Elävää ravintoa

Kokki! Tuus nyt kattomaan tänne! Tilauksessani on virhe!

Ruokapussista löytynyt yllätys pisti hieromaan unihiekkoja silmistä.

Reipas ja söpö kaveri päästettiin vapauteen, toivottavasti sai mahansa täyteen ja vei vielä kotiinkin ruokaa.

Olemme säilyttäneet koko talven koiruuksien ruokia kuistilla. Pakkaset ovat olleet mitä mainioimmat varasto- ja pölypunkkien torjuntaan. "Valitettavasti" pakkaset taitavat pikku hiljaa loppua ja elämä alkaa normalisoitua. Tämä tarkoittaa myös sitä että ruokavarastot täytyy syödä minimiin ja yrittää mahduttaa ne kaikki kaappipakastimeen. Lauha sää on saanutkin luonnon heräämään ja tänään Jonen nappulavarastosta löytyi pieni suloinen nappisilmä. Osasin jotenkin tänä aamuna odottaa yllätystä ja laitoin kuistille jopa valot mennessäni hakemaan nappuloita. Jonen nappuloiden joukosta kuului pientä rapinaa ja kurkatessani näin pienen ja vikkelän hiiren. Onneksi pussissa oli enää pohjallinen jäljellä, sillä en uskalla syöttää noita nappuloita enää hiirulaisen vierailun jälkeen. Jone varmaan saisi jonkun todella kurjan reaktion, se on tässä taas yrittänyt oireilla. Pesin kaikki matot ja tekstiilit joiden kanssa koirat ovat tekemisissä sekä syynäsin imurin & rätin kanssa tarkasti viikkosiivouksen, kutina on tällä hetkellä hellittänyt. Tosiaankin tuo hiirulainen yllätti aamulla, mutta ei ollenkaan negatiivisesti. Tuli niin elävästi mieleen oma hiiri joka minulla oli pienenä, Takku oli aivan samaa näköä. Kävikin mielessä hakisinko varastosta tyhjäksi jääneen hamsterin häkin ja ottaisin itselleni uuden lemmikin. Päätin olla armollinen ja päästää kaverin juoksemaan omaan pesäänsä, oman perheensä pariin. Toivottavasti se älysi ottaa mukaan evästä koko suvulle. Kuistimme alla asuu varmaan useampikin hiiri. Kesällä kuulimme sieltä vikinää (jota vanhemmat koiramme eivät olleet huomaavinaankaan) ja Jasu kantoi suussaan kuolleen hiiren pari kuukautta sitten. Eli tämä tarjoiltu ateria olkoon pientä korvausta siitä, että pieni hiirulainen oli saattanut menettää toverinsa Jasumme toimesta. Kyllä, meidän koirista ei taida tulla ajavia metsätyskoiria :)

8 kommenttia:

2. maaliskuuta 2011 klo 22.23 Nelli kirjoitti...

Hyi kauhea! Itse olisin varmaankin pelästynyt suunniltani tällaisen lisämausteen kohdatessani! :D

Harmi että Jone oireilee taas? Ei kai se hiirulaisesta kuitenkaan johdu?

Mukavaa kevään odotusta!

3. maaliskuuta 2011 klo 9.47 Aikku kirjoitti...

Kyllä olisi melko järkytys löytää hiiri ruokapussista. Hyvä kuitenkin, että ruokapussissa oli enää rippeet jäljellä.

Mukavaa kevättä koko porukalle!

3. maaliskuuta 2011 klo 11.49 Paloma kirjoitti...

Meillä hiirulaiset majailee kaurasäkeissä, jotka siis ruokana noille meidän metsäkauriille:) hiiriä ei juurikaan sisällä näy kun 16 tassua vahtii :)

5. maaliskuuta 2011 klo 19.05 Suvi ja Eppu kirjoitti...

Teillä vaan lauma kasvaa:))))!!!!

5. maaliskuuta 2011 klo 23.51 Marja-Leena kirjoitti...

Teillä hiiret sentään vaan kuistilla. Meidän pystylautaisesta puutalosta ne tulevat jostain sisällekin:( Aina pitää olla loukut viritettynä muutamassa paikassa... :( Ei tuosta Ossista oikein ole hiirikoiraksi. Terveisin M-L ja kuorsaava Ossi

6. maaliskuuta 2011 klo 17.44 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Nelli: Tuollainen yksittäinen hiirulainen ei aiheuttanut kuin suurta iloa söpöydellään, mutta koko laumallinen niitä olisi varmaan jo saanut kiljumaan. Jone oireilee ilmeisesti huonon siivouksen takia. Edellinen viikkosiivous oli suoritettu hutaisten ja heti kostautui. En tiedä miten kevät selviydytään, pitääköhän meidän ihan hommata kaverille allergialääkkeet. Niitäkin kuulema on koirille. Ei olisi uskonut.

Olli: Olisi tosiaankin harmittanut heittää pois kokonainen säkillinen pelkästään tuollaisen tassuttelijan takia. Tosin eihän sitä tiedä mitä nämä tuolta lenkiltä aina suuhunsa poimivat, mutta sitä yrittää aina pitää kaikki allergisoivat asiat mahdollisimman minimissä.

Paloma: Eipä tosiaankaan tuollaiselta tassuttelija poppoolta varmasti hiirulaiset pääse sisälle. Vilkaistiin Keijutaloonne ja näyttipäs hyvältä :o)

Suvi ja Eppu: Meillä ilmeisesti lukee Tervetuloa, myös takaovella :o)

Marja-Leena: Ohhoh Ossia! Luulisi että kilpailijoita ei päästettäisi sisälle. Sehän olisi ikävää, jos sellainen terroristi pääsisi Ossin kanssa samalle apajille.

8. maaliskuuta 2011 klo 19.18 MM kirjoitti...

Oh noms! Sanoisi Mauri. Hiirihän on vain kiva lisuke nappuloiden seassa.

Itsellä saattaisi päästä pari yliääntä jos tuollainen otus tapittaisi ruokasäkin pohjalla, vaikka hiiret onkin omasta mielestäni aika symppiksiä. :D Hiiri on ainakin saanut hyvälaatuista ruokaa. Ei tarvitse pelkistä roskiksessa olevista ruoanjämistä ateriaa koostaa.

20. maaliskuuta 2011 klo 19.10 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Mauri ja Roope: Hiiri todellakin sai ihan laadukasta ruokaa. Toivottavasti sai mahansa pullolleen :o)