Reissu Ouluun


Matkailu avartaa ja nytpä onkin avara mieli. Kävimme, minä, isäntä sekä Jimi viikonloppuna Oulussa. Ajatushan lähti siitä, kun etsin Jimille synttärilahjaa. Tarkoitus oli etsiä Jimille sopiva koirahieroja. Googlen haut toivat huonosti osumia, mutta löysin koirahierojakoulutuksen. Niinpä sitten hain koulutukseen mukaan ja tulin hyväksytyksi mukaan. Sen jälkeen, kun olin tullut valituksi löysin hierojan tuosta naapurista. Kohtalon ivaa.

Viikonloppuna olikin sitten koulutuksen ensimmäinen osio. Asiaa ja mietittävää tuli ihan liikaa. Leipätyössäni olen kokenut olevan hiukan hukassa. Työtehtäväni muuttuivat ja viikot ovat menneet opetellessa uutta sekä opettaessa uutta työntekijää. Tuntuu ettei aika riitä ja paineet pärjäämisestä ovat jopa paikoittaan liian kovat. Niinpä sitten lauantaina aloitettu koulutus viiden ja puolentunnin yöunilla sekä pitkän ajomatkan jälkeen tuntui aika kovalta iskulta vasten kasvoja.


Pöydällä odotti mappi luuston ja lihaksien kuvia, huoh. Selvisin päivästä nukahtamatta ja jotain kait jäi nuppiinkin. Isäntä odotteli päivän Jimin kanssa kaupungilla ja sitten päästiin iltapäivästä hotellille.

Jimi oli aivan fiiliksissä saapuessaan Sokos Hotel Arinaan ja intoa nostatti vielä sekin, kun aula oli täynnä ihmisiä. Kirjauduttuamme hotelliin lähdimme etsimään huonettamme ja löytyihän se sieltä. Jimille täytyy kyllä antaa täydet pisteet käytöksestä koko hotellissa majoittumisen ajan sekä kaupunkiin tutustuessa sekä pitkien odotusaikojen suhteen. Kaverin nuppi kesti hienosti paineen jossa joku (esim. Jone) olisi murtunut.


Sunnuntaina opeteltiin koiran anatomiaa, Jimi oli toinen demo -koirista. Kaveri vinkui koko ajan, mutta hienosti se antoi vieraiden ihmisten koplata itseään. Opettaja kehuikin Jimin lihaksia, sillä se helpotti meidän opiskelijoiden tehtävää löytää tarvittavat lihakset. Joka tapauksessa tuo oli hyvä harjoitus, sillä 1.4. lähdetään Polvijärven näyttelyyn.

Sunnuntaina opeteltiin myös hieromaan koiria. Meillä oli hiukan ongelmia Jimmyn kanssa, sillä se ei meinannut malttaa olla aloillaan. Pystyi se hiukan rentoutumaankin, kun luovutti toisten kyttäämisen. Nyt vaan täytyy hieroa omat koirat noiden luusto- ja lihaskuvien mukaan, lukea materiaalit, tehdä saadut tehtävät, opetella luiden latinalaiset nimet, mietiskellä kenen koiran ottaa projektikoiraksi sekä mistä löytää 40 koiraa jotka hieroo koulutuksen aikana. Vapaaehtoisia tästä lähettyviltä kaivataan :)

En oikeasti uskalla vielä ajatella kuinka kerkeän kaiken tarvittavan tehdä ja seuraava lähijakso on huhtikuun lopussa. Sen jälkeen sitten paneudutaan homeopatiaan ja kaikkeen muuhun uuteen. Paljon kyllä oikeasti tuli uutta mietittävää ja ajateltavaa, lisää varmasti tulee. Ajatuksia herätti siis Eläinten luontaislääkintäkoulu Weter, Oulu. Ja kiitokset koiraystävällisestä palvelusta Sokos Hotellille!

7 kommenttia:

26. maaliskuuta 2012 klo 23.32 MM kirjoitti...

Vaude! Meitsi on niin kade tuollaisesta mahdollisuudesta. Kovasti haluaisin itsekin osallistua koiranhierontakurssille, mutta ei ole toistaiseksi osunut silmiin lähistöllä pidettäviä kursseja, joten asia on vähän jäänyt.

Onko sun tarkoituksena kouluttautua ihan ehdaksi koirahierojaksi ja alkaa muljuttelemaan koiria ihan ammatiksesi? Jos me asuttaisi lähempänä, tultaisiin ihan varmasti hierottavaksi. :)

27. maaliskuuta 2012 klo 9.11 Marja-Leena kirjoitti...

