Jo on koirassa kokoa!

Kävimme siis joku viikko sitten turistina näyttelyssä ja saimme palautetta Jasun koosta, tosin vain yhden negatiivisen kommentin. Ehkäpä muut eivät kehdanneet pahoittaa mieltäni. Mielestäni paino on vain numero ja katselen omia sekä muita koiria ihan tavan silmällä, koska en tiedä rakenteesta juuri mitään, vaikka rotu olisikin mäyräkoira. Mielestäni koiran terveys on pääasia, pienikään pyöreys ei ole pahasta, enkä koe koiriemme olevan lihavia saati edes pyöreitä. Niiltä erottuu selvästi kapeampi lantio ja mielestäni se riittää.

Mittasin kuitenkin herrasväen ja toivoisinkin teidän mäyräkoirien kanssa eläviä kommentoimaan miltä lukemat näyttävät teidän koiriinne nähden. Sillä jos meidän luvut ovat jotain tähtitieteellisiä täytynee meidän sitten ryhtyä tekemään jotain. Ruokinnassa olemme siirtyneet lähes täydelliseen barfaukseen ja myönnän olevani huono arvioimaan ruokamääriä. Pojat onkin syöneet lähinnä jauhelihaa sekä marjoja kuukauden ajan eikä paino ole heilunut suuntaan tai toiseen.

Jonen puolia täytyy pitää hiukan ja mainita, että se on selvästi kortisoonin turvottama. Se painoi talvella saman verran kuin nytkin, mutta erona on ettei Hurtan koon 60 y-valjaat tahdo enää mahtua päälle. Eli elimistössä on nestettä, joka puolestaan suurentaa lukemia sekä tekee siitä pönäkämmän.

Mitä itse poseerauksiin tulee ne oli nopeasti otettuja ja ainoa joskus seisontaa harjoitellut on Jone. Mielestäni Jimi olisi ansainnut paremman kuvan, mutta kuvaaja ei suostunut enää sitä ottamaan. Ja oikein hieno jalanvenytys kuva oli poistettu ennen kuin kerkesin sitä nähdä :) Pääasia lienee, että ne nyt on suurin piirtein keskellä kuvaa ja edes jotenkin koiran näköisiä.

Taxmania Duracell, 1 v 3 vkoa
Paino 12,9 kg
Rinta 55 cm
Selkä 45 cm
Kaula 33,5 cm
Säkä 31 cm
Lanne 43 cm

Hakiavan Ganymedes, 2 v 7 kk
Paino 12,6 kg
Rinta 55 cm
Selkä 42 cm
Kaula 35 cm
Säkä 27,5 cm
Lanne 44 cm

Chesthill's Korona, 4 v 5 kk
Paino 11,4 kg
Rinta 54 cm
Selkä 40 cm
Kaula 35 cm
Säkä 29 cm
Lanne 42 cm

Mites teillä muilla voidaan?

22 kommenttia:

28. elokuuta 2011 klo 18.03 Aikku kirjoitti...

Olli oli hieman yhteistyökyvytön, mutta sain noin-mitat (enkä tiedä, osasinko edes mitata oikein):

Paino 12,1 kg
Rinta 54 cm
Selkä 45 cm
Kaula 37 cm
Säkä 28 cm
Lanne 43 cm

Ja mittaushetkellä Ollilla on ikää 5 vuotta ja 5 kuukautta.

Taidetaan siis painia isokokoisten mäyräkoirien joukkueessa...

28. elokuuta 2011 klo 18.10 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Olli: Hiphei, onneksi sinun lukemasi näyttävät lähes samalta kuin meidänkin. Luultiin jo, että ollaan jättiläisiä.

28. elokuuta 2011 klo 21.10 Marja-Leena kirjoitti...

