Näyttelyissä


Pyörähdimme Jimin kanssa sunnuntaina pitkästä aikaa koiranäyttelyssä. Ilmoitin Jimin keväällä näyttelyyn, koska huomasin sopivan tuomarin, Esko Nummijärven, tulevan lähistölle.

Näyttelypaikka löydettiin hyvin ja miehet JahtiJakt -puvuissaan viittelöivät tietä hymyssä suin. Paikan ilmapiiri oli rento, mutta niinhän se aina siellä suunnalla tuntuu olevan. Vapaa-aikatalolle oli kerääntynyt paljon porukkaa ja kehien reunoille oli kasaantunut häkkirakennelmia. Mehän ei Jimin kanssa mitään häkkejä kannettu, meillä oli ainoastaan mukana muutama lihapulla ja jännitys.

Kehät pyörivät aika hitaasti ja kerkesimme käydä monta kertaa ulkona hiukan hermoilemassa. Jimi kyllä käyttäytyi hienosti. Se ei haukkunut tai murissut saati nähnytkään muita koiria. Siinä se hihnassa pyöri vierelläni. Totesin sen olevan helppo koiruus, muutaman pikkukoiran rähistessä vieressämme.

Astelimme lyhytkarvaisten käyttöluokassa numerolla 35, käyttöluokassa olikin kolme koiraa. Yksi Jonen kasvattajan joten en osannut sitten kehässä enää jännittääkään. Jimi kävi välillä pöydälläkin ja antoi tutkia itsensä hienosti. Sitten jatkettiin ympyrän kiertoa ja jossain vaiheessa selän takana heilahti lappu. Värihän ei minulle juuri mitään kertonut, mutta katsomossa näytettiin peukkua.

Nyt se sitten Jimille tuli tarvittava näyttelytulos tai siis astetta parempi. Meidän Jimi sai siis tulokseksi EH. Luulin ettei se olisi edes mahdollista. Varmuuden vuoksi ilmoitin pojan aiemmin Joensuun kansainväliseen näyttelyyn, mutta taidamme jättää sen nyt sitten väliin. Mehän ollaan saatu nyt se mitä ollaan tahdottu.

Tässä vielä Nummijärven arvio Jimistä joka marssi kehässä nenä kiinni lattiassa:

Rotutyyppi erittäin hyvä, oikeanmuotoinen pää. Kaulan pitäisi olla pidempi, hyvä selkä ja häntä. Hyvä rintakehä, kyynärvarret vähän kaarevat. Takaraajat hyvät, kulmaukset voisivat olla suuremmat. Koiran pitäisi liikkua pidemmällä askeleella, liikkuu häntä pystyssä.

9 kommenttia:

4. huhtikuuta 2012 klo 23.32 MM kirjoitti...

Suuren suuret onnittelut Jimille ja emännälle! Hienoa, ettei olematon "kauneusvirhe" haitannut tuomaria, vaan koira sai ansaitsemansa arvostelun! :)

5. huhtikuuta 2012 klo 0.08 Raisa+Funi+Dana kirjoitti...

Hieno homma, onnittelut :)

5. huhtikuuta 2012 klo 6.24 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Mauri ja Roope & Raisa ja Funi: Kiitokset, onneksi se ei ollut aprillipila. Vieläkin tuntuu uskomattomalta, että arvioinnista jätettiin pois koko karva ja väri :)

5. huhtikuuta 2012 klo 11.00 Marja-Leena kirjoitti...

Onnittelut hyvästä tuloksesta!!!! M-L
ja Ossi

5. huhtikuuta 2012 klo 15.15 Iina Vee kirjoitti...

Onnittelut!

Hyvä tietää ettei Nummijärveä haittaa tuo häntäpystyssä kävely! :D Fannilla on sama vika. :D

5. huhtikuuta 2012 klo 17.56 Anni kirjoitti...

Huippua :D Minäkin vähän ihmettelin tuota, ettei ollut turkista mitään mainintaa, mutta jospa setä tuomari ei sitä pitänyt niin olennaisena kuin hyvää rakennetta! Hienoa Jimmy!

5. huhtikuuta 2012 klo 21.06 Vihreällä mäellä kirjoitti...

Hurjasti onnee!!Pitka odotus viimein palkitaan.

5. huhtikuuta 2012 klo 21.07 Vihreällä mäellä kirjoitti...

Hurjasti Onnea! Pitkä odotus palkitaan viimein!

5. huhtikuuta 2012 klo 21.24 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Kiitoksemme kommenteista ja onnitteluista! Tuo tulos mahdollisti taas monia uusia reissuja ja kokemuksia. Ehkä vielä jonain päivänä Jimmystä tulee jotain suurta. Jos vain emäntä jaksaa kulkea metsissä hirvikärpästen porautuessa ihoon :)