentutehtailusta...

http://pyryn-pihapiiri.vuodatus.net/blog/2679284/matkani-virosta-suomeen/

PS. nykyinen äippäni ei ole mitenkään syyllinen asiaan.

22. lokakuuta 2010 klo 14.58 Marja-Leena kirjoitti...

Tuosta pentutehtailusta oli juuri ihan muutama päivä sitten radiossakin ohjelmanpätkää. Ilmeisesti ilmiö on vielä massiivisempi kuin mitä me koiranomistajat edes haluamme nähdä tai ymmärtää. Ja siihen syyllistyvät ihan rotukasvattajat myös liian suurilla pentuemäärillä. Onneksi kai Kennelliitolla on aseet puuttua tähän liian tiheään pennutukseen. Vai onko se sitten juuri sitä, että puhdasrotuisia koiria myydään paperittomina kun niitä ei saada rekisteriin emän liian nuoren iän tai liian tiheän pennutuksen takia??

Toisaalta minun mielestäni koiran ei ihan välttämättä tarvitse olla niinsanotusti puhdasrotuinen. Joissakin roduissa jalostus on mennyt jo niin pitkälle, että itse rotu kärsii. Meillä oli reilut 25 vuotta sitten vielä kotonani saksanpaimenkoira eikä silloinkaan se ollut mikään "näyttelykoira" mutta en enää kuuna päivänä voisi harkita kyseistä rotua. Niin hieno koira se on ollut.

Mun mielestä olisi ihanaa saada meidän Ossin jälkeläinen naapurin Jack Russelin kanssa. Mäyris ja jack russel on yksi parhaista monirotukombinaatioista joita olen ikinä nähnyt.Terveisin Ossi ja M-L

23. lokakuuta 2010 klo 9.45 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Pyry-mäyris: Niinpä se olikin. Onneksi sinun äippäsi pelasti sinut ja tarjosi sellaisen elämän jonka jokainen mäyräkoira tarvitsee.

Marja-Leena ja Ossi: Kennelliitto ainakin yrittää puuttua asiaan, mutta tuskinpa senkään silmät ihan kaikkialle yltävät. Se taitaa olla halvempaa pennuttaa papereitta, tai ainakin tuoreimmassa Mäyräkoira -lehdessä oli juttua pennutukseen liittyvistä kustannuksista. Eli vain harvalla kasvatus on kannattavaa rahallisesti.

Jalostus on kyllä vienyt jotkin rodut ihan äärimmilleen. On pilattu mielestäni ulkonäkö sekä terveys samalla. Joissain mäykyissäkin näkee mielestäni jo kohtuuttoman isoja rintakehiä.

Olen kuullut kahden eri terrieri rodun sekoituksista, jotka on jalostettu pelkästään metsästykseen. Joillakin valinnoilla saadaan siis todella hyviä tuloksia käyttöön. Ja eikös ne englannin kuninkaalliset sekoitelleet corgeja sekä mäykkyjä vain ja ainoastaan metsästyskoiraksi?!