Ossi kanssa harvinaisen "yhteistyökyvytön", joten kanssa vähän "noin" mittoja. Selän pituus on varmasti vähän vähemmän koska Ossi on lyhytrunkoinen ihan silmämääräisestikin. Mittaus tehty noin säästä hännän alkuun:)

paino: 10,2 kg
rintakehä: 50 cm
selkä: 44 cm
niska: 35 cm
korkeus: 29-30 cm
lanne 43 cm

Ehkäpä teen tarkistusmittauksen mutta ei nämä nyt niin radikaalisti poikkea. Paino on Ossin "kesäpaino" jolloin tuo jättää ihan itse toisen aterian yleensä syömättä. Talveksi Ossin paino nousee about puoli kiloa. Terveisin M-L ja Ossi

28. elokuuta 2011 klo 22.40 Sohvi kirjoitti...

Terapeutti on tyttö, joten ei ole oikein vertailukohtaa, mutta huomauttelijoille sanoisin, että se on lihas mikä koirassa painaa:)

Teidän kolmikko näyttää ihan sopusuhtaiselta, komeita poikia ja varmasti hyväkuntoisia. Eiköhän eläinlääkäri huomauta jos alkaa olla liikaa massaa, ainakin kissojen kohdalla sanovat jos on aika vähentää ruuan määrää kupissa. Eli ei huolta!

29. elokuuta 2011 klo 10.20 Sohvi kirjoitti...

Ai niin, palaan vielä sanomaan, että kun käsikopelolla tunnustelet koiran kylkiluita, jos ne tuntuvat mutteivät näy, niin painohan on silloin suurinpiirtein ok. Taitaa se varsinainen läski kerääntyä rintakehän alapuolelle löllöksi ja kyllä se selkäkin leviää.

29. elokuuta 2011 klo 19.42 Maria, mäyräkoirien ihminen kirjoitti...

Meillä ei ole Alfieta sen kummemmin mittailtu, katselen tuota vyötäröä aina, että pysyy kapeana suhteessa lantioon. Paino on siinä 9.3-9.4 kiloa jatkuvasti. Kylkiluut pitäisi tuntua kaivamatta, samoin selkäranka. Se on mulla se mittari, tuon vyötärön ohella.

Alfiehan on suht kevytrakenteinen uros, joten sitä ei sinällään voi oikein käyttää minkäänlaisena mittapuuna. Pitkiksillä on hieman hankalaa silmämääräisesti sopivaa painoa muutenkin arvioida, erityisesti jo turkki on runsas, kuten Eetulla, Alfien veljellä, joka on ihan hoikka poika karvojensa alla :) Jasulla näyttäisi myös olevan samanalainen mellevä takki yllään :)

30. elokuuta 2011 klo 0.27 mondica kirjoitti...

Ronja on jo yöunilla mutta muistissa olevat mittaustulokset

paino 6.5kg ja rinnanympärys 38cm. Pieni sirppana mutta normaalikokoinen silti. :)

31. elokuuta 2011 klo 22.16 Iina Vee kirjoitti...

Meilläkään ei ole mitattu mutta tyttöjen painot ovat:

Nelli 3v 2kk 9,2kg

Fanni 6kk 3vkoa 9,1kg

Eli Fanni on suorastaan valtava verrattuna Nelliin. Tuossa iässä Nelli tosiaan painoi sen vajaa 7 kiloa. Aikuispaino tulee Fannillakin olemaan varmaan 10-11 kilon välillä, mikä on ehkä vähän liikaa karkkarinartulle. :D

Juudas 3v 1kk oli muistaakseni siinä 12 kilon päälle myös. Aatu 13v 5kk oli vähän vajaa 11 kiloa.

Tara 11v 4kk on puolestaan noin 8 kiloa, pikkuinen tyttö. :)

1. syyskuuta 2011 klo 11.13 Maria kirjoitti...

Elmeri en ole mittailut tarkemmin, mutta tällä hetkellä paino on 11,5kg. Ikää on 2v 3kk. Paino on talvella 12,5kg eikä koira näytä sillon vielä lihavalta taikka pönäkältä. Joten ei sinunkaan koirat kauheen isoja ole ja kaikin puolin hyvän näköisiä :) Itsestä tunnostaa,että pitkiksiä usein luullaan isoiksi karvan vuoksi vaikka painollisesti ne ei sitä ole. Itsekin olen näin erehtynyt luulemaan, mutta onneksi on oikastu.

