Melkein talviunilla

Ohhoijaa... konetta ei ole tullut käynnistettyä sitten talviaikaan siirtymisen. Talviaika kai tarkoittanee saamattomuutta kaikkea kohtaan, ja pimenevät illat tuovat vain synkeitä ajatuksia. Onneksi on otsalamppu joten tuolla lenkkeillessäkin on aina pieni häivähdys valoa polun päässä kuten oikeassa elämässäkin. Kaikesta treenaamisesta & ylimääräisestä aktivoinnista ollaan pidetty Sheriffien kanssa taukoa, onneksi koiruudet eivät itse lue säännöllisesti lajitovereidensa Nellin, Maurin, Nakin ja Pyryn lauman blogeja (alkaisi välittömästi tivaaminen miksi kaikilla muilla on kivaa ja tekemistä). Meiltä löytyy kaikkeen tekemättömyyteen hyvä tekosyy esim. jälkeen on liian arvaamattomat säät ja koulutuskentille on turha mennä näinkin karvattoman koiran kanssa, siitä ei tule kuin valittavaa itkua. Päivän aikana olemmekin saaneet käytyä vain lenkillä ja sitten on heitelty palloa tai vedetty riepua, illat olemme pyhittäneet kuudennelle perheenjäsenellemme eli digiboksille.

Aiemmin varmaan mainitsin Jimin kasvaneen ulos omasta puvustaan. Sain tässä viikko sitten tehtyä puvun, vaikka siihen koko päivä menikin. Kävin ostamassa kankaat Eurokankaasta, siitä määrästä olisi ommellut kaksi pukua ja hintaa metrille kahta erilaista kangasta tuli noin 20 euroa. Päälikangas on vettä ja tuulta hylkivää materiaalia, vuorikangas puolestaan on tikkikangasta joka pitää lihakset lämpiminä. Kaavat olen jo aiemmin tehnyt lähinnä mäyräkoiran rakennetta tutkimalla, nyt kuitenkin puvusta piti tehdä entistä isompi.

Piirtämisen jälkeen sitten alkoi kankaiden kanssa suhrautuminen ja vanha Husqvarna polkaistiin käyntiin.


Ompelun välissä sitten piti tehdä useimpia sovituksia, onneksi Jimi on rauhoittunut kummasti villistä pentuajastaan ja malttaa jopa nautiskella sovittamisesta.


Ja tässä se sitten on valmiina! Ihan kiva tästä tuli, mutta päätellessäni viimeisiä lankoja keksin paremman mallin, eli ennen todellisia pakkasia täytyy ompelukone kaivella vielä kertaalleen esille. Onneksi kangasta tuli ostettua reilusti niin on jo valmiina materiaali.


Tässä puku vielä edestä, aika huomaamaton se on tästä katsottaessa. Jone puolestaan perii Jimin entisen puvun. Muutaman kerran puku on saatu puettua jo päälle, mutta ulos sen kanssa emme ole vielä uskaltaneet.


Nyt hiljennymme viettämään laatuaikaa telkun ääressä ja huomenna juhlimme pyhäinpäivää käyden pitkällä lenkillä ja nauttien hyvää ruokaa. Hauskaa Halloweeniä kaikille!

ps Oletko tiennyt, että Viivi Avellanilla on myös kaksi mäykkyä...?

6 kommenttia:

31. lokakuuta 2009 klo 9.54 Marja J kirjoitti...

Komea takki ja komea on poikakin! Pyryllä on vain vanha Noran takki, josta otin alakappaletta lyhyemmäksi. Tekis mieli laittaa Pyrdellekin joku komistusvaate!

Täällä oli aamulla pakkasta -13, eikä kukaan koirista päässyt metsälle. Isäntä lähti samalla katsomaan naapuriin ilveksen jälkiä, oli mennyt pihan poikki jäniksen perässä! Voi kauhia paikka!

Mukavaa hämäränhyssyä teille!

Marja ja lauma

31. lokakuuta 2009 klo 23.12 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Huh jopas teillä on ollut pakkasta! Meillä on ollut vasta muutama aste ja sekin on tuntunut Jimistä hirvakalta. Miulle on tullut puvuista hiukan pakkomielle, koska aina pitää saada entistä hienompi aikaiseksi. Uusi on siis jo ajatuksissani valmiina. Hauskoja pimentyviä iltoja ja terkkuja kaikille!

1. marraskuuta 2009 klo 18.16 Eppu ja Suvi kirjoitti...

Hieno rotsi äijällä! Meillä askarreltiin viime viikolla halloween-liivi Epulle... Juu, Viivillä on mäykkyjä, sillä oli ennen sivut suntuubissa niin kuin meilläkin. Pitkäkarvaisia taisivat olla. Käytättekö muuten kaulapantaa takin kanssa, vai tuleeko valjaat takin päälle? Ollaan kokeiltu kaikkea, eikä oikein toimi...

1. marraskuuta 2009 klo 20.38 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Kiitos, tosin tekijä ei ole tyytyväinen... Ahaa teillä askarreltu teemavaate, täytyy käydä kattomassa teidän sivuilta kuvia ja hakea inspistä. Jouluhan tulee kohta niin vois tehdä pojille tonttuiluun sopivat releet. Me käytetään pukujen kanssa pantoja, koska valjaat ei näytä niin hyvältä, eikä ne oikein istukaan hyvin. Juu Viivin koiruudet ovat pitkäkarvaisia, ja oikein vekkuleilta näyttivät tosin yhen kuvan olen vain nähnyt.

4. marraskuuta 2009 klo 10.51 Nelli kirjoitti...

Vautsi mikä takki! Toi mun äiskä on vaan niin laiska, ettei se saa aikaiseksi tehdä mulle takkia.
Toiivottavasti teidän rotseille on ensi talvena käyttöä!

T: Nelli

5. marraskuuta 2009 klo 6.24 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Kiitti Nelli! Kuten jo aiemmin todettu takista ei tullut vieläkään sellaista mikä ajatuksissa olii. Siispä viikonloppuna taas kaivellaan kone esiin. Toivottavasti se näyttää sitten hyvältä ja suojaa pakkaselta. Sitten voisin julkaista kaavat niin tekin voisitte omella niiden pohjalta oman rotsin...