Voi kunpa me asuisimme lähempänä. Minä Ossia varovaisesti hieron ihan ilman koulutusta.. Erityisesti tuo tuntuu nauttivan kun pitkiä selkälihaksia vähän kapsuttelen. Koiran anatomiasta en tiedä tuon taivaallista mutta kun tosi varovaisesti hieron niin ei siitä ainakaan mitään haittaa ole koskaan ollut (ja hevosia olen osannut hieroa ihan oikeasti)

Siis aivan mahtavaa, että tuollaisia kursseja jossain järjestetään. Eiköhän noita koira"potilaita" löydy.. Terveisin M-L ja Ossi

27. maaliskuuta 2012 klo 11.10 Anni kirjoitti...

Hei mahtavaa!! Onnea opinnoille!

Reino Koipeliini kyllä tulee mielellään koplattavaksi, vähän erilainen kropaltaan kuin tappijalat ;)

Ja Jasulle sellaisia terveisiä, että pääsiäisenä ois treffien paikka.

27. maaliskuuta 2012 klo 12.50 Anonyymi kirjoitti...

Heippa!
Laitappa ilmoitus harjoitushieronnoista esim. kotikaupunkisi koirakerhon sivulle, ystäväni on käynyt vasta kyseisen koulutuksen ja laittoi ilmoituksen koirakerhonpalstalle, seuraavana päivänä piti ilmoitus sulkea kun "potilaita"oli jo liikaakin:)t Marika

27. maaliskuuta 2012 klo 15.18 Heli kirjoitti...

Hyvä Elina!
Jos sulta puuttuu hierottavia koiria, niin täältä löytyisi 7 kappaletta!!!

28. maaliskuuta 2012 klo 11.52 Aikku kirjoitti...

Täällä Oulussahan on tämä yksi harjoituskappale odottamassa hierontaa... Koskas olet tulossa seuraavan kerran Ouluun!

28. maaliskuuta 2012 klo 21.26 Sheriffit ja palvelusväki kirjoitti...

Mauri ja Roope: Niin no ei tuo Oulu kovin lähellä meitäkään ole :) Onneksi tie on suorahko. Ajattelin kokeilla omaa jaksamista, sillä muuten tuo olisi jäänyt harmittamaan.

En usko että tuolla hieronnalla pelkästään voisi elättää itsensä, mutta ehkä sillä voi kattaa tätä harrastustoimintaa. Tiedä vaikka jolloin koematkalla ajellaan ohitsenne...

Marja-Leena: Ei hellä hieronta ilman koulutusta tee pahaa. Jo pelkkä sivelykin parantaa koiran ja tämän ihmisen suhdetta. Lisäksi kirjastoissakin on ihan päteviä kirjoja opettamaan tuo taito. Itsestäni oli jännää kuinka anturoitakin tulisi hieroa. Siitä onkin tullut Jonen lemppari juttu :)

Anni: Täytyyhän sitä tämmöisen pölyttyneen autoalan taitajankin vähän uudistua. Jos vaikka saisi mielekkyyttä toimistotyöhön.

Rene hierotaan aivan varmasti, täytynee kylläkin varmaan tehdä se Honkatiellä, eihän tämä poikakaveri anna yhtään rauhaa. Ensin telmintää meillä ja rauhoittuminen teillä?

Marika: En uskalla laittaa ilmoitusta :) Olen tässä pienessä piirissäni jo tainnut päästä lähes tarvittavaan koiramäärään. Tuolta koiraporukoista kun on tullut monta useamman koiran omistajaa tutuiksi. Säästää luontoa, kun käy hieromassa samasta taloudesta useamman koiran :)

Heli: Jos vaan maltatte odottaa tuonne kesälle niin sopii, tulisin kesälomallani. Sinne teille kun ajelee jo jonkun aikaa ja tuo teidän laumanne tarttee kuitenkin hetken hieronnalle aikaa. Ei taida arki-ilta riittää. Niin ja miun pitäisi käydä mielellään sitten viikon / parin välein.

Olli: Odottelu palkitaan, maltat vain hetken. Testaan ensin omilla pojilla ja jos treenaus menee hyvin voisin käydä seuraavalla reissulla huhtikuussa aikaisintaan luonasi. Tosin sitten seuraava kerta olisi vasta kesäkuussa, joten en tiedä meneekö tauko liian pitkäksi. Asia ehdottomasti mietinnässä :)