Kiitos Herra Jones

Harjoitusjäljellä, tavallistakin tormakampana
Viikonlopun aikana trippimittari pyörähti ympäri ja matkalla Ilmajoelle sää oli kaikkea räntäsateen ja auringonpaisteen väliltä. Kuitenkin perille päästiin yhden pysähdyksen taktiikalla. Paluumatkalla ei tarvittu sitäkään yhtä pysähdystä. Koepaikka, Ilmajoen Riistavalli, oli tosi viihtyisä ja tunnelma oli leppoisa saapuessamme lauantaina perille. Hetken päästä viskattiin tavarat vuokramökkiin ja lähdettiin käymään Ilmajoen kylällä, tottahan toki piti tutustua iltaelämään :)

Uni tuli ainakin meikäläisellä ja Jonelle hyvin, välillä oltiin samassa makuupussissakin. Kanssamme matkustanut Kikka puolestaan valitti ettei saanut unta. Luultavasti sitä jännittikin eniten seuraavan päivän koe. Aamulla oltiinkin jo hyvissä ajoin tekemässä valmisteluja ja kuuntelemassa ylituomarin puhuttelua. 

Saimme viimeisen avoimen luokan jäljen eli meillä oli hyvin aikaa valmistautua henkisesti suoritukseen. Mielestäni on tärkeätä pitää koiran mieli odottavaisena eikä rasittaa sitä liikaa ennen koetta. Varsinkin Jone on hyvin herkkä siinä suhteessa. Niinpä se sitten istuikin lähes koko aamun autossa ja me ihmiset seurasimme majoituspaikan pihalle kerääntynyttä match showta. Harmi kun ei ollut turistikoiraa mukana,  Kikka olisi päässyt kiertämään kehää harjoitusmielessä.

Pitemmittä löpinöittä sitten itse koesuoritukseen, uni alkaa jo nimittäin painaa silmäkulmaa...

Suorittajana Hakiavan Ganymedes, tuomarina Jarmo Nummijärvi ja jäljen ikä 17,35

"Jone tutkii alkumakauksen, mukava vauhtinen. Molempia vainujaan käyttävä jäljestäjä. 1. osuudella yksi laaja sivupisto. Kulma tarkasti. Makaus merkattiin. Kakkososuudella jäljestys tapahtui jälkiuralla. Makaus merkattiin. Kulma tarkasti. Kolmasosuus mallikasta työskentelyä, mitätön sivupisto osuuden puolivälissä. Kaadon omisti pysähtymällä". 

Pisteitä 47 tulokseksi AVO 1 ja siirto VOI-luokkaan

Tyytyväinen suorittaja
Olen niin onnellinen Jonen puolesta. Sen tassut kestivät, vaikka alkumatkasta kaveri jäikin niitä nuolemaan. Onneksi matka jatkui, kun kehoitin hiukan, muutoinhan se olisi nuoleskellut tassujaan aiheuttaen hukan. 

Jonesta kyllä huomaa sen luonnonlahjakkuuden lajiin, mutta myös oman työni jäljen. Sen kanssa makauksiin on panostettu ja niinhän se sitten söikin ensimmäiseltä makaukselta sammaleet ja juuren pätkät :) Tuo laaja sivupisto myös jännitti itseäni, sillä en tiennyt oltiinko jo saamassa hukkaa. Onneksi herra Jones kuitenkin palasi jäljelle. Tuomari sanoikin Jonen olevan hyvä koira isoissa kisoissa eli SM-kisoissa. En ole kyllä ajatellut meidän uraa niin pitkälle, mutta eiköhän se nälkä kasva...

Kiitokset matkaseurasta Kikalle, Jonelle hienosta suorituksesta, Ilmajoen metsästysseuralle hyvästä kokeesta ja tuomarille hyvästä arvostelusta sekä autolle loistavasta kiihtyvyydestä ohitustilanteissa!

Onnellisesti perillä

9 kommenttia:

7. toukokuuta 2012 klo 23.07 MM kirjoitti...

Oikein paljon onnea taitavalle jäljestäjälle! Jone on kyllä tuloksensa ansainnut! :)

8. toukokuuta 2012 klo 0.27 Sohvi kirjoitti...

Onnittelut, hieno suoritus! Kelpaa nyt pötkötellä kovan urakan jälkeen!

8. toukokuuta 2012 klo 5.50 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Mauri ja Roope sekä Sohvi: Kiitos onnitteluista. Nyt suuntaamme harjoittelemaan katkoa ja samalla voisi Jimin kanssa opetella huomioimaan makaukset. Eihän se treeni ikinä hukkaan mene ja olisi sitten jo seuraavalle kesälle hyvä pohja.

8. toukokuuta 2012 klo 16.12 Veera + Milo & Breci-mäykyt kirjoitti...

Onnittelut Jonelle! Hienoa että tassut kestivät ja onhan tuo nyt muutenkin mahtavaa :) Kyllä kaveri näyttää tyytyväiseltä matolla ketarat sojollaan :)

8. toukokuuta 2012 klo 16.55 Aikku kirjoitti...

Onnea Jonelle ja emännälle! Yhteistyöllä saavutettu hieno voitto ja vau mikä pokaali. Kyllä Jonen nyt kelpaa.

Ollilta ylävitoset Jonelle!

8. toukokuuta 2012 klo 20.32 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Veera, Milo ja Breci: Kiitti, tuo loikoilu kuvastaa herran sisäkoiramaista luonnetta. Sisällä niin kovin lutuinen ja ulkona täysi "peto". Tällä vauhdilla Jonesta tulee ehkä jossain vaiheessa ihan oikea jälkivalio. Viime vuonna tassuongelmien takia jäljellä meni 44 min, tällä kertaa 28 min.

Olli: Jone ja emäntä kiittää. Koe kesässä pitää kilpailuvireen yllä. Muu aika on tiukkaa treeniä ja kunnon kohotusta. Se on tuollainen suopursukko melkoinen työmaa mäykyn etenemiseen, hiukan jopa säälitti kävellä perässä.

8. toukokuuta 2012 klo 21.13 Marja-Leena kirjoitti...

Onnea Jone-boylle hienosta suorituksesta. Komia on pysti ja ihana kuva tuosta lokoilevasta, varmaan suoritukseensa tyytyväisestä "Nikulasta":) Terveisiä M-L ja Ossi

17. toukokuuta 2012 klo 5.45 Myrsky kirjoitti...

Onnea Jone! Hieno suoritus. Mun kummi on houkutellut mua jäljestysharkkoihin, mut äippä ei päästä. Halju eukko...

Sulla on kivat sukkamakkarat.

17. toukokuuta 2012 klo 9.31 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Marja-Leena ja Ossi: "Nikula" kiittää ja kuittaa. Luultavasti tuo pistesija tuo parhaimman mejäilijän tittelin. Jimi ei hötkyilyltään ikinä pysty noin koviin pisteisiin. Nyt muutama jälkitreeni ja odottamaan kesää 2013. Tavoitteeksi asetetaan tietenkin valioituminen :)

Myrsky: Sukkamakkara-Jone kiittää. Onks sulla tollasia makkaroita? Voi kun äitees vielä joskus hoksais, että tuo on ihan kivaa hommaa.