Huh mikä joulu!

Joulu oli ja meni, eikä kinkkua ole vielä maistettu kunnolla. Kerroin ennen joulua blogissani kuinka maha on vähän jännityksestä sekaisin. Saattoihan se olla jännitystäkin, mutta oli siinä takana myös suolistotulehdus. Sunnuntaina kärsin jo ripulista, ja samana iltana oksensin useasti.

Maanantaina aamulenkillä hyppelin ja touhusin normaalisti, mutta ruoka ei maistunut. Sitten kun isäntäväki tuli töistä kotiin, oli näky järkytys. Oksennuskasoja löytyi 12 erillistä, ympäri asuntoa. Minä olin jo siinä vaiheessa lähes tiedottomassa tilassa, ja tärisin vain. Ulkona kauhoin suuhuni lunta, sillä nestehukka oli jo päässyt valloilleen, mutta edes vesi ei pysynyt sisällä. Jano oli kauhea, mutta edes pieninä määrinä juotu neste ei pysynyt sisälläni. Oksensin kaiken heti pois. Emäntäni soitti kahteen otteeseen eläinlääkäriin, mutta sieltä todettiin, että katsotaan muuttuuko oloni tiistai-aamuun mennessä.

No muuttuihan se, olin vielä huonommassa kunnossa. Kun isäntäväki oli töihin lähdössä, luulin jääväni kotiin, mutta minäpä pääsinkin mukaan. Ajoimme kaupunkiin ja Ellu soitti taas muutamaan eläinlääkäriin, ja kuulosti siltä ettei se antanut paljon vaihtoehtoja vastaanottoapulaiselle. Minä tärisin ja tutisin, enkä välittänyt mistään, tahdoin vain nukkua, sillä en jaksanut kävelläkään enää. Sitten jatkettiin matkaa; minä, Ellu sekä Tuula-mummoni, joka lähti lähinnä emäntäni tueksi, mutta myös minun seurakseni. Ajoimme eläinlääkäri Kivuttomalle, siinä vaiheessa tormistuin. Tuo oli se paikka jossa olin saanut rokutukset, ja jossa oli aina niin mukavia ihmisiä.

Kivuttomalla pääsimme yhteen hoitohuoneista, ja sitten alettiinkin pähkäillä mikä minua vaivaa ja mitkä tutkimukset minulle tehtäisiin. Olin hoidettavana reilut kolme tuntia, ja tuona aikana kummitätini Kikka saapui myös rapsuttelemaan minua. Minusta otettiin verikokeet, röntgenkuvat ja sitten sain lääkkeitä pistoksina, sekä nesteytystä niskanahkaan. Niskassani oli kaksi isoa nestepattia, jotka tasoittuivat muutaman tunnin aikana. Olin todella kiltisti eläinlääkärissä, en pistänyt vastaan vaan otin kaiken hoidon vastaan, ja kaiken minä tunnuin saavankin. Minulle on otettu kaikenkattava vakuutus, joten se varmaan korvaa aika hyvin tuon eläinlääkärissä käynnin, tosin tuon hoidon olisin saanut, vaikkei vakuutusta olisi ollutkaan. Lääkäristä päästyäni vietin iltapäivän mummoni hoidettavana, hän on oikea sairaanhoitaja, emäntäni lähti nimittäin vielä iltapäiväksi töihin.

Siitä se olo pikkuhiljaa rupesi kohenemaan. Söin keitettyä riisiä ja karjalanpaistilientä piimän kera. Vieläkin syön pienempiä annoksia, ja antibioottikuuri jatkuu vielä neljä päivää. Kipulääkkeistä ja oksennuksen-esto lääkityksestä luovuin jo. Lenkillä en ole kyllä vielä kunnolla käynyt. Eilen oltiin tunti ulkona, mutta sitten väsyttikin koko illan. Sisukkaana kyllä jaksaisin touhuta, vaikka millä mitalla, mutta emäntäni ei anna vielä rehkiä, ettei tule mitään jälkitautia.

Huolestutin kyllä sairastumisellani koko perhettä, kukaan ei uskaltanut ajatella joulun suunnitelmia pidemmälle, eikä joulunviettoa. Minä ja terveyteni olivat tärkeintä kaikille. Jouluaattona olikin iloinen yllätys, kun jaksoin olla jo vieraita vastassa, luultavasti se oli koko perheelle parhain joululahja. Jaksoin olla illankin hereillä ja touhuissa mukana, minä muuten sain eniten paketteja. Harmillisesti melkein jokainen lahja sisälsi ruokaa, mutta kaikki on kaapissani tallessa odottamassa kun saan taas syödä herkkuja.

Varmaa syytä suolistotulehdukseen ei löytynyt, mutta se voi olla, että olen syönyt tuolta tienvarrelta jotain sopimatonta. Me mäyräkoirat kun olemme erittäin persoja laittamaan suuhumme kaikkea, ei niin sopivaakin. Emäntäni epäili myös koiransuklaasta saatua yliannostusta. Mehän leikattiin silloin sunnuntaina, ennen sairastelun alkamista, kynteni. Palkaksi saan jokaisesta kynnestä koiralle tarkoitettua suklaata. No tällä kertaa annoin leikata kaikki kynnet nätisti, koska suklaa oli niin maistuvaa. Suklaan määrä oli siis iso, 18 suklaanappia nopeasti nautittuna, ja pussissa lukee kahdeksan nappia päivässä (luettin vasta syötyämme napit). Eläinlääkäri kuitenkin vapautti Ellun syyllisyyden tunteesta, ja sanoi ettei hän epäile tulehduksen syyksi tuota. Tuo lause siis pelasti suklaan syömiseni myös jatkossa, mutta luultavasti kynnenleikkauksessa siirrytään kuitenkin käyttämään jotain muuta palkkiota, ainakin silloin kun annan leikata kaikki kynteni. Nyt ajan kanssa sekin hoitotoimenpide onnistuu ihan hyvin. Pakollisista operaatioista hampaiden pesu on parasta. Se tahna on niin namia.

