Lumessa kahlaten

Se on varmaan joka vuosi ilmoitettava tämä sama asia. Meillä herättiin tänä aamuna täysin keskelle talvea.!Talvi tuli tietenkin, kuten aina, täysin yllätyksenä. Autoissa kesärenkaat, ikkunat pesemättä, piha haravoimatta. Kieltämättä ensimmäinen ajatus valkeasta maasta ei ollut ilo, mutta hetken asiaa pohtiessani olinkin jo valmis saapuneeseen loskaan. Herrat pissille ja iloa ei ollut näkyvillä. Ainoastaan Jasu näytti tyytyväiseltä, kaksi muuta tahtoivat tavallista nopeammin sisälle. Ja voin kertoa, että se on nopeata toimintaa. Varmaan aamupissit tehtiin kivijalkaa vasten, kuten kovimmilla pakkasilla. Kyllä, onhan tämä nollakeli ja -37 astetta ihan verrattavissa toisiinsa. Mäyräkoirahan sen parhaiten tietää. 

Aamulenkki ajateltiin toteuttaa niin, että pieni assistentti pääsee myös talven makuun. Kuitenkin kesken kerrospukeutumisen tuli uni. Siispä jäi neidiltä kaikki se valkeus näkemättä. Lenkillä sentään Jone oli jo herännyt paremmalla tuulella päivään ja hyppi välillä ojassa ja kahlasi siellä lumisohjossa. Jimi oli lenkillä niin vastentahtoisesti kuin vain olla voi. Jasulla ei asiaan mielipidettä ollut, eihän sillä yleensäkään ole. Se vaan yrittää pysyä poissa konflikteista ja miellyttää muita, mäyräkoiramaisesti. 

Mukavaa viikonloppua!

Lenkillä 6.10.

Lenkillä 18.10.

12 kommenttia:

18. lokakuuta 2013 klo 20.19 Maria, mäyräkoirien ihminen kirjoitti...

Jasu varmaan ajattelee, että hei, kundit, eräällä meistä on pitkä turkki, tää talvinen viileys on ihan ok ;)

Meillä pojat tykkäävät ihan hulluna lumesta, mutta vielä ei ollut oikein nimeksikään, eli sitä odotellessa kun saadaan kunnon kinokset ja mäyrät kirmaavat kuin mieleltään nyrjähtäneet pitkin maita ja mantuja :)

18. lokakuuta 2013 klo 20.45 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Maria: Tod näk. Se on selvinnyt lähes uimatta inkkarikesästä, on Jasun aika nauttia :) Ihme vaan, että vanhemmiten sekin vääntäytyy takan eteen, tosin käy välillä viilentymässä ulkona.

18. lokakuuta 2013 klo 23.13 Hanne kirjoitti...

Vai että ihan yllätyksenä tuli talvi. On se hauska juttu, että noin se aina käy. Meillekin on luvattu kylmää, mutta ei sentään talvesta ole vielä puhuttu mitään. Etelä-Saksassa on tullut lunta jo viime viikolla.

20. lokakuuta 2013 klo 1.48 MM kirjoitti...

Teillehän on tullut ihan oikean näköinen talvi! Meille tuli valetalvi. :( Lunta muka sataa, mutta maa on lähes yhtä harmaa kuin viime viikollakin.

Ja kyllä mäyräkoiran mielipiteeseen voi luottaa. Optimaalisin lenkkeilykeli on silloin, kun aurinko on puolipilvessä ja maan kosteusprosentti on alle sen rajan että tassut kastuvat. Lämpötilan tulee olla + 10-15 välillä. Niin ja kellon täytyy olla vähintään 10. Aiemmin on ihan turha yrittääkään mitään.

20. lokakuuta 2013 klo 19.45 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

HooPee: Kyllä se tuli ;) Täällä missä me asutaan lunta on joka talvi, mutta siltikin se yllätti. Osassa koivujakin on vielä lehdet... Tosin kaksi päivää on tuullut niin, että eiköhän ne nyt viimeistään putoa.

Mauri ja Roope: Juu, lumesta ei olla vieläkään päästy. On myös sitä kivaa jäätä siellä lumen alla.