5. syyskuuta 2011 klo 13.47 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Yhteisesti kaikille: Ensinnäkin pahoittelut vastauksen viipymysestä. Emännällä on ollut niin hirmuiset työviikot ettei ole todellakaan tehnyt mieli aukoa enää konetta kotosalla :(

Kiitokset rakkaat bloggaajat mitoista. Tulin siihen tulokseen vertaillessani meidän äijien mittoja ilmoittamiinne, ettei meillä sittenkään ryhdytä laihduttamaan. Luotamme eläinlääkärin sanaan myös jatkossa, eli jos sieltä sattuisi tulemaan mainintaa lisättäisiin liikuntaa lisää. Tosin en tiedä kuinka paljon sitä enää olisi ajan ja arkirutiinien lomassa mahdollista lisätä.

Jasun turkki tosiaankin valehtelee koiran vieläkin isommaksi. Uidessaan se näyttää kutistuvan kummasti. Kuivana turkkia on mukavasti ja se vielä sojottaa osittain ylöspäin.

Mielestäni pääasia on tosiaankin se että koira näyttää sopusuhtaiselta katsottuna ylhäältä ja kylkiluut sekä selkäranka tuntuvat. Näyttäköön vaaka tuota 12,5, kunhan ei lipsahta kolmentoista paremmalle puolelle. Kickbike on lisännyt lihasmassaa ja tuonut uutta pontta lenkkeilyyn. Tosin Jasu ei ole vielä päässyt kuin kokeilemaan. Jonea puolestaan tulee juoksuttaa varovasti, sillä sen iho oireilee jälleen. Eli himoliikkuja Jimi jää jäljelle harrastamaan sitäkin. Tosin nyt on hieman taukoa koirien liikuttamisessa. Minulle pamahti kuin salama kirkkaalta taivaalta noidannuoli selkään. Tässä köpötellään kotona siis ainakin kolme päivää. Hienoo...

6. syyskuuta 2011 klo 21.25 MM kirjoitti...

Maurilla on painoa jotain 10-11 kiloa. Mitta vaihtelee aina vaa'an mukaan. :D

Mun mielestä koira on parempi pitää hoikkana kuin edes vähän lihaisana. Lihaskunto pitää olla hyvä ja lyhytkarvaisella kylkiluiden pitäisi näkyä koiran kääntyessä jyrkästi. Paino on luku, jonka pitäisi olla vain suuntaa antavana määritteenä koiran koosta.

Mekin saatiin palautetta Maurin koosta viimeksi kun pojat vierailivat keinoluolilla. Mauri on nimittäin liian iso liikkumaan putkessa vaivattomasti. Neuvoivat laihduttamaan ja olivat vinkanneet, että Mauri olisi "näyttelykunnossa". Ylimääräistä ei kuitenkaan ole, vaan Mauri on vain yksinkertaisesti liian isorakenteinen.

Kyllähän nuo Sheriffien vaakalukemat aika hurjilta näyttävät, kun miettii että mäykyn pitäisi rotumääritelmän mukaan painaa alle 9 kg. Pojat näyttävät kuitenkin olevan hyvässä kunnossa, eivätkä todellakaan näytä lihavilta, lihaksikkailta ennemminkin.

7. syyskuuta 2011 klo 10.10 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Mauri ja Roope: Paino on tosiaankin vain luku, mutta kieltämättä olen silti miettinyt josko vähän yritettäisiin pudottaa Jonen sekä Jasun painoa. Olenkin päätynyt siihen, että sitä yritetään ensi keväänä. Silloin Jone on toivottavasti jo päässyt kortisoonista ja Jasukin alkaa olla aikuistumassa. Jasua on todella vaikea arvioida, sillä se on iso muutoinkin. Mutta kokoonsa nähden todella ketterä, eli se on vaan rakenteeltaan iso. Ja eihän sen tassutkaan ole pienimmästä päästä. Etutassut ovat valehtelematta lähes labbiksen tassujen kokoa.

Muistan niin elävästi sen ajan kun Jimi painoi vajaan kymmenen kiloa ja eläinlääkäri epäili syötämmekö koiraa ollenkaan. Se oli niin häpeällistä, mutta minkäs sille teki kun koira oli hötkelö eikä ruoka maistunut.