Tästä on nyt hyvä jatkaa uutta vuotta ja uusia touhuja kohti. Kiitos vielä kaikille joulun toivotuksista, sekä avusta, että myötätunnosta kipeimpinä päivinäni.

Oikein rauhaisaa vuoden 2009 odotusta kaikille!

4 kommenttia:

2. tammikuuta 2009 klo 10.57 Anonyymi kirjoitti...

Hei Jimi!
Mukavaa lukea, että olet jo paremmassa kunnossa! Me ollaan oltu lauman kanssa kohta viikko hoitamassa Juudasta ja muita "mummolan" asukkeja ja sen vuoksi ei olla keretty blogiin kirjoittelemaan. Olivathan ne raketit aika pelottavia, mutta onneksi sain olla äiskän sylissä!
Hyvää uutta vuotta 2009!
Terveisin
Nelli

2. tammikuuta 2009 klo 22.07 Anonyymi kirjoitti...

Voi kuinka ikävää tuommoinen sairastelu. :(

Hienot kotisivut olet saanut kyllä tehtyä. Tässä tulee melkeen kateelliseksi. Varsinkin nuo videot oli tosi viihdyttäviä. ;)

16. tammikuuta 2009 klo 15.14 Anonyymi kirjoitti...

Terve Jimi!
Ompa helpottavaa kuulla, että olet tervehtynyt. Sinun ystäväsi Remu on myös sairastellut ja sairastelun syy oli lenkillä "napukkaan" tökännyt keppi. Joulupäivänä lenkillä keppi tökkäsi sinne ja syvälle ja kepistä katkesi palanen (2.5 cm pitkä ja 1cm:n paksu ja pienempiä kepin osia). Kepit aiheuttivat tulehduksen, jota hoidettiin antibiooteilla. Ensimmäinen eläinlääkäri ei nähnyt, että napukissa oli kepin osia. Vasta viikon antibioottikuurin jälkeen, kun Remu ei ollut vieläkään entisensä menimme Kivuttomalle, jossa kepin palaset löytyivät. Suuri kiitos Kirsi Mäkimattilalle, siinä on asiansa osaava ja taitava eläinlääkäri! Nyt Remu on taas iloinen ja pirteä kultsukka ja hienosti hihnassa koulutus senkun jatkuu. Mikäs se kirja olikaan, jota Ellu kehui hyväksi, mutta josta sinä et niin välittänyt? Kerrohan terveisiä emännällesi! Remulta terveisiä sinulle.
T. Johanna

16. tammikuuta 2009 klo 20.19 Anonyymi kirjoitti...

Moi Remu ja Johanna!

Herran tähden miten ikävältä tuo keppi on mahtanutkaan tuntua. On varmasti ollut inhottavaa, mutta onneksi sait hyvää hoitoa, ja olet parantunut! Kivuttomalla hoitavat kyllä todella hyvin, ainakin minun kohdalleni on sattunut aina osaava lääkäri. Onneksi ei ole pahemmin kuitenkaan siellä tarvinnut käydä.

Niin se kirja jonka emäntäni luki oli Rugaas Turidin Kiskomatta paras. Kyllä siitä apua pidemmän päälle oli. Nyt osaan olla jo tutuissa lenkkimaisemissa todella inhimillisesti. Välillä tosin tulee innostuttua, ja varsinkin uusissa ympyröissä vetämättömyys unohtuu helposti. Koirien ja ihmisten ohittelussa olen kehittynyt todella. Yhtään itseäni kehumatta, olen saanut emäntäni monta kertaa iloiseksi, kun olen jättänyt kanssa lenkkeilijät huomioimatta. Minun "vikana" kun oli liika innostuneisuus, ja ehkä jopa joidenkin mielestä se meni jo tungettelun puolelle.

Nyt emäntä on lukenut lisää koirakirjoja, ja vaikkei teilläkään mitään ongelmia ole kannattaa Johannan uhrata joku viikonloppu seuraaville kirjoille: Pertti Vilanderin Koirankorjauskirja ja Cesar Millanin Koirakuiskaaja. Emännälleni on valjennut monta ihmeellistä asiaa kyseisistä kirjoista, ja nyt se sitten paasaa muutamista koiranomistajista lenkkimme jälkeen. Siitä tulee varmaan isona koirankouluttaja tai jotain, ja valitettavasti tai ehkä onneksikin minä saan olla koeoppilaana.

Ollaan liitytty P-K:n noutajiin. Toivottavasti sää sattuisi olemaan joku tiistai ihanteellinen kaltaiselleni ns. karvattomalle, jotta pääsisin koulutuskentälle. Toko-alkeiden jälkeen ei ole käyty missään ryhmässä harjoittelemassa, mutta kotona on sitten varmaan senkin edestä. Toivottavasti satuttaisiin joskus samalle kentälle samaan aikaan, tai lähettäisiin ihan sovitulle lenkille. Mukava olisi kyllä nähdä, kyllähän meistä tuli niin hyviä ystäviä silloin pienenä. Mukavaa alkanutta vuotta 2009 teille molemmille!