Jasun treenailun alkuvaiheet

Tässä jokin aika sitten esitin ajatuksiani asioista jotka tahtoisin saada treenatuksi koiruuksien kanssa. Tosin olen peruslaiska ihminen ja intoilu riippuu hyvin pitkälti päivästä. Eli joskus on ihan pitkiäkin treenipätkiä, joskus puolestaan vaan annetaan asioiden muhia ajatusten tasolla. Jasu on saanut kokeilla myös ihan perustottelevaisuutta ja pieneksi koiraksi siltä vaaditaankin välillä aika paljon. Tosin jo ihan toimivan arjen kannalta tietty kuri ja säännöt pitää olla. Valitettavasti Sheriffien puolustukseksi ei edes aina käy, että ovat mäyräkoiria, joita ei välttämättä edes juuri pysty kouluttamaan. Periksiantamattomana ihmisenä siis vaadin joskus ehkä jopa liikaakin, mutta kyllähän se mäykkykin tekee, kunhan vain muistaa palkata. Tässä siis tähän mennessä Jasun suoriutumista. Tiedetään aika ontuvaa esitystä tämä on ja tiedän seisovani vinossa sekä antavani lukuisia vinkkejä pienelle treenaajalla. Mutta täytyy tässä vaiheessa muistaa ettei koiralla ole vielä hirmuisesti ikää, joten ehkä tämä on hyvä suunta.





ps Ne epämääräiset äänet tulevat viereisestä huoneesta jossa Jimi ja Jone seuraavat tapahtumia silmät säihkyen odottaen omaa vuoroaan.


9 kommenttia:

26. tammikuuta 2011 klo 22.40 Arttu kirjoitti...

Tosi hienosti Jasu treenaa :)
Malttia löytyy vaikka muille jaettavaksi.

27. tammikuuta 2011 klo 10.10 Aikku kirjoitti...

Hienosti menee! Jasu näyttää olevan malttavainen ja kärsivällinen. Ja Jasu ottaa hyvin katsekontaktin, tai oikeastaan ei luovu siitä ollenkaan.

Olli on niin perso palkkionappuloille, että tuijottaa vaan kättä tai taskua, jossa nappulat ovat. Jos laitan nappulat pöydälle, niin sitten tuijottaa vaan pöytää :) Ruoka aina mielessä...

27. tammikuuta 2011 klo 17.15 Raisa+Funi+Dana kirjoitti...

Voi miten reipas pikkunen mäyräkoira :))

27. tammikuuta 2011 klo 22.38 Marja-Leena kirjoitti...

Voi kuinka reipas pikku Jasu on. Mää voisin lähettää Ossin uudelleen koulutettavaksi teille:) :) Ei sen puoleen Ossi oli kaikkein innokkaimmillaan tottelemaan alle vuoden vanhana ja ihan pikku pennusta kanssa harjoiteltiin luoksetuloa. Sittemmin alkoi enempi ulkosalla ne vietit viedä ja päätettiin että helpompi pistää koira narunjatkeeksi kuin usein hakea kilometrin (en) päästä. Terveisin jukuripää-Ossi ja M-L

29. tammikuuta 2011 klo 0.16 MM kirjoitti...

Taitava Jasu! Kannattaa ehdottomasti jatkaa tottistelua. Jasulla on hieno keskittymiskyky. Ei näytä juuri häsläävän, vaan keskittyy tehtävänantoon. Meillä taas sählätään silloin, kun pitäisi keskittyä ja ollaan flegmaattisia silloin, kun pitäisi toimia. :D

29. tammikuuta 2011 klo 19.47 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Mai: Juu Jasu on tuumailija. Se istuu lenkilläkin odottamaan muita, itse kun ei vielä ymmärrä hajujen perään.

Olli: Kieltämättä Jasun helppo koulutettavuus perustuu pitkälti sen ahneuteen. Senkin kanssa ryhdytään siirtymään pikku hiljaa alustalta palkkaukseen. Silloin saisin omat käteni vapaaksi nakeista.

Raisa ja Funi: Niin ja sanovat ettei mäykylle edes kannata yrittää opettaa mitään. Väärässä ovat :o)

Marja-Leena ja Ossi: Tervetuloa Ossi! Tilalle voidaan laittaa tulemaan joku näistä kolmesta :O) Saatte valita itse. No ei vaineskaan. Oletteko kokeilleet tehdä luoksetuloja pillin avulla? Meillä se näyttää toimivan varsinkin Jasulle todella hyvin, sillä pilli = makupala.

Mauri: Tottista tosiaankin olisi tarkoitus treenailla, lähinnä ehkä omaksi iloksi. Tosin kirjastosta tarttui mukaan kirja: Tavoitteena huippukoira. Eli näyttäisi siltä, että salaisesti toivoisin Jasusta muutakin kuin omaksi ilokseni tottelevaa mäykkyä. Joten äläs nyt vähättele yhtään, Roopehan on jo näyttänyt kykynsä kuten Maurikin hienoilla tokoiluillaan.

31. tammikuuta 2011 klo 22.55 Marja-Leena kirjoitti...

Pilliäkin on kokeiltu. Siinä vaan ei auta pasuunatkaan kun kauris tai peura juoksisi muutaman kymmenen metrin päästä ja Ossi olisi vapaana. Ja täällä pelloilla niitä otuksia riittää.. Terveisin Ossi ja M-L

8. helmikuuta 2011 klo 16.46 Wiivi kirjoitti...

Hieenosti Jasulla menee! Menispä miun Manullakin yhtä mallikkaasti.. :D Tosin, oppihan Manu kierimään. Harjoitteluun meni 4v. :---)

Tossuista vastailin blogini puolelle, päätin vetäistä tässä piakkoin tossu-postauksen, jossa paneudun kovasti aiheeseen "Kuinka saan tossut pysymään myyräkoiran jalassa!".

TopCanikselle tuli se yhdistelmähaalari, josko siitä tulis Sheriffeille ensi talven sopiva haalari? Mäyräkoira on todella haasteellinen puettava mittasuhteiden takia...

http://www.topcanis.com/tuotteet/topcanis-tuotteet/vaatteet

16. helmikuuta 2011 klo 20.07 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Wiivi: Kieltämättä Jasu on tehnyt minusta ylpeän useita kertoja. Tosin harmaita hiuksiakin on ilmaantunut aika ajoin villin Jasun ilmestyessä kotiimme. Toivottavasti saisin tuon motivaation jatkumaan.

Veikkaan ettei meillä olisi kovin suurta innostusta pukemaan tuollaista haalaria. Kaikki missä on lahkeet on todettu aiemmin käyttökelvottomiksi :(