Keinoluolassa meidänkin koirilla on ahdasta, mutta kyllä ne siellä etenevät ja jopa mahtuvat kääntymään. Tosin mitä pienempi olisi niin liikkuminen olisi helpompaa. Tosin eipä näistä ehkä ikinä tule luolastajia.

Lihasta näiltä mielestäni löytyy kivasti ja sehän painaa enemmän kuin läski. Tämä on sellainen juupas eipäs keskustelu, josta luultavasti ei ikinä tulee selvää vastausta. Siihen yhdeksään kiloon näitä ei edes yritetä tiputtaa, mutta Jone ja Jasu voisivat tulla tuohon Jimin painoluokkaan jossain vaiheessa. Siinäpä sitä työnsarkaa sitten onkin :)

8. syyskuuta 2011 klo 22.55 Anniina kirjoitti...

Meillä hoikka poika Aimo (n.7kg) taas kaipaisi toisen suuntaista vinkkiä; millä nirsolle koiralle edes hieman lisää lihaa luiden päälle? Lihasta kun on jo enemmän kuin tarpeeksi maratoonariemännän kanssa lenkkeilyn takia, ja kylkiluut olisi kiva saada piiloon. Kellään mielessä esimerkiksi jotain hyväksi todettua merkkiä? Ollaan kokeiltua aiemmin vinkkien perusteella ja ilman tuloksia Royal Canin Mini Sensible -ruokaa. Tämäkin varmaan tosi koirakohtaista, mutta jos jollain sattuisi olemaan pomminvarma vinkki! ;)

10. syyskuuta 2011 klo 11.46 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Anniina: Tervetuloa blogiimme! Voi onpas Aimo iso koira pienessä paketissa. Suosittelisin hänelle rasvarouhetta. Ainakin meillä sitä saa Mustista ja Mirristä ja maksaa muutaman euron sellainen suhteellisen iso säkki, oliskohan kilon jopa. Kuulin siitä jossain vaiheessa, että sitä voi syöttää laihalle koiralle, sillä koira hyödyntää rasvan eri tavoin kuin ihminen. Kannattaa kuitenkin aloittaa pienellä määrällä esim. teelusikallisella / pvä. Olen käyttänyt sitä meillä siinä tapauksessa jos herrojen herkkua jauhelihaa on liian vähän tarjolla. Liotan rasvan (1 tl) kuumaan veteen (muutama tl) ja se sotkeutuu ikään kuin kastikkeeksi. Siellä se lihan seassa sitten menee ja antaa makua jos tarjolla on joskus harvoin pelkkiä nappuloita. Meillä kun pyritään jättämään nappulat täysin ruokavaliosta.

RC:lla on myös jokin todella energiapitoinen nappula. Punainen pussi ja siinä on karjalankarhukoiraa muistuttava koira piirrettynä. Nappula on suhteellisen isoa, mutta siitä ainakin Jimi sai nuorempana tarvittavan energian. Niin ja se maistuikin, vaikka syöjä on nirso!

11. syyskuuta 2011 klo 21.31 Anniina kirjoitti...

Isoiso kiitos vinkeistä, näitähän me kokeillaankin heti ensitilassa! :) Aimollakin nappulat on lähinnä sellaista täyteruokaa munu ohella, muuten mennään jauhelihalla ja pienimuotoisesti myös mahalle sopivilla kotiruuilla. Ei vain oikein tunnu näillä eväillä kilot karttuvan ja enempää ei herra suostu syömään.

12. syyskuuta 2011 klo 18.23 Anniina kirjoitti...

Häiritäänpä nyt vielä sen verran, että kävin tänään paikallisessa Mustissa ja mirrissä kyselemässä mainitsemaasi rasvarouhetta, mutta myyjätytski oli aivan huuli pyöreänä kysymykseeni. Sattuisitko muistamaan merkkiä tai muuta mahdollista infoa tuotteesta? Tai jos joku Tampereen suunnalla asuva osaisi kertoa mistä täältä päin tuotetta mahdollisesti saisi? :)

12. syyskuuta 2011 klo 21.18 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Anniina: Ethän sinä mitään häiritse, mukava vaan jos voidaan olla avuksi. Googlasin barf+tampere ja sain mielestäni heti ensimmäiseksi pätevän firman. Löysin tämmöisen kuin http://barffi.net Sieltä hinnastosta löytyy ainakin lihainen rasva 500g/1,35 euroa. Kaikkea muutakin kadehdittavaa näyttäisi olevan. Hintakaan ei ole paha, toivotaan ettei ole hyvin veristä evästä :) Mukava olisi jatkossa kuulla kuinka teidän kävi.