Meillä herrat kyllä lähtevät ajoissakin lenkille, onpahan se sitten jo heitetty alta pois :) Muutoin kyllä suosivat juuri kirjoittamianne sääolosuhteita.

21. lokakuuta 2013 klo 11.04 Marja-Leena kirjoitti...

Miten niin talvi tuli yllätyksenä? Ihan joka vuosihan se tulee:) Päivä vaan hieman vaihtelee. Pistelehän teidstä vähän useammin päivityksiä. Joo, joo, tiedän, tai voin ainakinkuvitella vauvan ja kolme koiraa (minulla ei ollut vauva-aikana ainuttakaan ja silti oli kiire), mutta olisi silti ihana aina välillä lukea teistä kaikista. Terveisii M-L ja Ossi.

21. lokakuuta 2013 klo 11.57 Anonyymi kirjoitti...

Etelässä satoi vettä ja räntää vuorotellen. Ei jäänyt lumi maahan mutta kasteli maan ja seuraavana aamuna pakkasen jälkeen oli pääkallokeli kun kaikki oli jäässä. Myös jalkakäytävällä. Pitäisköhän alkaa miettimään niitä talvirenkaita...

21. lokakuuta 2013 klo 12.58 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

M-L ja Ossi: Se oliskin metkaa, jos kalenteriin voisi painaa virallisen liputuspäivän; Ensilumi. Ei tulisi kenellekään yllätyksenä :)

Kiire. Hmmm... Sehän on vain järjesteltävissä. Syyskuun isäntä oli reissuhommissa ja kieltämättä ihan hiukan piti arki aikatauluttaa. Lenkit aina tytön nukkuessa ja ruokailut ja muut kellontarkasti. Siihen vielä lisäksi saattohoidettava kani. Tunnuin välillä riittämättömältä, mutta hei selvittinpähän siitäkin. Ja tahtoisin kirjoittaa tänne tyttärestämme, mutta aina välillä muistan yämän olevan poikien blogi :)

Kaunis Nelli: Ehkä ne kannattaa. Meille tämä talvi näytti tulleen jäädäkseen. Ainakin tällä hetkellä. Lätäköt on jäässä ja sekös se herroja ilahduttaa! Piti ihan pyöriä selällään aamulenkille. Hurjia koiria <3

21. lokakuuta 2013 klo 23.50 Marja-Leena kirjoitti...

Hei, minulla on ratkaisu: perusta teidän tytsyä varten ihka oma blogi. Sitten ei ole mitään ajankäyttöongelmia. Ai teidän kani päätti lähteä kanien ikiniityille. Toiset lähtevät vähän nuorempina. meidän kanit elivät molemmat about kymmenen vanhaksi. ne tulivatkin meille semmoisina kuuden vanhana, kun niiden emäntä alkoi seurustella miehen kanssa joka oli eläimille allerginen. Terveisii M-L ja Ossi.

22. lokakuuta 2013 klo 9.29 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

M-L ja Ossi: Sen aloitin raskausaikana ja päivitin sitä sairaalassakin. Sitten keksin ettei ole aikaa kahteen blogiin. Ja toisekseen en voi tietää tahtooko Eve, että kaikki hänen asiansa on luettavissa :) Siispä hän saa vain vierailla täällä ;)

22. lokakuuta 2013 klo 9.32 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

M-L ja Ossi: Meidän Sohville tuli kasvain joka kasvoi räjähtäen kesän aikana. Kolme kertaa käytiin eläinlääkärillä, joka kertaa mentiin sitä lopetuttamaan, mutta aina tyttö tuli takaisin. Sitten eräänä iltana voimat vain vähenivät.... Ikää kaverille kertyi noin 3,5 vuotta eli ei paljon mitään.

22. lokakuuta 2013 klo 9.32 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

M-L ja Ossi: Meidän Sohville tuli kasvain joka kasvoi räjähtäen kesän aikana. Kolme kertaa käytiin eläinlääkärillä, joka kertaa mentiin sitä lopetuttamaan, mutta aina tyttö tuli takaisin. Sitten eräänä iltana voimat vain vähenivät.... Ikää kaverille kertyi noin 3,5 vuotta eli ei paljon mitään.