15. syyskuuta 2011 klo 13.06 Anniina kirjoitti...

Täytyykin käydä tsekkailemassa heti ensitilassa kyseisestä liikkeestä, iso kiitos! :)

Ajattelin laittaa pientä tavoitetta omaan blogiini meille pystyyn; Aimolle muutamia kiloja lisää ja emännältä muutama ylimääräiseksi kertynyt kilo samalla pois jouluun mennessä. Sieltä pystyy varmasti ainakin seurailemaan tilannetta, sekä voin tietysti tähän kertoilla myöhemmin, jos ja kun ehkä jotain muutosta Aimossa tapahtuu. :)

14. lokakuuta 2011 klo 15.53 Anniina kirjoitti...

Heissan taas!

Lupasin kirjoitella Aimon painokuulumisia tännekin. Nyt on aikalailla eka kuukausi kulunut uusilla ruuilla ja painoa tullut 0,6kg lisää! Alkupainon ollessa 7,5kg, ollaan nyt siis jo yli 8 kilossa! Tahti vaikuttaa ainakin mun silmissä ihan ok:lta, koirassa itsessään ei järjettömiä muutoksia näy, mutta sellainen tositosilaihuus on hävinnyt, vaikka esimerkiksi selkäranka näkyy vielä mun mielestä liikaa. Muutoksia ruokavalioon toivat siis lisänä uudet, tuhdimmat Royal Canin "villakoira"-raksut sekä suosittelemasi lihainen rasva jauhelihan kaveriksi. Kotiruokaa olen myös edelleen antanut näiden lisäksi satunnaisesti (esim. riisi, makarooni, lihaisat puurot, munaruuat) tuomaan vaihtelua. :) Näillä siis mennään ja katsellaan taas jonkin ajan kuluttua miltä tilanne näyttää.

18. lokakuuta 2011 klo 11.16 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Anniina: Kiva kuulla, että tuote rupesi auttamaan. Maltillisesti vaan lisäilette sitä ruokaan niin eiköhän poika saada "oikeisiin mittoihin".

18. lokakuuta 2011 klo 20.29 Anniina kirjoitti...

Satuin myös huomaamaan (alunperin kiinnostuin Jonen kennelnimestä), että Jone on samasta isästä meidän Aimon kanssa. :) Hakiavan Äx-Ällä (Auvo), eikö niin? Aimo on Auvon A-pentueesta (6.8.2007), jossa emänä on Aimon kasvattajakennelin oma Hauenkuonon Öinen lempi. En tiedä huijaako vain kuvat, mutta onko Jone verrattuna useimpiin muihin mäyräkoiriin vaaleampi, ehkä jopa enemmän kerman väriseen taittava kuin punaiseen? Meillä ainakin Aimo on huomattavasti vaaleampi ja kasvattajan kanssa joskus ollaan oltu siitä puheissa ja hän mainitsi, että saattaa nimenomaan periytyä isältä tämä vaalea väri. Auvohan on itsekin melko vaalea, aivan järjettömän nätin värinen!

19. lokakuuta 2011 klo 20.55 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Anniina: Vautsi, eipä olisi uskonut herroilla olevan sama isä! Nyt täytyy syynätä Aimon kuvat entistä tarkemmin. Varmaan samaa näköä löytyy, ainakin nyt kun osaa etsiä :) Väri tosiaankin tulee isältä, siis tavallista vaaleampi punainen. Mielestäni Auvo periyttää hienoa väriä. Jone oli kakarana todella vaalea. Siksi sitä vieläkin kutsutaan Herra Toffeeksi / Herra Toffifeeksi. Tämän syksyn aikana niskaan on ilmestynyt muutama tumma karva :(